Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.11.2012 14:12 - Национална ли е БНТ
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 4274 Коментари: 4 Гласове:
10

Последна промяна: 08.11.2012 15:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


             Погледайте малко, за момент преодолейте отвращението си и ужаса, от  натрапеното присъствие на едни и същи посредствени комедианти. Записвайте по- часове и жанрове, колко България и българско присъствува в програмата. Изключете от това време популистки натрапените от парламента скучни предавания, например като парламентарен контрол в петък, имащи единствено за цел да ни заблудят, че кипи страшно яка и отговорна работа. Вижте присъствието в залата, някой по- смел оператор го показва от време на време, къде са депутатите с какво са ангажирани, получават ли си заплатите !? Всеки ден в 16 часа може да разберете накратко, какво става в булгаристан и кои ленти, башбакан Бойко е отрязал, последното може да видите във всички, макар и оскъдни новини за Отечеството, даже и на англофициран български език.
             Трудно може да се посочи кое е националното на БНТ, 23 години тя е в услуга на управляващите партии и излъчва многоцветни и противоречиви неистини. По – интелигентните и владеещи чужди езици отдавна гледат други, чужди телевизии, славещи се с обективност и безпристрастност. Уж имаме разделение на властите, но никой не казва, че истинската и голяма власт се намира в ръцете на медиите. БНТ трябва да е власт на народа, такава ли е!? Всеизвестен е неистовия плач, че парите не стигат, затова гледаме тъпи реклами и предавания денонощно. Непрекъснато ни занимават с живота, съдбите, сгодите и несгодите на водещи, журналисти и служители на БНТ, сякаш тя е тяхно, акционерно, частно дружество!? Надеждата, госпожа Лафчисова да промени нещо, не само че не се оправда, а придаде на предаванията женски и средиземноморски привкус. 90% от предаванията се подготвят и водят от жени, нищо лошо, ако са достатъчно кадърни и симпатични, но това за една, национална телевизия съвсем не е достатъчно. Появата на кипърски пампоси и италиански, „кулинарни” смешници и пр..., говорещи завален български език, придава на БНТ още по – странен и изумителен вид !? Когато избухна демокрацията, един от големите аргументи за несъстоятелността на „комунизма” беше твърдението, че ЦК на БКП е взел решение България да стане 16 –тата република на СССР. Днес при нов, отдавна желан, стратегически партньор САЩ, сме напълно готови да се самопредложим за 51 щат на САЩ. Тъжно и смешно нали, задавал ли си е някой въпроса, тогава и сега, искал ли ни е някой и за какво !? В двата случая, щяхме да бъдем значително по- добре от днешната разкрачено- коленичеща поза, но не ни искат за съжаление, ни едните, ни другите ! БНТ отделя на събитията, живота в САЩ над 20% от програмното време, включително и с т.н. езиково и продуктово позициониране.  БНТ е медия, която въведе американския стил на живот ( лайфстайл) и култура, езикови понятия, различни даже от европейските, независимо от претенциите ни за принадлежност към ЕС. По – старите българи се затрудняват и не се справят с новият, странен език, неуспешно ползуват речници, затова не е лошо да се въведе лента за превод на чуждиците, подобно на жестомимичният превод, до там я докарахме !
            Уж бедно, но сладко място, към което всички се натискат. Никой не формира реални новини, новости, анализи, оценки, критика, особено ако са политически  - може да ги обвинят в политически пристрастия. Крайно редки са образователни, научно – популяризиращи, екологични програми, предавания за култура, история, география и пр.... Сензациите, ненормалностите, нещастията, перверзиите те са търсени и излъчвани постоянно.  Интересно е какви са разходите за разходки - командировки по света и на кого са нужни !? Качеството на изпратените и излъчени, журналистически материали, директни предавания, е много по- ниско от съдържанието на нашите блогове в нета!? Закъсняват и по време значително, например при земетресението в Пернишко, БНТ излъчи първото съобщение 2 часа по- късно, от подробна информация, публикувана в блог.бг....!?  Медията трябва да е уж независима,  това става лесно, като всички предавания се обявят за шоу, което на български означава забава, представление, развлечение, зрелище, атракция.... БНТ отдавна е превърната в нескопосно, посредствено и тъпо шоу, независимо от гръмките заглавия.  Снощи например в шоуто с цинично заглавие „Референдум”, в най- гледаното време, нищеха президентските избори в САЩ, а не милионите български проблеми !?
             Та Вие как мислите, наша, национална ли е БНТ, имате право на оценка, защото, чрез данъците плащате за единствената останала, държавна медия !?


imageimage

 





Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. strrelez - Забелязвате ли символите?
09.11.2012 14:01
Това че нашата "национална" телевизия е напълно про-американска се вижда и от някои символи. Можете ли да си го обясните, защо фонът на новинарските емисии на БНТ е такъв - широки вишнено червено - бели ивици, това да ви напомня на нещо?
Вижте какво имам в предвид:
http://www.album.bg/garant42/images/28501990/
цитирай
2. dedenze - Да напълно съм съгласен strrelez !
09.11.2012 18:58
Аз не напразно пиша за езиково и "продуктово" позициониране. СЕМ си мълчат защото и те поддържат подобна "националност" на телевизията. Да се срамуваме, че сме българи, заради шепа еничери и боклуци !
цитирай
3. kolevdobri - Благодаря за линка. Беше ми полезен!
10.01.2013 19:24
Проблемът е, че в БГ няма критична маса хора. Има критична МАСА СТАДО. Успех.
цитирай
4. dedenze - И аз благодаря за коментара Добри !
14.01.2013 16:25
Дано критичността и качеството на масите се промени, да доживеем да го видим и да си отидем спокойно !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3468041
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031