Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2011 13:37 - Стратегически партньор
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 1724 Коментари: 1 Гласове:
6

Последна промяна: 14.08.2011 15:40


           Много хора вярват, че по света има държави с висок обществен морал, загрижени за световния просперитет, мир, притежаващи социален модел, достоен за подражание. Мислят, че те безвъзмездно и безкористно помагат на другите в тяхното развитие и установяване на демократично общество. Пропускат факта, че в света на капитала, това даже и чисто теоретически е невъзможно.

 

           В християнската религия, освободена от мечтите по материалните блага, в десетте божи заповеди се казва – “не си прави кумири, не им се кланяй и не им служи”. Извън религиозните канони, тези истини са библейски и еволюционно изстрадани от хората, те са всевалидни за всички религии и живота изобщо. Незачитането им води до тежки последици за всяка нация. В нашата, най-нова история има достатъчно примери – съюзници на хитлеристка Германия, след това на СССР, сега на САЩ. Липсата на национално достойнство, самостоятелна цел и политика води до унищожаване на България и асимилиране на нашата нация, независимо от многовековния път и оцеляване. Оглеждайки се наоколо, лесно може да установим, че в това отношение, почти няма други като нас.

 

           Та така, днес след “демократичните” промени си имаме нов, обичан и тачен “стратегически” кумир и “партньор” . Да видим какво е направил исторически за нас и как е заслужил това:

image

          Още в началото на “Студената война” през 1947г. Алън Фостър Дълес – тогава шеф на ЦРУ заявява: “Ние ще хвърлим всичкото злато на САЩ, цялата сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората от социалистическия свят. Незабелязано ще подменим човешките ценности с фалшиви. КАК? Ще намерим единомишленици в тези страни и Русия. Ще разгърнем грандиозна по мащаби разложителна работа, ще изтръгнем социалната същност на литературата, ще насърчаваме автори, които втълпяват в човека култ към секса, насилието, садизма, предателството – тоест безнравствеността. Нужни са писания, осмиващи честността и почтеността като архаични отживелици. Простащината, наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинския страх сред хората, безсрамието, доносничеството и още много пороци заложени в човека трябва да се раздвижат. Така ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикаме ерозия и развращаване на младежта. Ще създадем човек с консумативна психика на елементарен потребител. Всичко това ще извършим под девиза: ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ”.

        " През 1981 г . е извършен атентат срещу папа Йоан Павел ІІ, една изключително авторитетна личност, допринесъл много за промените в соц. лагера. Вече точно се знае, че ЦРУ формира т.н. българска следа и България получава незаслужената слава на световна, терористична държава. Мелвин Гудман, от 1977 до 1985 г. е бил един от старши анализаторите на департамента по съветските въпроси в ЦРУ. Той е от хората, които са най-наясно с всичко, правено от КГБ и другите тайни служби в съветските сателити. Още през 90-те години той недвусмислено заявява пред Сената на САЩ, че “българската следа” е манипулация, измислена от ЦРУ. Онова, което каза пред мен, потвърди моите разкрития, анализи и изводи. Изтокът не е имал никакъв интерес да ликвидира папата, тъй като по онова време Йоан-Павел II е водел оживен диалог с Москва, опитвайки се да постигне компромис, да успокои вълненията в Полша, да предотврати въвеждането на военно положение там. Мотивът за папата е бил да се избегне насилието. А за СССР - да не се стига до откриването на “втори фронт” в Полша, след като вече е било налице затъването в Афганистан. Гудман добави още, че в онези години ЦРУ е знаело отлично какво става в българските тайни служби, защото е имало свои агенти във всичките им поделения. И е било съвсем ясно, че българите нямат нищо общо с покушението срещу папата. Фактът, че САЩ са знаели за българската непричастност към заговора, но са използвали версията за “българската следа”, говори сам за себе си". До днес ЦРУ продължава да формира представа за България като терористична с трафик на хора и дрога държава.

