Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.08.2011 18:49 - Хали - гали
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 1824 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 13.08.2011 10:31


 

           Това е един колективен, безгрижен танц, появил се на мода преди тридесетина години с  радостно подскачане напред и на назад, до степен на ошашавяване. Така по- късно, хората използуват името му в смисъл, когато някой иска да ти отклони вниманието и да те залъже. Последните 22 години ни заливат с “Хали-гали”, непрекъснато и навсякъде. Основната цел е да ни въведат в заблуда, затрупат с непознати термини, обградят с псевдо обгрижване и в края на всичко - да ни вземат парите. Примерите са безкрайни, ето някои по- големи от тях:

          Банкерите, като най-печеливши са най- изобретателни, те се опитват да ви внушат, че са най- добрите ви приятели, че ви предлагат уникални и отлични условия при кредит и депозит. Никога не споменават, че реално печелят и се издържат от вас.

          Застрахователите, действуват по-подобен начин. Таксите се базират на математическата теория на вероятностите, за настъпване на застрахователно събитие ( плащане от тяхна страна) и собствените разходи и печалби. Също не ви казват, че заработват богато и плащат за персонал, техника и офиси от вашите вноски.

 

          Пенсионни фондове, случаят е напълно аналогичен на по- горните. Тук обаче разхода за собствени нужди е много по-голям, както и заетия персонал. Ако си направите труда и изчислите внесените до пенсионирането ви суми и си представите, че сте ги вложили в банкова сметка на минимална лихва, ще установите, че сумата е значително по- голяма от тази, която преживе ще получите, при отлично здраве и дълголетие. Вашите вноски, реално са похарчени за други неща, изгубени от инфлация и ако има някъкъв остатък, след смъртта ви не се онаследява. Мечтата на всеки, пенсионен фонд е по- висока смъртност.

       Здравно осигуряване- и тук, от вашите вноски се издържа огромна армия от обслужващ персонал, работещ в осигурителната сфера. Освен заплати, тук се извършват и крупни афери с лекарства и помощни средства, място за далавери и корупция.

         Не търсете информация за издръжката и печалбата на изброените институции – няма да намерите, тя е дълбоко засекретена по понятни причини. Това са съвременни октоподи със структура в цялата страна. В по- цивилизовани държави, може и да се намери, подлежи на публичност и контрол, тук не е така. Методите за прибиране на вашите пари са изключително модерни и рафинирани. Капитала няма почивни дни и часове, той се “грижи” за вас. Много са структурите, които ни правят “Хали- гали” ежедневно, включително и местният магазин плод- зеленчук. Настойчиво ни убеждават, че друг път няма, трябва да танцуваме, независимо от възраст и възможности.

 

        Весели танци !

 

 

 

 

    

 

 

 

 

 

  

 





image


image

 





Гласувай:
4



1. dedenze - Руското анонимче и то се опитва да ни прави Хали - Гали !?
02.12.2011 14:28
Това е резултата от нашата псевдодемокрация, затова и много хора изпитват носталгия по сталинските времена. Мисля, че се досешате за колко време щеше да бъде открито, къде щеше да бъде въдворено, с каква съдебна процедура, ако живееше в онези времена !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3468202
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031