Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.09.2011 13:45 - Речта на кадидат Президента
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 1197 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 24.09.2011 02:36


 

       Каква трябва да бъде замислете се ! Тук ще направя опит да му помогна, с примерен текст на предизборна реч, мисля че само с подобна, може да спечели симпатиите и да победи на изборите без балотаж.

 

                                    Скъпи сънародници,

 

         Трудно е да бъдеш  президент на Третата българска държава след всичко, което се случи на България след освобождението и обявяването и за независима . Преминахме през толкова промени и национални катастрофи, които ни върнаха с десетилетия назад в прогреса и развитието. Всички знаете какво и как стана, защо се стигна до днешното незавидно състояние. Изправени сме пред нови национални катастрофи – демографски и икономически. Независимостта ни е само една мечта, която трудно може да стане реалност. Новата политическа класа, бюджетно финансирана, работи против националните интереси и създава престъпност, омраза и разединение. Затънали сме в дългове с отрицателен, търговски баланс. Същевременно живеем на едно от най- красивите, плодородни и богати с културно и цивилизационно наследство място на планетата.

 

       Президентските фунции са орязани и са чисто представителни. Главнокомандуващ на микро армия, която едва ли е в състояние да гарантира суверенитета на държавата. В 21 век, с войни рядко се решават интересите на световните сили, нужни са много, "подходящи" поводи и “хуманни” обосновки, истинските войни се водят с чисто икономически средства. Едва ли ще се наложи българският Президент, да командва  в нова война и слава Богу. Реално, с достъпа си до медиите, може само да бие камбаната, да покаже пътя за избавление и възход.

 

       Анализа на грешките и престъпленията в последните 22 години показва, че избрания социален модел дава лоши резултати. За този период няма проведен нито един референдум, независимо от народните настроения и желания. Регистрираните партии с близки платформи са над 400, дейността им се финансира от държавата. Политическите партии са си осигурили голям, незаслужен комфорт със добро заплащане, имунитет, охрана, привилегии. Вече формират една нова класа източваща оскъдните държавни средства, създаваща “приятелски" кръгове, спекула, корупция и престъпност. В Конституцията, почти не са записани, техни задължения и отговорнасти, делегирани са основно права. Реално хората нямат право на отрицателен вот за политик и партия, те са принудени да гласуват само с ДА за “ по-малкото зло” !? Ликвидацията, приватизацията и разграбването и на печелившата  държавната собственост доведе до безработица, емиграция на способни и квалифицирани кадри, големи загуби за бюджета. Липсата на работеща, държавна банка и производства ни доведе до състояние да внасяме почти всичко, включително и храна, на фалити и недоверие към системата и институциите. Политическите партии, предадоха и подадоха националните интереси и ги подмениха с лични. Трудно е да приема и разбера зловещите намерения на подобни хора, които всички ние знаем поименно. Време е да ги назовем и потърсим отговорност ! Техните, честни симпатизанти бих призовал да помислят за всички, за България, да не допускат да бъдат употребявани в недостойни и унищожителни политически игри.

 

        Единственият смисъл да се кандидатирам за президент е да попреча на замисленета от чужди и наши политици - ликвидация на България. Не принадлежа и не подкрепям родните политически партии ! Ще вложа всичките си сили и възможности за установяване на реална, пряка демокрация, изразяваща се в пълни, мажоритарни, безпартийни, на териториален принцип избори. Нов избирателен закон и промяна на Конституцията. Всичко останало е поредната лъжа и измама за хората, поредният, приспивен, политически ход.

 

       Не мислете, че ще бъде лесно,  че ни очаква бърз резултат и лесен просперитет. Демокрацията се гради и изстрадва исторически, тя не е стока която се купува и внася отвън ! Да я построим, България и българите го заслужават !

 

 

 

  Р.С.      Давам този примерен текст, безвъзмездно на всеки, който го поддържа и иска да го използува някъде за добра цел ! Това е и моя идеал за нашия бъдещ президент. Дано има такъв !?

image


image




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3468041
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031