Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.06.2012 14:32 - Бомбите падат около нас !
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 2739 Коментари: 3 Гласове:
6

Последна промяна: 10.06.2012 11:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
           Армия, от 20 години нямаме, но оръжие и муниции си имаме, още от турско време, та до днес. Лесно се убива и воюва, трудно се създава сигурност, живот и поминък. Пазиме си мунициите, въпреки че всички са наясно, че никога няма да ни потрябват и никой не иска да ги купи. Спазвайки принципа „Който копае гроб на другиго, сам пада в него”, попаднахме в собственият си капан. Бомбите, загърмяха сами и без война. Жертви има и тепърва предстоят ! Далаверата да се произвежда и продава, най – ефективната и скъпа стока, оръжие и муниции, сега плащат обикновените хора с живота си !
           Челопечене на 10 км от София гръмна в 5 часа сутринта, по миналата година, хората помислиха че има земетресение, а взривната вълна отвори и потроши прозорци в радиус на 15 км, огромен късмет извадихме, че не избухнаха всички, складирани материали, тогава шанса, щеше да ни напусне окончателно ! Половин час след първия взрив, БТА съобщи че е гръмнало нещо в Кремиковци, никой нищо не знаеше, даже денонощният пост на КАТ с визуална връзка, не можеше да повярва, че под носа му има огромен, армейски погреб. Твърди се, че дежурния в поста е намерен да се щура насран по поляните наоколо и е твърдял, че ни нападат извънземни ? 2011г . примера последваха складове край Севлиево. Преди дни затвориха Петолъчката, заради взрива в село Лозенец, жертви вече има и мирните селяни принудително станаха участници във война, в мирно време !? Скоро КАТ случайно засече над стотина ракети „земя- въздух” които се разхождат с микробус, без охрана и документи, първите мнения, че са крадени и предназначени за черният пазар !?
           Та какво реално става, се пита уплашеният и наивен българин, да се крие ли, по стар обичай, в мазето и гората !? Журналистите на платените, партийни и уж, държавни медии не му казват, напротив, приспивно му пеят песни за величието и умността на електората, за най- проспериращата и стабилна икономика в света, за невероятните перспективи, които го очакват, разхождайки се по новите участъци на магистралите, ако оцелее разбира се !? Нищо ново не става заспали българи, демокрацията, която у нас се тълкува като далавера, продължава местното си развитие. Всичко се разпредели и окраде пладнежки, почти нищо, освен старите бомби, не е вече общонародна, държавна собственост. Армията стана наемна, военното производство почти спря. Някои частни, приближени до властта фирми, решиха да заработят по някой лев от скраб, тротил и пр.... Започнаха обезвреждането на боеприпасите т.н. „утилизация”. Фирмите отлично знаеха рисковете които поемат, но пустите пари. Казват, че шефовете им, никога не ги посещавали в работно време !? Та така, местните Пенчо, Ганчо и Стоянчо, ударили по една ракия за кураж, подпукват боеприпасите с подръчни средства. Някои свръхнаивници твърдят, че са рязали снарядите на струг ??? и видите ли спряла му охлаждащата течност и бум !? GSM  били най- опасни и можело дистанционно да взривят снаряда, за цигарите да не говорим, те са най- страшното нещо на света. Сигурно сега, в имитацията на армия, не използуват мобилни средства за връзка в близост до боеприпаси, използуват димни сигнали и голи бегачи, вестоносци с прикрепено отзад заземително въженце!?
           Не вярвайте на политическите и вестникарски сензации и „умозаключения”. Това което става, се състои във факта, че боеприпасите имат определен гаранционен срок, след който е възможно и самовзривяване. Съхранението също е от особена важност, температура, влага, киселинност, статично електричество, галванични явления, корозия и пр.... В нормалните държави обезвреждането на боеприпаси в гаранционен срок се извършва основно от производителя на боеприпаса. Технологията е такава, че даже и при случаен взрив, да има ограничени последици, при нас гръмне ли нещо гърмят всички складове, постройки и околна среда с радиус 15 км. !? Когато срока е изтекъл, се пристъпва към унищожение, чрез взривяване с още по-голямо внимание, подготовка на полигона за безопасност, обезопасен транспорт и хора, които са наясно с възможността от случаен взрив, застраховани, образовани и инструктирани с високо заплащане за опасен труд ! Използуват се дистанционно управлявани манипулатори и технически средства, защото само един човешки живот, струва повече от боеприпасите. На видеото се виждат тъжни руски резултати, няма човешка грешка, грешката е, че опасната работата е извършвана от хора, а боеприпасите са създадени да убиват масово!
             Една ошмулена и бедна българска държава, която не може да е справи и с най- ниските в Европа социални задължения, няма нужните средства за интелигентна „утилизация”. Ясно е, че гърмежи и жертви, ще има още много! Изнесете данни, колко струват на хората, само тези два склада  в Челопечене и Лозенец, какви са разходите за отцепление, почистване, обезщетения и пр....Това, което може да се направи бързо, е да се разсекретят местонахожденията на складовете със стари боеприпаси, както и реалното им съдържание, та да се пазим сами. Време е да се осъзнае и разбере, че тук в България нищо не може да бъде секретно и действително не е, за всички хора, стига да се интересуват!. Може би, трябва да питаме турското, гръцкото или американското разузнаване за по -подробна информация, сигурен съм,че те отдавна  имат такава !?. Да се информират всички живеещи в близост, за опасностите, замърсяванията на околната среда и риска за тях . Да се изнесат на безопасни разстояния от населени места и да се унищожат напълно от днешната, наемна армия издържана от нас. Да се предложат като скраб на съюзниците от НАТО и други военолюбиви племена.
            Обикновените хора, които политиците наричат „електорат”, вече знаем за недостойният съвет, приет с овации от „Великото” народно събрание, да станем 5 милиона. Все пак, никой не ви е посъветвал, това да става с директно избиване ! Понякога, когато най- неочакваш и празната пушка гърми !

image








Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. alexs - Дай на циганите да правят утилиз...
09.06.2012 15:23
Дай на циганите да правят утилизация!
цитирай
2. dedenze - Те го правят от много години.
09.06.2012 16:37
Предават от полигоните парчета от снаряди за скраб, но негръмнали снаряди не пипат, даже и за пари !
цитирай
3. анонимен - Добре е да се знае, че без пари нищо не ...
30.07.2012 21:22
Добре е да се знае, че без пари нищо не става, а най - добрата утилизация е взривяването....но под контрол....както правят руснаците.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3468360
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031