Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2012 16:08 - Капанът
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 2046 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 27.07.2012 19:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


 

Ти помниш ли как някак много бързо

ни хванаха в капана на живота?
Опомнихме се.Късно.
Бяхме вързани жестоко.
Като някакви животни в клетка
светкаха очите жадно и търсеха,
и молеха пощада....”                              

 

 

  Откъс от „Писмо”  - Н.Й.Вапцаров

            Имате ли реални положителни емоции, спокойствие и щастие, подобно на пожелателно описаното в Американската Конституция ? Нямате ли чувството, че сте хванати в капан, знаете ли кой ви го постави и как !? Няма идеален обществен строй, ние в правилният ли живеем ?  Нека първо да се огледаме и видим къде сме днес:
           - Върнаха ни имотите от преди 67 години, на някой 5 на други 500 декара, на трети символични компенсации. Сега сме частници всички, НО, никой не ни върна заработеното и построеното за 45 години  в НРБ. Чрез организирана и „законна” престъпност бе ликвидирано, окрадено, разграбено и продадено на безценица, до такава степен, че нищо не бе заделено даже и за пенсиите на хората, имали нещастието да живеят и работят тогава. За да преживяват, голяма част от тях се принудиха да продават земя и жилища. Обложиха с данъци всичко, иде ред на земята и селските имоти, даже личните кладенци и герани вече са описани и номерирани! Земята е заснета от космоса, ако не я обработвате, се дава на други срещу символичен наем, даже без вашето съгласие, на много места цената на декар обработваема земя струва, колкото 10 кг. месо !? Хиляди чужденци купиха имоти на безценица и се заселиха тук. Някои рискуваха, взеха заеми с непосилни лихви от частните банки, убиха ги с ниски мита и внос, дъмпингови „пазарни” цени, безкрайни „европейски” норми, сертификати и изисквания към продуктите и щастието на животни, растения и пр.... В магазините все по- рядко се срещат български продукти, ако има такива са неконкурентно скъпи, по понятни причини. Започна и подмяната на историческите истини с политически....
         - За изхранване на раздутата администрация, контролни органи, съдебна система, управление, партии  и пр... се въведоха нови данъци, ДДС и акцизи, цените на горивата, енергията, храната, цигарите и напитките, станаха напълно европейски при средни доходи на хората 10 пъти по- ниски от техните. Повече от 50 % от българите са под прага на бедността, безработицата е над 12%. Над 2 милиона бяха принудени да станат икономически емигранти, с висока квалификация, обучени безвъзмездно в НРБ със средствата на всички българи. Печеливши държавни производства бяха закрити, приватизирани и разпродадени, зачакаха се огромни инвеститори и благодетели, които така и не се появиха. Тези които дойдоха, получиха т.н. концесии на смешни цени, удвоиха цените на материали, стоки и услуги, а печалбата пое пътя към техните държави и семейства. Световните акули не закъсняха, вериги от магазини, системи за бързо хранене, хотели, разпределители, телевизии, медии и пр... ежедневно печелят милиони от всички нас, убиха нашите, дребни търговци, хотелиери, производители и т.н. средна класа.
         - Когато започна прехода, политиците се опитаха да излъжат хората с Конституцията и законите. Поне 2 неща трябваше да останат безплатни – образованието и здравеопазването, финансирани от държавата. За 23 години, тихо и  целенасочено, с всеки изминал ден, стават платени. Образователното ниво, авторитета на системата се загуби напълно. Днешното училище е пълно със слободия, дрога, модни ревюта и безгрижие, завършилите курса на обучение са неграмотни във всички сфери на знанието. Липсата на непартийни младежки организации, педагогически подход, възможност за изява, придобиване на практически познания, оставят младите хора в ръцете на улицата, рекламата, пошлостта, комерсиалните, фалшиви и подменени „ ценности”. Производството на ел. енергия, БДЖ, военната промишленост, също трябваше да бъдат държавни. В много страни по света са такива и защитават общонародните интереси, носят приходи в бюджета. Тук вече се приватизират, основно с чуждо участие, само до края на 2012 година, по тази причина, тока ще поскъпне още веднъж. Създадената смешна и комуфлажна комисия ДКЕВР, не защитава интересите на хората, самата тя има интерес цената на енергиите, горивата, водата да е по-висока !? Шепа родни еничери под 5 % от хората, мошенически и с помоща на политическата класа завладяха благата и зверски експлоатират народа си, като започнем от лекарствата, горивата, енергията.... Апетита нараства ежедневно, законите се правят по поръчка от олигарсите....
        - Свободата ! Първо на свободно слово, къде е !? Всички медии обслужват частни, партиини и олигархични интереси, доверието в тях е изгубено. Няма наказание за клевета, невярна и подвеждаща информация, свободата е подменена със слободия! Второ, къде са гражданските права и сигурност. Трите власти станаха независими и  спряха да работят за хората, единственото което обслужват са парите. Реално законите защитават престъпниците ! Убитата жертва може да се снима в профил, анфас и едър план, убиеца – НЕ !? Роди се партийно и държавно организирана престъпност – борчета, ликвидационни съвети, РМД, фондации, застрахователи, СРС -та и пр... напълно „законни” форми. От Бай Тошо до сега НЯМА осъдени главни, партийни герои. Няма деца свободно играещи на улицата, няма хора не пострадали от обир и насилие ! Много важно, че свободно можеш да напсуваш всеки, реално нямаш никаква свобода, освен тази на роба от гетото!
          - Навън цари илюзията на стъкленият дом. Лъскави, отрупани витрини, хубави коли, нови сгради, стъклени фасади. Всички изнервено, бързат за някъде, навъсени, прегърнали мобилните телефончета и пачките с фишове и сметки. По- младите се фукат с „таблетите и айпотите”, напъхали слушалките на плеарите пълни с чалга, рап ..., единствено усвоили тайните на лекия „забавен” живот. Насилието и безотговорността, копирано от „екшън” филмите, стана начин на живот. Неспирно искат от родителите, заплашват със самоубийство, по- късно почти не си намират работа, нямат нужните знания и умения, стават сервитьори, охранители, манекени, дилъри, сутеньори, проститутки ....Почти не се женят и ако го направят, на първо място е сметката и богатството.
          Та, това е родната действителност, разбрахте ли как щтракна капанчето. Разбрахте ли кой се възползува от ефорията и обещанията за „демокрация”, подскачането по площадите и кой приватизира времето? Врагът, омразните и набедени за всички неволи комунисти, вече измряха, реално не ги е имало никъде, кой е виновен днес !? Помните ли одеалото и закърпените чорапи на Живков, търсенето на сметки във всички банки по света !? Разбрахте ли, че не става дума за никакви идеологии, а само за преразпределение на пари и блага, забогатяхте ли? Продадохте ли бащините имоти на безценица, имате ли пари за бензин до морето по новите магистрали и за местните капанчета и плажни глезотии? Четете ли книги, живеете ли духовно, имате ли отпуска и свободно време ? Имате ли елементарна сигурност за работа, здравеопазване, пенсионно осигуряване, вяра в утрешния ден. Какво ще оставите на децата си, в името на какво ги възпитавате? Харесва ли ви дивият капитализъм и бъдещето, май всяко, ново нещо, е добре забравено старо ? В капана сме всички, даже и по- богатите, въпроса е накъде, има ли изход !?

 

imageimage



Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3466707
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031