Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.06.2012 20:37 - Ало хора, де е демокрацията ?
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 4226 Коментари: 9 Гласове:
8

Последна промяна: 30.06.2012 22:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

  

           Година ни дели от момента на новите „демократични” избори. Куцо, кьораво и сакато с нетърпение чака да си даде или продаде вота за две ракии. Радостно потриват ръце и потенциалните избраници, сладка е народната, безплатна, българска баничка с много сиренце, масълце и яйчица от щастливи крави, овце и кокошки. Не са лоши и депутатските заплатки, надбавки, привилегии, лечение и курорти, далеч по- високи от родните стандарти. Всеки влязал в групата на Шаро, не иска да излиза от божествения, политическо- партиен Рай, до физическата си смърт. Ние сме уникално и неповторимо племе, във всички начинания, на първите места в света по далавера, тъпигьозлък, ниска образованост, безработица, липса на правосъдие, стандарт на живота, имитационно здравеопазване, бедност и безпътност.... Имаме над 500 регистрирани партии при 7 милиона население, хранени пряко от държавния бюджет, осигурени с безплатни централи, клубове и агитпункти, медии, билбордове, плакати и листовки !?  Зададат ли се избори, малкото останали, нормални хора, спират да четат и гледат, изпокриват се, кой където може, за да си спестят нервите и стреса. Спечелилите и яхнали властта, се обявяват за народни избраници и плюскането започва. Така се въртим в омагьосан кръг вече 23 години, изхода на всички е ясен – пряка демокрация, но като не знаем и не можем да я направим ? Преди време, предложих отличено разработен, междинен вариант в който се спира държавното финансиране, поне на предизборната агитация, купуването на гласове става напълно законна и регламентирана дейност:

 

http://dedenze.blog.bg/politika/2011/08/13/mejdinno-prekrasno-reshenie.801070


            Добре, че партиините лидери не четат много, иначе да са го заличили до сега, защото същността му е проста и лесно реализуема ! Четете и разпостранявайте, нямам авторски претенции ! Днес, към това, бих добавил още нещо, но първо ще уточня, някои понятия.
            Демокрацията се свързва пряко с анонимността не само на изборите, ами и с вземането на решения. Не уважавам анонимността, във всичките и форми, мисля, че тя е оръжие на престъпността и двуличието. В политиката, като пример може да се каже : Той е червен и в червата, а се прави на син и обратно. Така „агентите” в чуждия лагер се разбират само по бройка, а не поименно, при тайното гласуване на нещо. Сигурно някой ще запее, че е малтретиран, заплашван, че няма право на открито изразяване и т.н.. Проблема изглежда маловажен, но не е, напротив той е изключително важен, защото се явява спирачка на „електронното” гласуване ! Анонимното, тайно гласуване,  даже с персонален код, може да се фалшифицира, явното даже само с ЕГН не може, защото веднага може да се провери и докаже ! Нормалните, необременени с престъпни действия българи не държат на своята анонимност и псевдосвободи, открито изразяват своите убеждения и принадлежност! Така се появява още една,  повече от демократична възможност – хората да избират сами, дали ще гласуват явно или тайно !? Тези които държат да е тайно, отиват пред урните в деня на поредният избор, другите гласуват чрез нета „електронно” но явно, резултата се обявява на другия ден, за да няма агитация в деня на изборите. Същият принцип може да се въведе и при гласуването в Народното събрание. Депутатите да имат право на личен избор за начин на гласуване ! Нали искаме демокрация, тогава защо ми налагате да гласувам тайно ???
           Другият въпрос от голяма важност е правото на избирателя за отрицателен вот. Сега електоралната единица имаща право на глас, отива пред избирателната секция и си избира за кого да гласува или за когото му е платено . Над 40 – 60 % от хората, въобще не гласуват. Основната причина е, че в избирателните, партийни листи няма хора и партии на които симпатизират – НЯМА ! Обратното, има хора и партии за които биха гласували с отрицателна бюлетина с надпис НЕ, за съжаление такива няма и избирателят е лишен от демократичното право на отрицателен вот !? Избирателят е принуден да гласува за недостойни, непочтени и омърсени партии само с положителен вот, на принципа, за по- малкото зло !? Разбирате ли наглостта и омерзението, на което сте подложени скъпи сънародници ? Знаете ли, че някои парламентарно представени партии, при наличие на отрицателен вот, не само че няма да влязат в парламента, ами ще регистрират отрицателен резултат и никога повече няма пак да се наредят на бюджетната хранилка !
             Изборите идат, меренето на отдавна отрязани, несъществуващи инструменти и атрибути започва, торбите с лъжи и обещания са готови, не им вярвайте. 23 години не ви ли стигат! Трябва да принудим т.н. народни избранници да променят избирателният закон, да въведат отрицателен вот, да отменят държавното финансиране на агитации и партии.! Хайде съблогъри, поразмърдайте се, само гражданското общество, може да спре грабежа, безотговорността и разрухата.

