Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.03.2011 13:06 - Миротворчество и обгрижване
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 845 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 23.03.2011 20:51


        Висях 4 часа около централата на здравната каса да заверя „протокол” за инсулин. Беше студено и ръмеше. Половината чакалня е заета от стаята на охраната, модерна техника за повикване и плазмен телевизор за реклама на хранителни добавки и шарлатании. Място имаше за 10-15 човека. Обикалях района с бавна крачка и събирах впечатления. В непосредствена близост се извисява свръхмодерното здание на първа инвестиционна Банка. Три оградени, големи, частни площи за паркиране и охрана над 10 видими мъже. Много кафененца и бързи закуски със солени цени. До болка познато и безинтересно. Вече бях написал в Хулите – Пушача и човешките права, когато пред мене изникна кокетно здание с охрана и частен паркинг с надпис „ Институт за борба с тютюнопушенето”. Без малко да припадна. По размера на зданието тук „работят” над  50 души. За тези, които не вярват, това се намира в края на т.н. улица „Мила Родина” и „Енос” в София. Грижат се за пушачите с наши средства, няма що.
        Реда ми дойде, бяха въвели свое правило, че протоколи се заверяват, най- рано 10 дни  от последната рецепта. Аз съм 12 дни по-рано. Видът ми, явно е бил доста окаян след такова чакане, та се разминах с поучително мъмрене и „огромен” жест- не ме върнаха и изгониха. Нежно ми обясниха, че вече иглите и част от инсулина ще се заплаща. Нищо ново, вече повече от година, хората на Бат Бойко извършват масирана, артилерийска подготовка. Пари няма, окрадени са, в България живота ще бъде много скъп, очаквайте апокалипсиса, спасявайте се сами. Идва ред на новото преразпределение, под формата на грижа за нас.

       Така е и в световен мащаб. Войната в Ирак е калкулирана до последния цент. Вече се плаща с петрол. Преди това Афганистан, сигурно плаща с дрога. Бомбандировките над сърбите, също се плащат от самите тях в долари. Няма безплатно, хуманно миротворчество. Дойде реда на Либия, ако ООН и страните “миротворци”бяха вложили само част от парите за военната операция в образованието, изхранването, здравеопазването на африканските държави, нямаше да има войни. Истината е, че реално никой не е загрижен за хората там, по скоро интересен е петрола. Предстои Иран, все пак се търсят по-платежоспособни страни. Открита е нова, модерна и „високоморална” форма за печелене на пари. Нарича се хуманно миротворчество !?
       Някой правил ли е равносметка колко мирни жители са убити от това "миротворчество" и какви са резултатите от него - съответствуват ли на медийните
внушения за справедливост, свобода и демокрация !? (чух че в Ирак вече са убити над 1500000 иракчани )

       Изкарвам по някой лев със стройтелни ремонти. Мръсна и тежка за мене работа, но друга няма. Тогава се сетих за миротворчеството и обгрижването. Комшиите, младо семейство, често се карат на висок тон. Имат два лаптопа и хубава  аудио-видео уредба, може би пари и дребни бижута. Решил съм при следващата свада, да им разбия вратата и да ги умиротворя с подръчни средства, нямам оръжие. Напълно ангажирано, ще ги обгрижа. За услугата ще им взема лаптопите и уредбата, ако не предложат нещо друго.

    Живеем в „ демокрация”, щом държавите могат да го правят,значи и за гражданите са разрешени подобни „високохуманни” действия. В бита трябва да се въвеждат новите форми за правене на пари, стига кражби.

image

  




Тагове:   петрол,   грижа,   воина,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3475477
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930