Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2012 16:36 - Капаните и лъжите на Конституцията
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 1299 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 10.12.2012 22:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

  

             През 1986 г. ми попадна една брошура на БКП с гриф „секретно за служебно ползуване”. Най- силно впечатление ми направи текста, че след 20 години задължително, средно образование в България живеят 65% хора достигнали само основно образование, даже и без такова. Помислих, става дума за печатна грешка, но по късно разбрах , че няма такава. Живота, допълнително и ясно ми показа, че даже да имаш „тапия” за завършено, някакво образование, това не винаги съответствува на нужните реални знания и умения. Спомних си десетки мои съученици, които учителите молеха поне нещо да научат, за да им пишат заветната тройка и да преминат в по- горен клас. Забележете, че това ставаше при напълно безплатна, образователна система, на много добро, световно ниво ! По- същото време, започнах да осъзнавам, че простият и неук човек се управлява най- лесно, че може да се употреби по всякакъв, политически, угоден начин. Правя това предисловие,  защото в голяма и решаваща степен, знанията и интелекта, определят съдбата и бъдещето на народите ! Ярък пример в най- новата ни история е днешният върховен закон - Контитуцията. Тя е хитрият и лъжовен документ , замазващ очите и мамещ душите, на който се базира не толкова държавността, а организираната престъпност в България ето как :
„Чл.1 (3) Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет.”
        Днес, малка част от народа, си е присвоила напълно народния суверенитет. В икономиката това са партийно лансираните олигарси, в политиката и властта е партията ГЕРБ, която управлява всичко, независимо, че представлява само 39,7% от гласувалите през 2009 г . българи. Мисля, че не е нужно да пояснявам думите на вторият човек след Бойко Борисов, Цветан Цветанов, че длъжността Президент на РБ е само протоколна...., както и обръщението на премиера към пенсионерите с израза „миличките мои...”!?
„Чл.4 (2) Република България гарантира живота, достойнството и правата на личността и създава условия за свободно развитие на човека и на гражданското общество.”
             Трябва да си глух, сляп и тъп за да не разбереш, за какви гаранции и свободно развитие става дума !? Потърсете и прочетете делата спечелени в Страсбург от българи срещу България и всичко ще ви се изясни. Отчетете, че първото дело срещу България е спечелено от „великия стратег” на прехода, създател на днешната Конституция – Андрей Луканов !?
„Чл.6 (2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.”
             Да, ама не ! Тук играе корупцията, подкупите и парите ! Вземете само делата с еднакво, виновно причинена смърт на пешеходна пътека и решенията на съдебните състави, те не са еднакви !? Защото в зависимост от имотното състояние, наетите адвокати и рушвети има равни, по- равни, най- равни и недосегаеми !? Забележете, че това се превръща в твърдо правило, известно на всички граждани.
„Чл. 11 (4) Не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа, както и партии, които си поставят за цел насилствено завземане на държавната власт.”
             Реално възниква въпроса каква партия е ДПС, но тук грешката е в Конституцията и неправилно въведеното и формулирано ограничение, защото веднага възниква въпроса какви са партиите с християнско вероизповедание на членската маса !? По- важният въпрос е, че в член 11 няма нито един ред за задълженията на партиите !? Например да се запише, че партиите нямат право да извършват дейности водещи до лично и групово облагодетелствуване... !? Тук се крие и най- важният въпрос, че само политическите партии могат да предлагат депутати и изборни личности, сдруженията на граждани с неполитическа цел нямат подобно право!? В избирателният закон е записано „Изборите за народни представители се произвеждат по пропорционалния принцип с твърди изборни листи на партии, независими кандидати, коалиции на партии и коалиции на партии с независими кандидати, съставени по избирателни райони.” Т.н. независими кандидати са лимитирани по брой и реално са хора, които обикалят по къщите и се самопредлагат !? Никой от нас, няма право да  гласува за личности, гласува за партийни листи, които често съдържат тъпанари, послушници и душевно болни, явно нужни за последваща, медийна атракция !?
„чл.16. Трудът се гарантира и защитава от закона.”
            Днес безработицата е над 12,6 %, като при младите хора е над 30 %, къде са тези фалшиви гаранции с какво се гарантира, може би с правото за емиграция !?
„Чл.17 (1) Правото на собственост и на наследяване се гарантира и защитава от закона.
(2) Собствеността е частна и публична.
(3) Частната собственост е неприкосновена.”

              Добре, но защо общата собственост на всички българи – държавната, хитро наричана „публична” не е неприкосновена. В чл. 18 даже цинично е записано, че тя се управлява и стопанисва в интерес на гражданите и обществото с много вратички и условности !? Нито един ред за отговорност и наказание !? Ами защото тя е поле на партийно организираната престъпност, вече 23 години !
„Чл. 24 (2) Основни цели на външната политика на Република България са националната сигурност и независимостта на страната, благоденствието и основните права и свободи на българските граждани, както и съдействието за установяване на справедлив международен ред.”
             За каква независимост, благоденствие, права и свободи става дума ? То тук почти не остана нещо българско, скоро и народ- електорат, ще трябва да се внася !? Защо не подкрепихме Палестина като наблюдател в ООН ? Гордейте се, администрацията на САЩ, новият ни „стратегически” партньор „няма забележки към нас”... !?
             До тук, описах само съдържанието на глава първа от върховният закон, наречен Конституция на РБ, нейната пряка реализация, ако има интерес ще продължа, лошо е, че пак ще спрат броячите на посещенията и оценките ! Препечатвайте, нямам авторски претенции, дано повече хора прочетат и се замислят къде,как и за какво живеем !

             Цялата власт, всички блага в стомаха на партиите! Амин !

imageimageimageimage Които продават, произвежданите от "приватизираните" фармацевтични предприятия лекарства, на по висока цена за България, от износа за съседните страни !?image

    





Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3481423
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930