Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2015 21:14 - Защо блога куца и с двата крака ?
Автор: dedenze Категория: Новини   
Прочетен: 3159 Коментари: 5 Гласове:
10

Последна промяна: 19.03.2015 11:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

          Ето го първия проблем, в коя категория да се публикува този постинг, толкова ли е трудно да има такава заделена само за блогови, общи въпроси, даваща възможност за диалог със собствениците!? Ще го сложа в новини, а вие помагайте, разпостранявайте и в другите категории !? Ще опитам да го пратя и на собствениците с квадратчето за нередности, дано има резултат ! Просто и ясно казано – блога куца, защото не се управлява добре от тях и техните модератори ! Лесно е да се констатира, трудно е да се оправи, но задължително трябва, защото кръга е омагьосан – малка посещаемост, малко реклами, малко приходи – тъжен край ! Блогърите губят време и труд да напишат нещо важно и интересно за хората, при това напълно безвъзмездно, затова труда им трябва да се уважава ! Тук е бъдещето, а не в купените персонални медии, обслужващи политически и корпоративни интереси ! Ние знаем, какво трябва да се направи и многократно сме го писали и обсъждали в десетки постинги, без реакция и отговор. Много от необходимите действия са чисто организациони, лесни и не изискват инвестиции! Нека още веднъж повторя най-важните:
1. Да се пише на кирилица, за пишещите на латиница да има отделна категория ! Освен ника , да е задължително и името на блогъра (поне това, което обявява)!
2. Да се спазва тематиката на категорията, не може в категория поезия да се пише за това, как се кръсти Бойко Борисов ...!? Модератора да сменя категорията, когато не отговаря на съдържанието, за което да уведомява блогъра! В отделната категория, да се публикуват само авторски постинги, преводи и коментарни такива в които да има някакъв труд на публикуващия блогър , освен копи и пейст!!!
3. „Просветителите” които, само копират и ни показват интересни неща да се обособят в категория видео с ново заглавие „Копия и видео”, реално не е предвидена възможност за качване на собствено видео, а само такова от ютуб, което също е копиране!?
4. Да се въведат нови категории здраве, наука, направи сам, купи ( в която да се вкарат всички, платени фирмени реклами, плюс безплатни, директни предложения за продажба и покупка от съблогърите)...
5. За да се спре „помпането” на постингите, да се въведе ограничение за брой посещения от един ІР адрес на един постинг за 2-3 часа! В брояча на всеки постинг, да се отчитат и посещенията на нерегистрираните, външни потребители от различни адреси.
6. При прегледа на популярните постинги в определена категория за срок по-голям от седмица, постингите пак да бъдат подредени по брой прочити, оценки и коментари, а не по време на публикуване !
7. Да се изключи всякаква политическа цензура, да се модерира само пошлост, цинизъм и персонални обиди към блогърите !
8. Да се формират морални награди за постинги на блогърите с най- висока читаемост, обществена значимост, коментари и оценки с отделен, отличителен знак. Знаците отчитащи популярността (някои ги наричат медали) не е награда и признание, а чиста и проста констатация, независимо, че и те понякога се манипулират от модераторите и се снемат !?
9. Да се поднови публикуването в новинарския сайт  днес.бг на постинги събрали седмични активи в блога ! Да се търси и друга медийна популяризация, според възможностите на собственика !
10. Да се обявява постоянно броя на регистрираните потребители, да има възможност да се види списъка с никове и имена!
11. Да отпадне заглавието, описанието и категорията при регистрацията. Това може да бъде само в някакво поле на блога или за вътрешна информация! Защото при публикуване на постинга в интернет търсачките, първо се изписва въпросното заглавие, тогава темата, което е тъпо и безумно !?
12. Новите блогъри да имат отделна, дублираща, обща категория ( млад блогър) за 1 година, за да имат по-висока посещаемост, докъто хората ги опознаят, оценят и започнат да ги търсят !
          Всичко написано до тук, може да се направи лесно при добро желание, не изисква особени инвестиции. Сега по- сложните, желателни неща :
1. Да се въведе лично право за блокиране на посещения и оценки от нежелани конкретни съблогъри!
2. Да се създаде възможност за бързи съобщения към всички блогъри и чат!
3. Да се премахнат рекламите от личните постинги, когато няма  изрично съгласие на блогъра за тях.
4. Опита за блогвълни от собствениците са добра инициатива, но темите трябва да са наистина дискусионни, върху неутрален терен описан по-подробно ! Т.е. въпроса да е: „Обичате ли НАТО ?” а не „Защо обичате НАТО !?”  Добрата дискусия се получава когато се публикуват стартово поне две противоположни и интелектуално равни мнения, а накрая получения резултат безпристрастно да се обобщи !
5. Добре е при използуване на крадратчето „съобщение за нередност” да има отговор! Трябва пътя  да се опрости и да не се използува нов прозорец на браузъра с десетки информации и смяна на азбуки и защитни кодове. Когато нередността се констатира от регистриран потребител, може да се използува директно линка за съобщения, там да се дава и отговор !
6. По желание на потребителя, трябва да има възможност за изтегляне на всички постинги с тяхното оформление, евентуално за прехвърляне на друго място и сайт. Не е ясно, каква е защитата от загуба на информация, изтриване унищожаване на авторски постинги и труд! Какъв е срока за съхранение и ползуване  на сайта? Обяснено образно, ако собственик на сайта стане Пиночет и реши да ни „модерира” и ликвидира, какво ще правим, ще блеем ли като овце !?
7. Трябва да има тематични конкурси, реклама на самия блог. бг, със състезателно начало, блога да се раздвижи, да стане търсено, полезно за хората място, където нещо се учи и научава, иначе, ще изпадне в окончателна, клинична смърт!