 

imageimageimageimageimage



Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. podvodni - Подводни
25.06.2012 20:48
Е как ще принудиш нящого да си отреже клона на който седи?
По принцип има един начин, но е доста болецнен икървав. Аз агитирам за него от доста дълго вречме и скоро ще се реализира.
цитирай
2. dedenze - Е чак кръв надали ще се лее.
25.06.2012 20:54
Но кървави, крокодилски сълзи - да. Важно е хората да покажат червеният картон смело и еднозначно. Време е за персонална отговорност.
цитирай
3. dedenze - zany, и аз не съм антидемократ
25.06.2012 21:59
Демокрация означава народовластие, трябва да си голям изрод да искаш нещо друго ! Проблема идва тогава, когато с това понятие спекулативно работят политиците и неграмотниците, ползуват го за лични облаги !
цитирай
4. apostapostoloff - Демокрация има само
26.06.2012 05:59
в Куба.
цитирай
5. dedenze - За Куба се съмнявам
26.06.2012 11:23
Но за Финландия, Щвейцария, Дания.... няма съмнение .
цитирай
6. gocho52 - Ало,Деде, няма я...
26.06.2012 17:05
Чърчил каза,че не било измислено по-добро нещо от Демокрацията.
Ами да мислим!
Не ща също ни Цар, ни Султан, още по.малко Генсек!
Да мислим...
цитирай
7. dedenze - Май само в древна Елада е имало нещо такова !?
26.06.2012 17:55
Все пряка демокрация сънувам и виновните за днешното наказани ...хубави мечти. Важно е всички да ги имаме, да се разбудим и обединим без партии, тогава може и да стане ! Амин !
цитирай
8. анонимен - Защо по логиката на конситуцията са ...
26.06.2012 20:51
zany написа:
Защо по логиката на конситуцията са нужни неща за да те изберът (години, подписки, глаувания), а за да избираш - не?
Може би като начало един образователен ценз - неграмотен да определя бъдещето на страната, като не може да прочете какво ще се гласува един ден в парламента.
За това в България има охлокрация, не демокрация.


Напълно съм съгласен с образователния ценц. Това автоматично елиминира купените гласове.
цитирай
9. dedenze - Образователният ценз е нещо изключително важно, този ценз с покритие, не закупеният и фалшифицираният!
26.06.2012 21:16
Традиционно българина го игнорира и неуважава, не прави разлика с почит и заплащане. От триста кладенци вода носи за да го омаловажи и пренебрегне. Причините за това са много, но основните са : партийни листи от послушници; домогване до власт без ценз; полагане на по- малко усилия; опростачаване и приравняване; завист и страх от разобличаване и критика; несъответствие между документи и реални знания; получаване на оценки по други начини, без нужните знания и възможности; корупция....
Към образователният ценз бих добавил и критериите за психическо здраве ! От "Великото" народно събрание до днес, е пълно с ясно видимо за обикновените хора, откачени депутати !?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3477194
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930