Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.10.2012 14:20 - Кой живее в комунизма ?
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 2800 Коментари: 6 Гласове:
8

Последна промяна: 11.10.2012 18:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


          Ако мислите, че това е шега и няма такива хора, жестоко се лъжете. Има и то тук, сред нас, за които правилото „ от всеки според възможностите, на всеки според потребностите” важи с пълна сила. Тези хора са спокойни, свободни и нестресирани. Нямат неотложни ангажименти, не робуват на собственост, придобиване на знания и умения. В повечето случай са с напълно, свободни професии, като обществото постоянно се грижи за тях, в световен мащаб. Те са отворено общество, достатъчно е да имаш тяхното самосъзнание, да се обявиш за такъв и готово. Те имат собствени език, музика, култура, закони, даже и съд, държавните важат за тях в нищожна степен. Никой не е в състояние да ги задължи да плащат данъци, такси, вода, енергия и пр... по простата причина, че те реално нямат пари. Всеки лев, моментално се превръща в храна, напитки и развлечения, задоволяват се с малко и много, според късмета, като живота се живее  активно, сега и днес. Не се страхуват от затвора, защото условията там, понякога са по- добри, от тези при които живеят. Не познават теорията на Айнщайн, Маркс , Дарвин..., но са отлично осведомени за социални, здравни и човешки права. Имат право на свободно преместване, като през лятото, често живеят на открито. Жилищата им са скромни, с временен характер и множество, сателитни чинии и приемници. Имат мобилни телефони, обичат да пътуват и общуват. Разчитат основно на естествения подбор, закалени и здрави, раждат без ограничения, възраст и имотно състояние (реално нямат такова). Правят пищни сватби и тържества, понякога продължаващи с дни, задружни с готовност за бърза взаимопомощ. Политическото и обществено устройство ги интересува само до степен да не им пречи, нямат властнически амбиции. Мисля, че вече се досещате за кого става дума ? Много обедняващи българи, доброволно и принудено, влизат в техните редици и се приобщават към техният, безгрижен и волен начин на живот. Числеността им се увеличава и скоро езика им ще стане официален и ще се изучава в училищата.

 

 

        Со керес, катар авеса, кате джаса българи !

 

 

 imageimageimage

 





Гласувай:
8



1. apostapostoloff - Като е така, вие защо не се
11.10.2012 14:54
преместите при тях?! Та да си отживеете!
цитирай
2. patzolino - Кой живее в комунизма ?
11.10.2012 15:00
Отг. - всички ние.

Ако някой изобщо смее да си помисли, че живеем в демокрация, нека помисли пак.

Това, което съществува като политически режим в БГ, е нещо като посткомунустически модернизъм. Все същия начин на управление, все същите кражби на народа за сметка на тия отгоре, все същите ограничения на живот, само че пречупени през призмата на демокрацията.

А това, че за 20+ год. демокрация не сме провели един-единствен референдум, че хората никога не са питани как искат да бъдат управлявани, това остава на заден план. Важното е да се тръби пред народа и пред света, че у нас има демокрация.

След като ББ спечели следващите избори с поредната нечувана манипулация, ще затвърди тоталитарния модел на управление. Защо си мислите, че има смелостта да прокарва анти-популистки закони преди изборите? Защото хората му вярват и го подкрепят? Не! Защото хората в неговия случай нямат никакво значение. Цялата власт за това да си уреди още 4 год. "служба" е в него.
цитирай
3. dedenze - А вие apostapostoloff от къде знаете, къде съм ? Използвате ли СРС !?
11.10.2012 15:03
Социално и духовно отдавна съм при тях и да ви кажа не е лошо. Ужасяващо е за богатите, особено незаконно и партийно забогателите, те са в стрес !
цитирай
4. dedenze - Има нещо вярно patzolino .
11.10.2012 15:19
Но понеже по- голямата част от живота ми мина в Тошковизма ( не бих го нарекъл комунизъм ) ясно трябва да кажа, че кражбите бяха по- малко и по- кокошкарски. Днес са страшни, разбойнически и пладнежки и то в името на народовластието (демокрация) !?
Участието в "управлението" днес носи повече приходи от всяка друга законна дейност, затова имаме регистрирани над 500 партии сеещи недоверие, разделение и омраза между нас !
цитирай
5. анонимен - дядо
11.10.2012 15:39
Прав си,бих искал да допълня че не са само тези от снимките.Дребната комунистическа номенклатура също си живее добре,имат си високи пенсии,уредиха ги с жилища,децата им имат работа,ползват куп привилегии и най-много плачат че правата им са нарушени.
цитирай
6. dedenze - Стига с тази "комунистическа" номенклатура, дребна или едра.
11.10.2012 18:32
Нека да бъдем отговорни и коректни за минало и бъдеще, ето изходните условия в началото на прехода, да не ги забравяме !
http://dedenze.blog.bg/politika/2011/02/26/etimologiia-na-syvremennite-nashi-politici.694540
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3478582
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930