 

image



Гласувай:
12



1. milady - 00творк00...само ,да попитам...
19.03.2015 20:36
що не инвестираш ТИ в личен сайт !!
Нъл си Мастър ИТ ??
Нахален си ,упорит , беден ,че и САМОнадеян Калпазанин ....
Нетърпима Смес /добре че си само Виртуален ...
цитирай
2. dedenze - Странно и нечовешко създание !
19.03.2015 22:35
Няма да те изтрия, дано собствениците те прочетат и разберат за какво става дума в постинга! Появата ти е навременна и показателна !
цитирай
3. dedenze - С нас явно се подиграват !?
23.03.2015 18:27
Това се установява лесно : Влезте в статистика на блога си и вижте броя на посещенията на уж вашия сайт, само за един ден ! После сравнете броячите на посещенията във вашите последни постинги, разликата е огромна ! Не знам как става но някои блогъри имат равен брой в статистика и в броячите на постингите !? Така независимо от тъпото и спорно съдържание за ден два набират 3- 4 хиляди посещения !?.....Даже има и рецидивисти в това отношение !?
Направих си труда да отчета разликата само за 3-4 дни в броячите на мойте, последни постинги и статистиката, разликата е 4-5 хиляди посещения !? Тук не става дума за "помпане", имам много приятели, почитатели, близки, които активно четат моите постинги чрез блога, Фейсбук, Гугъл, Гугъл + и пр...
Сега разбирате ли какво означава модерация и цензура в блог.бг, особено на постинги с политическо съдържание неуспоредно на некадърниците управляващи държавата !!!!
Само днес 23.03.2015 г. 18 часа имам над 650 прочита, много малка, нищожна част от тях са отнесени в броячите на поститгите !
цитирай
4. milady - А,bre Dedenze !!!!
23.03.2015 19:21
Нищоо лично ,ама Ти наред ли си ?????
Що не си гледаш у паницата ...Блог бг. е Врата У полето ....
а ,България отдавна е Затвор/ програмирано е/ !
ТИ и Аз няма да помогнем , но...БОГ .. може
и съвсем не се майтапя /гностичка съм, анадамно ?
Аре.. свали кръвното , бат гого?
цитирай
5. dedenze - Лудите някак ще ги понесем стоически !
24.03.2015 17:44
Но модераторите, успоредни на чуждите интереси - едва ли!? Не е ли време да ги знаем поименно ?!
Днес 24.03.2015г. към 18 часа имам пак около 600 прочита, в броячите на постингите е отнесена пак нищожна част! Има и друга явление - няма нито един регистриран съблогър отворил мой постинг - вЕрвате ли ????
Впрочем, извинете, може би Миладинка, която горещо коментира сигурно е модератор или собственик !?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3468000
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031