Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2012 17:23 - Свободата
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 1911 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 26.01.2012 17:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

  

         Това е понятие измислено от хората, което основно определя правата им в дадено общество. Прелигированата каста на юристите, заедно с политиците и финансовият капитал, притежаващи властта, създават законовата рамка на свободата. Никъде не съществува пълна свобода в цивилизования свят, защото това вече е слободия, застрашаваща голяма част от нас. Още от древният Рим, правилата и законите стават неделима и характерна част на цивилизацията. Наред с добрите и нужни неща обаче, се появяват и други, които пряко обслужват властническите интереси. Те не само ограничават свободата на хората, а ни заставят да живеем под контрол и с робска психика. Т.н. разделение на властите е приспивна песен за наивници, защото всички власти служат и зависят от капитала.             
        Проблема става актуален и опасен, особено, когато се извършват преходи и промени в държавното устройство и собственост. Ние сме живи свидетели на това в последните години. Казано на народен език, целта е да се краде, разпродава и унищожава, при това напълно „законно”. С избухването на псевдодемокрацията, още в първите години, нашите юристи бързо подмениха съветската школа на Вишински с американската. Публикуваха си в Държавен вестник (!?) минималната тарифата на юридическите услуги и ни спретнаха набързо, такава Конституция и законодателство, водещи до ликвидация на България ! За изключително кратко време, в съчетание и единодействие с политическата власт, бяха приложени почти всички стари, американски хватки на престъпният свят от преди 1- 2 века. Нелегално производство на алкохол; безмитен, нерегистриран внос; сива икономика; подвеждаща реклама; наркотици; фалшиви пари; пирамиди; насилие; охрана и застраховане;фирми без отговорност; източване на ДДС; държавни „поръчки” и пр....... Всичко се извършваше бързо и творчески, като законите умишлено догонваха с нужното закъснение, престъпните „законни” дадености и дейности!? Логично възниква въпроса, като станахме официално американофили и натовци защо не приехме директно и тяхната Конституция и законодателство !? На кого в ошмулена  България беше нужна законотворческа дейност и за какво !? По броя на осъдените политици и магистрати, при явни и за невръстните граждани престъпления, всеки може да разбере - защо. Затова не приехме от тяхното законодателство и правото за притежание на оръжие:

http://dedenze.blog.bg/lifestyle/2011/12/17/oryjie.868268

 

           Тъжното е, че тази престъпна политическа класа не се е променила, тя и днес управлява цинично от името на народа ! Четейки недостойните моменти от американската история, не е нужно да бъдем пророци, за да знаем точно какво ни предстои. Единственото, което няма да се случи, е да достигнем техният стандарт на живот и просперитет, по стотици елементарни причини, една от които е, че сме закъснели с повече от един век и сме избрали един западащ, неморален и античовешки модел без бъдеще.
           Днес атаките са срещу изпълнителната власт и полицейщината. Пак се отклонява общественото мнение от важните, основни въпроси. Какво може да направи полицията, когато престъпленията се извършват с подкрепата на закона !? Ние сме на първите места в света по корупция, злоупотреба с власт, кражби и далавери с висша държавна протекция ! Българското микрообщество живее в бедност, безработица, несигурност с неподходящ обществен модел. Липсата на печеливш държавен сектор в икономиката и производството е гибелно. Примерите с фалирали държави, разчитащи основно на туризма са ежедневни. Не може да разчиташ на заеми и отрицателен търговски баланс ! На кой от партийните лидери му пука от това !? Вярва ли някой, че ако утре цялата власт е в ръцете на Костов, Станишев или Първанов, нещо ще се промени !? Тук е интересно и отношението към специалните разузнавателни средства, видеонаблюдението, контрола на личните данни, законността на придобитото имущество и пр.... От триста кладенци вода се носи за да се докаже, че „демокрацията” е застрашена !? Кой се страхува от действията, за категорично и лесно доказване на престъпленията, кой спекулира с понятието свобода? Защо лицата на доказаните престъпници не са в медиите, защо е забранено да се снимат и не получават обществено порицание !? Честните хора, спазващи законите, не се страхуват от подобно ограничение на тяхната свобода, точно обратното ! Извода е елементарен, защото най- големите престъпници са сред т.н. три власти, партийната, многоцветна класа и те щателно са се погрижили за своята безнаказаност и наглост ! Докъто ги търпим и храним с оскъдните си средства, ще е все така !

image



image



Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. gocho52 - Истината
26.01.2012 17:46
ще ви направи свободни...казал Спасителят.
Не знам...
цитирай
2. dedenze - Хубаво е казал .
26.01.2012 17:50
Но истината също е относителна, човешка измишльотина, например за Борисов е в магистралите, за пенсионера е в хляба !?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3467038
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031