         

         Като символ на “демократичните” промени стана песента на Джон Ленън и Бийтълс" Нека да бъде"


 


When I find myself in times of trouble,    Когато намеря себе си                                                                            в трудните моменти
mother Mary comes to me,                    Дева мария идва при   мен
speaking words of wisdom, let  it    
be.    и говори мъдри думи                                                                            нека да бъде
And in my hour of darkness                      И през мойте часове   прекарани в  тъмнината
she is standing right in front of me,          тя стои точно пред мен
speaking words of wisdom, let it be.         говори мъдри думи, нека да бъде

Let it be, let it be,                                    
    нека да бъде, нека да бъде
let it be, let it be.                                     
     нека да бъде, нека да бъде
Whisper words of wisdom, let it be.     
    шепне мъдри думи, нека да бъде

And when the broken hearted people 
     И когато хората с разбити сърца
living in the world agree,                        
   живеят в свят,  с който са съгласни
there will be an answer, let it be.         
     там ще има отговор, нека да бъде
For though they may be parted there 
      за тези, които не вярват там
 is still a chance that they will see,       
      все още ще има шанс, те да видят, че
there will be an answer. let it be.          
    там ще има отговор, нека да бъде

Let it be, let it be, .....                              
     нека да бъде, нека да бъде

And when the night is cloudy, there is  
    И когато ноща е тъмна, има
still a light, that shines on me,                
    все още светлина, която ме огрява
shine until tomorrow, let it be.               
   огрява ме до утре, нека да бъде
I wake up to the sound of music,           
   Будя се със звука на музиката
mother Mary comes to me,                   
     Дева Мария идва при мен
speaking words of wisdom, let it be.      
    говори мъдри думи, нека да бъде

Let it be, let it be, .....                                 нека да бъде, нека да бъде

 

         Да видим отношението на американските служби към него. Документалната книга "ФБР и ЦРУ срещу Джон Ленън" от Слободан Лазаревич разкрива защо секретните служби преследват легендарния музикант до смъртта му. Книгата е разтърсващ документ за всички, които знаят кой е Ленън, но не подозират драмата, която изживява този велик поет в рока, революционер в музицирането и поезията, вдъхновител на мира, справедливостта и гордост за Създателя, по думите на Леонидов. ФБР държи засекретено част от досието на роклегендата. Милиони почитатели на Ленън и до днес се питат защо 30 години след смъртта му най-обичаното момче от Ливърпул продължава да заплашва националната сигурност на САЩ, отбелязват издателите.
Ленън пристига в САЩ през 1970 г. В Ню Йорк се сприятелява с водачите на антивоенното движение и се обявява срещу войната във Виетнам. Легендарният бийтълс веднага става обект на постоянно следене и подслушване от страна на ФБР.
Гениалният творец има "честта" от него да се интересуват от Белия дом, от ЦРУ, от имиграционните власти. Американското правосъдие обаче не се поддава на натиска и не намира достатъчно законни основания на Джон да му бъде отнето правото да пребивава в САЩ. Накрая решават да заложат капан на роклегендата, като му подхвърлят дрога. Хувър, несменяемият шеф на ФБР, се амбицира на всяка цена да унищожи левите и антивоенни движения в САЩ. В борбата си срещу тях Бюрото за разследване използва и незаконни методи, характерни по-скоро за тоталитарните режими. Днес този американски сталинизъм ни изглежда парадоксален, но през 60-те години на 20-и век Америка преживява истинска политическа драма, довела до сериозна криза на демокрацията в най-демократичната държава в света. Немаловажна част от тази драма е и убийството на Джон Ленън.

 

          В книгата на Франсис Сондърс “ЦРУ срещу червения оркестър” са описани методите и средствата използувани от ЦРУ и САЩ за налагане на нова епоха на “просвещение” наречена Американския век. Прочетете я, там е пълно с факти и интересна, неизвестна до сега информация.

 

           Трябва точно да констатираме, че ЦРУ и САЩ напълно постигнаха целта си в бившият соц. лагер и го унищожиха безвъзвратно и не само това. Много войни, смърт и ужасии в съвременният свят са тяхно дело. В борбата обаче не успяха да запазят и себе си в политическо, морално, културно, военно и икономическо отношение. “Който гроб копае, сам пада в него”. Така на преден план излиза въпросът-  докога ще си създаваме фалшиви кумири. Докога ще продаваме държавата и националните интереси, няма да имаме наша политика. Дължиме пари, нека да видим кой и за какво ги е вземал !? Защо изгубихме националното си достойнство ?

image

 

 




Гласувай:
6



1. dedenze - Вярно за съжаление !
17.08.2011 21:30
Имената на предателите и мошениците трябва да се знаят и помнят. Бог забавя но не забравя !
В едно актуално предаване по Нова телевизия, стана ясно, че американските бази у нас, са отдадени за ползуване безвъзмездно !? Какво повече да коментираме ?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3467566
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031