Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.12.2011 16:25 - Българите
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 1285 Коментари: 1 Гласове:
8

Последна промяна: 31.12.2011 17:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

  

          Често съм си задавал въпроса, кога и къде в историческото развитие, българите изгубиха националното си достойнство и значимост. Много хора смятат, че това основно е станало по време на робствата, надали това е така. Обратното, всеобщата неволя и християнската религия са обединявали и спасили народа от асимилация. След освобождението от османското робство, бързо се възстановяваме, като държава с голяма военна сила и решаващ фактор в Европа и Балканите. Минали сме през нашата „Берлинска стена”, преди тя да съществува като понятие, извоювали сме съединението, обединението и независимостта на България. Историята на тези събития е пропита с кръвта на българските воини. Преди ВСВ, след забраната на политическите партии, идва златният български лев и икономически подем.
           Новата политическа класа твърди, че всички беди е създал социализма и комунизма. Вярно е, че през този период религиозните вярвания и изяви са ограничени, но тази тенденция в 20 век се наблюдава в целия свят. Няма свобода на словото, печата и идеологиите.... Но в икономиката, образованието и производството се наблюдава огромен ръст. От аграрна страна с първобитно земеделие станахме промишлена , експортно ориентирана държава. Не знам дали някой може да оцени какви усилия и средства, лишения и решителност са нужни затова. Няма безработица при безплатно, задължително образование, медицина и добри социални придобивки. Над 90% от хората имат частно, движимо и недвижимо имущество, сигурни, достойни пенсии и ясни перспективи. Нашите специалисти, инженери, научни работници, артисти, певци, писатели, художници, спортисти никога не са имали чувството на хора, „втора” ръка. Мерили са своите постижения с водещите в света, имали са заслужено самочувствие, достойнство и значимост. Общонационалната цел беше ясно формулирана и хората работеха с всички сили и възможности  – нови технологии, производства, приложна наука, пробив на западните пазари, модерно оборудване, туризъм, изкуство, култура, спорт.... Живееше се по- скромно, по- бедно, разликата в заплащането беше по- малка, но повечето хора вярваха, че това е за общото благо, инвестиция в бъдещето. Крупните резултати са очевидни и до днес АЕЦ „Козлодуй”, магистралите Хемус, Тракия .....Така, че „комунизъмът” едва ли ни е виновен за днешното състояние !
          Националното достойнство и значимостта на българина се изгуби тогава, когато под формата на псевдодемокрация от 1989 г. започна грабежа и разрухата. Трудно могат да се намерят достоверни материали за размера и същността на държавната собственост. По памет населението на България беше около  9 милиона. Методично, целенасочено и умишлено, от всички политически партии, беше ликвидирано и разпродадено на безценица почти всичко държавно, включително и печелившето !? Ако направим един социален анализ към 1989 г. сме имали около 5 милиона население в работоспособна възраст, от тях 300 -400 хиляди са имали заболявания и увреждания, ограничаващи трудоспособността. „Цветът” на тези 5 милиона – 2 милиона млади хора, емигрират основно по икономически причини – просто тук нямат работа, производствата са унищожени, няма нови. Остават по- посредствените, с по- нисък образователен ценз, около 2,5 милиона трудоспособни. Основно наемни работници, без собствени възможности за инвестиции и развитие. Остават и 2 -3% вълци и престъпници формирали нова политическа класа . Тогава се появява и един умник, който ни увещава, че българската нация е генетично, биологично увредена. Дойче Веле с радост публикува, по понятни причини:

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15561353,00.html

 

         Друг, изтупан умник, лигавейки се в телевизионно предаване със подигравателното заглавие "Референдум", бивш социален министър, ни казва, че решението се крие в приказките за Барон Мюнхаузен – да се изтеглим от блатото, като се дърпаме за косата. Днешният министър на финансиите, казва същото и разчита на тези 2,5 милиона читави, останали почти без работа трудещи се, като им ореже заплатите. Той разчита на пенсионерите и болните, като ги остави да пукнат от глад. Нещо като „дайте да дадем”!? НИТО ЕДИН ПОЛИТИК ДО ДНЕС НЕ КАЗВА, ЧЕ Е НУЖНА МОДЕРНА , КОНКУРЕНТНА, ЕКСПОРТНО ОРИЕНТИРАНА, ПЕЧЕЛИВША  ПРОМИШЛЕНОСТ – ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ ! ЧЕ САМО ТАМ  Е РЕШЕНИЕТО !   При некадърност да се роди нова такава, поне да се възстанови старата свързана с енергоразпределение, кариерни материали, добив на злато и полезни изкопаеми, фармацевтика, туризъм... ! Липсата на общи, национални цели и приоритети, свързани с оцеляването и развитието на България са тези причини, които унищожават достойнството, честта и значимостта на последните опълченци останали на тази земя, излишно е да се търсят други, най-малко генетични! За това,още от „Великото  народно”  събрание до днес, са виновни политическите партии, финансирани от държавата с техните водачи и приятелски кръгове ! Крайно време е да бъдат изгонени от властта и престъпния обществен строй с представителна (партийна) „демокрация”, заменен с нова пряка демокрация !

 

         Дано новата 2012 година, донесе на нас това единствено спасение и избавление !

 

         Празниците надали ще бъдат весели, поне здраве и сила да има за всички !

image



image





Гласувай:
9



1. dedenze - Не бива да се живее в лъжливата мъгла на прехода !
01.01.2012 17:08
Тук малко по- подробно са описани алтернативите:
http://dedenze.blog.bg/politika/2011/07/21/prehod-za-naivnici-bydeshteto.787410
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3468286
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031