Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.05.2012 17:59 - Расите
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 2002 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 23.05.2012 23:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

           Футуролозите се опитват да докажат, че в близко бъдеще, човечеството ще се раздели на две раси. Едната ще бъде високоинтелигентна, притежаваща основните, материални блага и постижения. Другата ще се състои от умствено по- ограничени хора, с по- малки възможности и интелект. Наблюдавайки развитието на капитала, трябва да се отбележи, че теорията е напълно възможна и вече реално се реализира по целия свят.
           Причините за подобно „расово” деление не са генетични, основно се базират на различните, стартови позиции, както и на ограничените, умствени способности на всеки индивид. Личните възможности, тук не се разглеждат като по - висока генетична даденост, има се в предвид, че съвременният обем на познанията, значително превишава умствения капацитет на отделния човек. Професионалните и конкретни знания са по- малко важни, в сравнение с уменията за тяхното бързо и качествено откриване, по друг начин казано, училището губи значителна част от традиционната си роля. За по- голяма яснота си представете двама близнаци – единият се отглежда в идеална среда, финансово обезпечена, с персонални учители -педагози, с модерни информационни технологии, в класни училища и ежечастни, квалифицирани грижи и контрол; другият попада в гетото, където от ранна възраст се бори за физическо оцеляване и получава нищожна подготовка и образование. Използува се думата раса, защото роденият в определена група, много трудно може да премине в другата, което се равнява на кармична предопределеност. Същевременно, никой не може да избира родителите си, условията и мястото на раждане.  На всички е ясно, че при така формираните „раси” по- многобройна, ще бъде тази на по- нисшите и първобитните. Освен неравните, изходни позиции, тук се намесва и правилото, че трудът и ученето са насилствен процес. Те се извършват с усилия, за сметка на лишения от удоволствия, развлечения и безгрижие. За целта, трябва да се преодолее животинският инстинкт за по- лек живот и по- малко усилия, заложен във всички.
          На теория подобно разделяне е възможно, но практиката показва друго. Представете си прекрасен, преуспял индивид от прелигированата раса, слизащ от модерното си возило. Зад ъгъла, с бухалка в ръка, го чака представител на другата „раса”. Затворът и законите не означават нищо за него, защото живота в гетото е по- лош, борбата за ежедневно оцеляване е обезценила напълно смисъла на съществуването му !? Още днес, тук сме свидетели ежедневно на подобни сценарии и действия, далеч преди бъдещето.Така се стига до извода, че втората, по -многобройна раса трябва да бъде унищожена, исторически това вече е правено безуспешно. Следователно, расово или друго делене е неправилно и невъзможно, подобно не бива да се допуска, защото живота в такова общество е невъзможен. Тук капитала запява старата, любима песен, хората са различни, по -работливите, способните, инициативните, пробивните, трябва да живеят по- добре. Примамливо и изглежда вярно, даже мързеливите и по- ниско интелигентните го приемат, разчитайки на безнаказани приходи от измама, мошеничество, далавера, хитрост и келепир. Т. н. „демокрация” се приема като престъпен рай !? От създаването на ООН, непрекъснато се говори за ликвидация на глада, неграмотността, болестите, за интеграция на малцинствата и пр.... За съжаление, ролята на тази организация, далеч не е световна и обслужва интересите на финансовия капитал. Създадени са хиляди структури, организации с милионен персонал, издръжката на който е по- голяма, от размера на помощите за нуждаещите се! В днешните условия, притежателите на капиталите не са заинтересовани от решаване на социални и общочовешки проблеми. Те могат да направят нещо, само ако са принудени, без друг изход и възможности. Милиони бъдещи проблеми ще отпаднат, ако за всички се направят прости и общи неща, които не са толкова скъпи. Днес на човечеството е нужен, задължителен, равен старт за всички, независимо от етност, религия и социално положение. Това трябва да включва за всички безплатно и задължително, общо, средно образование, храна и здравеопазване по общоприети норми, до неговото завършване. Защото, най- големите беди идват от неграмотността. Останалото, личните качества, достойнства, престиж и пари, да се търсят и измерват по- късно.


imageimageimage
image


Посвещавам този пост и свеждам коленичил, глава, пред подвига и саможертвата, на милионите загинали по време на ВСВ в борбата против расизма и хитлеризма ! Честит европейски празник на победата 9.05. 1945 г. на всички, разумни хора !




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. momchil - ожеш да осигуриш пари за всеобщо ...
08.05.2012 21:13
можеш да осигуриш пари за всеобщо безплатно средно образование, но не можеш да накараш всички да си го вземат. При соца имаше пари за образование, но мангалите и тогава не щяха да учат. Да не би да си го забравил тнова. Или да не си виждал преди 10 ноември неграмотен мангал. Ако не си то аз съм виждал десетки напълно неграмотни в Строителни войски. Виждал съм дори такива, които през пролетта на Елаците спяха в гората защото не искаха да си оправят леглата. Тогава нямаше капиталисти. Стига с тая антикапиталистическа помия.
цитирай
2. dedenze - Сигурно някъде и до днес има аборигени и човекоподобни същества !
08.05.2012 21:59
Към тях подхода трябва да е друг. Що се отнася до капитализма и за времето което цитираш, имаше и в България доста капиталисти. Циганите не бяха национален проблем и имаха реална интеграция, времето не стигна. Приеха и запазиха българските имена до днес, сред тях има добри, талантливи и уникални хора, не бива да се отнасяме с пренебрежение, омраза, етнически и расово, защото всяко действие се връща обратно и многократно! Антикапитализма и нормалните хора в целият свят растат, огледай се и се ослушай, преди да останеш сам с антихуманните си стари разбирания, от началото на 19 век!
цитирай
3. dedenze - Доста странно !
11.05.2012 20:47
Махнаха постинга и от популярни ? Изглежда на много хора расисма им допада и харесва !?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3468085
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031