Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.04.2012 22:08 - Знае ли някой ?
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 3754 Коментари: 8 Гласове:
10

Последна промяна: 18.04.2012 23:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
          Колко хора са заети в администрацията на държавата, повече ли са от Тошово време ? Знаете ли колко и какви нови институти, агенции, дружества са открити, откриват и се хранят от бюджета ? Такава информация няма да намерите нито в нета, нито в „свободните” медии !? Обществена тайна е, че всяка власт си създава синекурни длъжности и работни места за богопомазани в сянка. Сега, когато окаяният ни „бизнес” едвам свързва двата края и фалира, когато цените и инфлацията летят нагоре, трябва да се реже, въпроса е от къде !? Рязането трябва да е тихо и интелигентно завоалирано, така че ощетения да се усети когато е късно и непоправимо. Не мислете, че ограниченията ще започнат от държавната администрация и сателити!
           Ето някои странни названия на синекурни местенца, с още по- странно предназначение:
           - Агенция по приватизация
           - Държавна комисия за енергиино и водно регулиране
           - Институт отворено общество
           - Институт за изследване на демокрацията
           - Институт за борба с тютюнопушенето
           - Институт за пазарна икономика
           - Институт за икономическа политика
           - Институт за развитие на публичната среда.......
           - Асоциации, сдружения, браншови камари, фондации и пр... с пряка или частична държавна издръжка, пари от ЕС и пр....
          Знае ли някой, прилаганите хватки, основно базирани на законите на Паркинсън, които той сполучливо създава, наблюдавайки развитието на бюрокрацията в английското адмиратейство в началото на миналия век:
    I-ви закон: „Работата се разраства до запълване на наличното време.“  
    II-и закон: „Разходите се вдигат за да поемат приходите.“
    III-и закон: „Разрастване означава усложняване, а усложняване — упадък”
    ІV-и закон: „Броят на хората в работна група нараства независимо от количеството на работата за вършене.“.“                                          
    V-и закон: „Ако има начин да се забави решението на важно решение, чиновникът винаги ще го намери.“
    Закон на мълчанието: „Прогресът на науката се променя обратно пропорционално на броя на публикувани списания.“
    Закон на забавянето: „Забавянето е най-смъртоносната форма на отказ.“
    Закон на данните: „Данните нарастват до запълване на капацитета на носителя на данни.“
    Закон на оперативките: „Времето прекарано в съвещание относно даден проблем е обратно пропорционално на стойността му.“
    Закон на хиляда: „Фирма с повече от хиляда служители е самозадоволяваща се империя, създаваща толкова много вътрешна работа, че впоследствие да не се нуждае от договори с външния свят.“
           Хората непривикнали към по- сложни и самостоятелни размишления, трудно ще разберат, как тези закони се прилагат у нас. Управляващите в „прехода” имат цяла армия от бюджетно платени юристи, които правят всички грабежи, ликвидации и безобразия да изглеждат напълно законни. Усложнената, бюрократична машина, ражда пряка корупция. Новодемократите се опитват да ловят голяма риба в мътната, капиталистическа вода и успяват!? За по- голяма яснота ще дам няколко примера:
           Здраве – уж безплатни грижи за осигуряващите се, НО се събират такси за преглед, лабораторно изследване, консумативи, екип, храна и пр....Лекарствата в аптеките са на едни от най- високите цени, при тях няма т.н. пазарен принцип, защото да внесеш и пуснеш световно, утвърдено лекарство в нашата мрежа, да се пребориш с мафията и бюрокрацията, е равностойно да кацнеш със собствена ракета на Марс. Кадърните лекари отдавна избягаха и по- имотните не се лекуват тук!
            Пенсии – символични, без инфлационна индексация и идея от къде да се вземат нужните пари. Т.н. сребърен фонд ще се ползува, ако до тогава не е изхарчен, за пенсионери работили само в „демокрацията” – 1990 -  2029г. !? Тук се прилага сложна, геноцидна система за ограничения и намаляване на държимите суми. Не се признава стаж в СССР, други соц. дъжави и пр.... Инвалидните пенсии с ТЕЛК се пресяват през цяла система от филтри и проверки на всеки 3 години, в тази работа се ангажират хиляди специалисти, за съжаление нелечимите хронични състояния се увеличават. Доказването на състоянието е задължение на инвалида, често непосилна задача, много от тях се самоубиват или не търсят ТЕЛК. Като правило, комисиите закъсняват с прегледите и уведомленията с месеци, при това изплащането на пенсията се спира, както и всички социални придобивки, по-  евтин транспорт, добавка за лекарства и пр....Оцелелите са подложени на морален, социален и финансов тормоз!
         Производство, търговия и услуги- само да отвориш малък магазин се изискват над 27 разрешителни от различни инстанции, плюс касов апарат свързан телефонно или мобилно с НАП!? Тези които успеят да издържат на изискванията се убиват с предварителни мита, такси и външна, нелоялна конкуренция, дъмпинг. Малкия обем на родния пазар и липсата на каквато и да било държавна подкрепа, прави почти невъзможно, даже и производството на битови традиционни сувенири, мартениците се внасят от Китай !? Основните хранителни продукти, метал, проводници, ел. материали, строителни материали, машини също, всички сме виждали боб с надпис „Смилянски” – произведен и внесен от Китай !? Очевидното има категорично и просто обяснение в две думи – пазарна икономика. Това, че се ликвидира всяко родно производство и безработицата става огромна, търговският баланс отрицателен, не влиза в сметките и не се отчита, живее се бедно и на кредит. Фалшиво се вменява, че за това са виновни обикновените хора, защото не инвестират и нямат нужната инициативност, забравя се фалита на банки и фирми, системите за източване. Най – голямата гордост на съвремените политици са ликвидацията на БГА „Балкан”, Кремиковци, АЕЦ „Белене” и пр..., предоставянето на концесии на малкото природни богатства, продажбата на безценица на крупни държавни заводи и предприятия за торове, цимент, кариерни материали, хранителновкусова, лека промишленост, енергоразпределение, вода и пр... на чуждестранни фирми !?
         Образование – питайте някой тинейжър за нещо, което се учи в средния курс на обучение във всички сфери и сами ще си отговорите. Либерализацията на системата, „правата” на детето, ниското заплащане на учителите, откриването на „терористични” елементи в педагогиката и дисциплината в училище, купуването на дипломи и оценки са само малка част от основите на неуспеха. Пияни, дрогирани, убити студенти в Студентският град, като основни собственици на заведенията за „забавления” – Вузовете !?
              Хиляди неща още може да се напишат, лошото е че ги знаем, но не правим нищо. Някои се надяват, че като станем 5 милиона всичко ще се оправи, така са ни казали "стратегическите", нови партньори? Поредната заблуда за наивници, истината е, че в близък план България ще бъде закрита, дано новите собственици поне не са от турски, гръцки и румънски произход, предпочитам китайски и японски !?


