Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.06.2012 20:52 - Опростачаването на един народ
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 2495 Коментари: 4 Гласове:
8

Последна промяна: 18.06.2012 10:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

    

        Често пъти много хора ме питат, защо пиша в блогове и форуми на интернет, защо си губя времето, живеейки скромно, защо не се стремя да заработя повече пари. Трудно може да се отговори точно и ясно !? Но за приятелите, които ме четат, ще отговоря с една история, която ми се случи днес и ме направи щастлив, окрилен и все още нужен! Мисля, че много точно отговаря на поставените въпроси.
             Не разполагам с  пари и здравословното ми състояние не разрешава много екскурзии, опери, театри, кина ... Искам да видя и да бъда съпричастен на най- добрите, най- умните, най- новите неща в света. Това ми дава нета денонощно и целомесечно, на цената на един- два билета за кино ! Изключително уважавам и се прекланям пред труда на торент създателите ! Там можеш да намериш безплатно почти всичко, от наука до забавление, от радост до скръб и то с некомерсиална цел ! Място за споделяне и размяна на неща, вече закупени от някой и подарени на други хора. В целият свят, тези сайтове са преследвани, гонени, унищожавани, защото не носят пари на шоу и информационния бизнес. Спори се и преувеличава, че авторите, актьорите и издателите са ощетени, създават се закони за авторско право и пр... Алчноста и печалбарството, взема връх над човешкото достойнство. Спомнете си живота и завета на Лев Толстой, всичко написано и създадено от него, оставя безвъзмездно, без авторски претенции на всички хора. Години след смъртта му, все още  има гадини, които се опитват да правят пари от произведенията му. Той поставя и началото на една нова философия, свързана с безвъзмездно отдаване на знания и данни на всички, други хора.

 

   http://dedenze.blog.bg/politika/2012/06/16/.690133

 

             Напоследък по екраните се появи нов филм с название „Диктаторът”. С нетърпение изчаках някой да го качи, макар и с по- лошо качество в торентите. Явно спора със собствениците на авторските права продължава, защото често изчезва и после наново се появява. Когато успях да го гледам за първи път, имаше 45 коментара основно на тинейжъри. Коментарите бяха под всякаква критика от рода „смешен филм, забавен, дебилен хумор, тъпня, става, няма сюжет, и т.н.” Когато се появи за втори път с 25 подобни коментара, не се сдържах и написах следното:

 

 

              „Преди дни се опитах да коментирам, но филма изчезна от торентите, заедно с 45 тъпи коментара. Картинката е тъжна, защото никой не беше схванал сюжета и същността на филма. Не е важно дали си на 14  и повече години, важно е да можеш да мислиш ! Иначе се превръщаш в електорална, управляема, консуматорска овца - мечта за нашите и световни политици. В тези коментари има все пак един човек правилно разбрал филма ! Та, този филм е пародийна комедия на днешната действителност и понятията за демокрация. Диктатурата и американския модел за демокрация са едни и същи неща, подчинени на лични, финансови интереси ! Филма е по скоро тъжен, смешните скечове и моменти са умело и клиширано подбрани от т. н. народопсихология. Филма реално показва вноса на "демокрация" и "опозиция" в арабският свят, под диктата на икономическите интереси. Показва и саркастично осмива истинските намерения на "загрижения" уж за свободите на хората  свят ! Мислете, тук при нас се ликвидира България и нацията по същия начин !
Браво на създателя ! Сполучлив начин да се бие камбаната и буди съзнанието на хората !
Демокрацията не е универсално понятие, не се купува, внася и налага
силово, тя трябва да се изстрада и осъзнае като необходимост, с конкретни параметри и прояви от всички. За жалост тук, у нас, такава все още НЯМА !”

 

 

           Днес в лично съобщение получих това от едно непознато момче:

 

 

Здравей,

Току-що прочетох един твой коментар под филма Диктаторът. Искам да те поздравя лично за него. Когато гледах филма на кино, половината от приятелите ми излязоха и ми се присмяха, че съм останал да го изгледам до край. Ти написа точно това, което се мъчех да им обясня. Поздравления!  
image  image
                                                       
                                                                                           Кристиан 17г. „

 

             Благодаря Кристиане, ти ми връщаш вярата, че след 23 годишни, активни опити на нашите, продажни политици, да опростачат българския народ и особено младите хора, не са успели ! Твоето поколение един ден, ще им потърси сметка и  ще им даде заслуженото ! Поздрави своите родители от мен !
           Мисля, че повече обяснения не са нужни , днес съм един радостен и щастлив човек !

image







Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. goran - :) Естествено е за човека да мисли и действа, напук на "доброжелателите" :)
17.06.2012 11:35
Ще потърся да гледам филма - след такава реклама си е задължително :)
цитирай
2. dedenze - Не приемай постинга като реклама на филма.
17.06.2012 11:56
Добър е, злободневен и ангажиран, но не е за суперлативи, има и слаби страни и моменти ! Виж "Диктаторът" на Чарли Чаплин е вечен и ненадминат до сега !
цитирай
3. goran - Точно затова, един е Чарли Чаплин :)
19.06.2012 19:02
Още не съм гледал новия филм, но и това ще стане :)

А рекламата също е класика от както свят светува. Сама по себе тя си не е лоша! Достоверната и добра новина в същината си е реклама ;)


цитирай
4. dedenze - Обичам достоверната и добра новина, даже реклама и мълва .
19.06.2012 21:22
В днешният живот се срещат много рядко .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3467317
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031