Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2012 15:40 - Пенсионни хватки
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 2274 Коментари: 4 Гласове:
7

Последна промяна: 24.03.2012 15:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

          Замисъла и реализацията на тези операции се формират от простото правило : Хората активно работили по- време на тоталитаризма 1944 – 1989 г . да бъдат лишени и ограничени от нормални пенсии и живот. Основните „аргументи” за геноцида към тези хора е, че те са „комунисти” – виновни за днешното икономическо състояние на държавата, липсата на пари в отделен пенсионен фонд, оставен външен дълг в размер на 10 милиарда долара !? Никой до днес, не е направил обективен анализ на тези твърдения, включително и партията БСП, спрягана за пряка наследница на БКП. Много от документите за икономическото състояние на НРБ са унищожени или укрити, при което са възможни всякакви, включително и безумни, неверни твърдения !?
          В края на 1989 г. стопанската информация беше налична с подробен опис и оценка на движимо и недвижимо имущество до последната стотинка. Само складовата, материална  наличност на отделните предприятия надвишаваше външният дълг на държавата.  Когато се говори за наследства и дългове, трябва да бъдем точни и внимателни, защото хората виждат и знаят основните, важни неща. Машините, терените и сградният фонд, беше за стотици милиарди лева, подробно описан и оценен ! Кагато започна процеса на приватизация, реституция и ликвидация на държавната собственост, тези оценки и наличности, умишлено бяха потулени и се извърши нова, нереална, занижена оценка. Тихо и организирано, бяха оставени без охрана и контрол, в голямата част бяха пладнешки разграбени.Трябва да се отбележи, че ние сме единствените в бившия соц. лагер, които направихме подобни действия, в другите държави приватизационните процеси вървяха на база старите, съществуващи цени и данни ! Това беше нужно по политическата причина – да се омаловажи създаденото за 45 години, да се приватизира и разпродаде на безценица, да се създадат добре платени, нови, работни места за ликвидатори и еничери ! Операцията беше изпълнена „блестящо” и продължава до днес, вече почти нямаме родна промишленост и производства.
         В НРБ, пенсиите се изплащаха коректно при ясни и точни условия, за тяхното формиране. Размера на пенсиите, пенсионната възраст, осигуряваше достойно и самостоятелно съществуване на хората, малко отличаващо се от времето на активния живот. Парите се обезпечаваха от държавният бюджет на първо място, нямаше необходимост от специален, пенсионен фонд ! В процеса на „демократичната” капитализация и приватизация на държавата и на най – слабите икономисти им беше ясно, че съвсем скоро ще възникнат проблеми с изплащането и размера на пенсиите, особено в условията на хиперинфлация. Парите постъпващи от осигуровки на работещите в новите условия, при липса на промишленост, безработица, при демографски срив и 2 милиона емигранти, явно нямаше да са достатъчни и за минимални пенсии. Не се появи политическа партия, която да оцени, че всичко което се разпродава и приватизира е плод на труда и лишенията на тези хора, имали нещастието да живеят в соц. лагера! Пенсионният фонд, трябваше да се създаде отдавна, при масовата приватизация и разпродажба. По време на управлението на НДСВ, по предложение на Министъра на труда и социалната политика Христина Хрисова се създава т.н. сребърен фонд в който се събират средства от приватизация и бюджетен излишък. Целта на фонда е да помогне при осигуряване на средства за пенсии. Създаден много късно, от 2007 до сега във фонда има 1,78 милиарда лева. Хората отдали труда си в тоталитарната държава си помислиха, че най- после, някой е решил да се погрижи за тях, но уви !? Оказа се, че това е поредната, нечестна хватка и лъжа. След различни опити, фонда да бъде използуван за други цели, министър Дянков успя да превърне 30% от фонда в т.н. „ценни” книжа. Единодушно политиците и синдикатите решиха – средствата по фонда да се ползуват по предназначение, за пенсии, след 2029 година. Тогава ще се пенсионират хора родени през 1963 – 1964 г. реално почти без трудов стаж в НРБ. Просто казано днешните политици, осигуриха собствените си пенсии, за работилите в НРБ – геноцид до пълно унищожение !  Всичко това е в пълен унисон с днешната политика на ГЕРБ, официално са крайно недоволни, от увеличението на пенсиите от предишното правителство. Увеличиха годините за пенсиониране. Две години не само не се говори за увеличение, но и не се компенсира годишната инфлация. Средната пенсия за страната е 130 евро, минималната 70 евро, най- ниски в ЕС и забележете в бившия соц. лагер !? Какво може да се купи с тези пари, какви данъци, енергия, вода, храна ....знаем всички. Стотици възрастни хора, вместо да живеят достойно последните си години, се самоубиват от невъзможно, „хубав” живот. „Народните” избраници, гледат безучастно и тъпо, надяват се, че някакво, чуждо чудо, ще ги спаси от същата участ, едва ли ! „Който копае гроб на другия, сам пада в него !”
            Честита пролет на оцелелите от зимата, копривата и лапата скоро ще станат за диетичната трапеза, продуктите с Е добавки, щедро оставете за новобогаташите !


image
imageimage





Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dedenze - Ето резултатите от пенсионните хватки:
25.03.2012 10:56
http://www.bnews.bg/article-46612
цитирай
2. dedenze - Явно поста е попаднал в десятката !
27.03.2012 11:11
Спира се брояча на посещенията, изважда се от "популярни" , каква по висока оценка и радост ! Да сте живи и здрави !
цитирай
3. chipollino - „Народните” избраници, гледат ...
28.03.2012 16:25
„Народните” избраници, гледат безучастно и тъпо, надяват се, че някакво, чуждо чудо, ще ги спаси от същата участ, едва ли ! „Който копае гроб на другия, сам пада в него !”

Не само народните избранници, ами и самият народ седим и гледаме тъпо, като пасящ добитък сме. Седиме си ние, пасеме си от лъжите на политическата мафия и гледаме тъпо ебз да предприеме каквото и да било. А Левски и Ботев сигурно вече драпат да излязат от гробовете си от гняв. Бог да ги прости и покой да им даде!
цитирай
4. dedenze - Ако има Бог, Ботев и Левски ги е простил и дал покой.
28.03.2012 18:29
Даже се е погрижил да не знаем точно къде са им гробовете, за да не ги оскверним ! Въпроса е действително, нас какво ще ни прави ? "Народе ????"
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3466968
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031