imageimageimage








Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - поздрави ! sistemite :
19.04.2012 09:57
Браво наборе ! Точно казано. На ~ 2 единици "пряк персонал" се падат ~ 5 единици
"обслужвящ"- страничен- непряк. в т.ч. и безработен "персонаж". Още по-вече, че от тези 2 единици - ~ 0,5 са "скрито-безработни" (много ЕТ без приходи в кризата, но със задължителни разходи). Това, разбира се са "груби" сметки - на "ангро"- но са предполагаемо вярни !
цитирай
2. veneti - +++
21.04.2012 11:45
6+ за разбора
цитирай
3. dedenze - Благодаря за коментарите !
22.04.2012 17:29
Интересно е т.н. управляващи и политически партии, четат ли изобщо и имат ли мисловна дейност !?
цитирай
4. анонимен - Ognyan. Stani director, i promenyai neshtata ot vutre! Ste rabotya s teb! R.
23.04.2012 18:17
chudna rabota????
цитирай
5. dedenze - Малко ми е късно за директор или политик.
23.04.2012 19:35
Мисля, че млади хора трябва да поемат нещата в свои ръце, а ние безвъзмездно да им помагаме, кой с каквото може. Млади, готови да служат на България, с вяра и убеденост че парите на този свят далеч не са всичко, не са критерии за успех и човешки постижения, още по- мапко за чест и достойнство !
цитирай
6. анонимен - R- Tova s mladite, да не е бариера в кариерата
24.04.2012 10:54
Всеки Човек е Млад в работоспособна възраст и има Правото да работи по /закон/! Вероятно са необходими условия и възможности, както и контакти на Високо равнище!
(възрастта всяка година се променя .., и умът, и знанията, а обстоятелствата)

http://www.bcee-bg.org/index.html

цитирай
7. dedenze - Разгадавайки кода на "анонимното" R , се радвам за коментарите и отделеното време!
24.04.2012 11:56
Благодаря ! Аз съм пенсионер по здравна инвалидност, но както се вижда, не съм душевен инвалид и духа ми все си е наивно млад. Проблема е, че не харесвам дивия капитализъм и приетия обществен модел у нас, особено пълната частна собственост в производството, отсъствието на държавата в по- мащабни и скъпи производства. Върнахме се назад поне с 50 години в развитието, затова и 95% от хората са бедни, цвета на нацията не е тук, да не говорим какво е ИЕП и електропромишлеността днес!? Тъжно е когато ние инженерите, трябва да ставаме политици !? Успех във всички начинания !
цитирай
8. анонимен - code - internal corporate communikations - workshop
25.04.2012 13:39
ogn; zdrv; svt; vn; nk; rt - gethered together in team -
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3467078
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031