Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.09.2012 18:27 - Герда и ГЕРБ
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 2942 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 15.09.2012 11:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

   

           Както при животните, така и при хората, всеки има различен нрав, агресивност, възможности и интелект. Когато глутници, бездомни кучета, изядоха и причиниха смъртта на деца и старци, си спомних за Герда. Най – силната и странна констатация, която напълно ме изуми и накара да напиша тези редове, е абсолютната прилика на Герда и неините действия с управляващата партия ГЕРБ. Стотици аналогии и съответствия могат да се намерят, помислете сами, тук само ще опиша безпристрастно, какво беше тя.
             Герда беше бездомна, случайно зачената, дребна, кефеникава кучка и приличаше повече на чакал. Беше се заселила близо до входа на кариера за пясък и чакъл, далече от населено място. Никой не я беше викал и мамил, тя сама странно се беше устроила на това място, от което почти нищо не печелеше. Живееше в дупка изкопана в пясъка и при всеки дъжд се налагаше да я копае отново. Рядко лаеше и не беше куче пазач, не обичаше хората, даже и тези, които се опитваха да и дадат храна. Имаше малки, червеникави очи изпълнени с омраза и злоба. Ловеше гълъби, плъхове и крадеше бързо, нещо забравено и ставащо за ядене. Любимото и занимание беше да издебне някой, който не я гледа и да го захапе за краката или тялото. След това бързо бягаше и се криеше. Работниците бяха свикнали с ненормалното и поведение и минавайки край нея, никога не и обръщаха гръб, при което тя показваше зъби и злобно, страхливо ръмжеше. Често имитираха, че вземат нещо от земята, при което тя изчезваше моментално. Беше много плодовита, затова я бяха кръстили Герда – нанизала ги като гердан, когато се разгонеше, събираше цели глутници от подивели помияри. Тогава се разхождаше гордо с чувство за превъзходство, важност и значимост. Шофьорите не смееха да слязат от кабините и плащаха  пясъка и чакъла през прозорците на товарните коли. Странно беше, че никой не се опита да я изгони и пребие, явно хората я съжаляваха и търпяха. Малките кученца, от всяко котило не живееха много и бяха недъгави, гледаше ги само докъто кърми, после безмилостно прогонваше надалече. Не допускаше никакви, други събратя наоколо, атакуваше ги тихо и особено стръвно, независимо от броя и размера. Нападаше предните гуми на колите, опитвайки се да ги захапе след като минат край нея. Така и намери смъртта си под един самосвал, не знаеше, че след предните има задни, по- големи и страшни гуми !? Не знаеше че омразата, агресията и злобата са най- много вредни ! Мислеше, че може да оцелее без хората и ги ненавиждаше !?
               Усещате ли приликата с вида, действията и политиката на ГЕРБ, ако не, мога да ви обясня по- подробно с примери ? Има и разлика, Герда не обслужваше чужди интереси, ГЕРБ обслужва нашите и чужди олигарси.


image

imageimage

 




Тагове:   политика,   агресия,   ГЕРБ,   кучета,   злоба,


Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3481619
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930