Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.07.2014 22:02 - Проводници на чужди интереси
Автор: dedenze Категория: Новини   
Прочетен: 2001 Коментари: 2 Гласове:
8

Последна промяна: 01.07.2014 23:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

  

          Определено може да се каже, че са хиляди и се нароиха след 1990г. у нас. Тоталитарната държава бъкаше от „учени”, историци, философи, икономисти, филолози, журналисти, партийни платени функционери ..., които останаха без работа, готови да служат на всякаква кауза, да докажат ако им се възложи, че бялото е черно и то за малко пари! Соц. лагера беше погребан, ЦРУ оправда вложените трилиони долари за постигане на тази цел! На дневен ред беше колонизиране и претопяване на бившите соц. републики, унищожение на производствения им потенциал. С елегантни медийни , „научни” средства, мозъците на хората запознати с комунистическата идеология, трябваше да бъдат промити по необратим начин. Без право на глас и реакция, да бъдат поставени пред свършен факт, пред масова имиграция, сред войнстващ, див капитализъм, като бъдат принудени садомазохистично даже да приветствуват всичко това! Трябваше да се внуши, че друг път няма, освен този на изкупуването, заличаване на по-слабите държави, глобализацията и преразпределението ! Да се докаже, че няма по-лошо от държавната собственост, производство и всичко да се даде в частни ръце! Е нямате пари, пазари, не може да обслужвате кредити с непосилни лихви, не издържате на дъмпинга и условията на ЕС, това е ваш проблем, чуждите граждани могат, от утре ще ги наричате инвеститори- спасители!?
           Студената война се подмени с икономическа, най-циничният момент се състои в това, че тази нова война се представя като хуманитарна помощ против остаряло мислене, като опит за създаване и обучение на гражданско самосъзнание! Подобно на религиозните сентенции, че всичко е предопределено, че последните ще станат първи, ще царуват в небесното царство, затова тук на Земята трябва да си траят и търпят всички унижения и изстъпления! След вноса на „демокрация” и разпадане на соц. лагера в България започна регистрацията на неправителствени организации НПО без стопанска цел, реално те са със стопанска, но чужда, дългосрочна цел! Твърди се, че  до момента са регистрирани над 25000 у нас !? Идеята за създаване и финансиране на подобни организации е на САЩ, които поддържат хиляди такива по целия свят, наричат се мозъчни тръстове и служат за намеса във вътрешните работи на една държава, за събиране на информация и въздействие , осигуряващо чисти, дипломатически ръце. Главната цел на подобна дейност е икономическа, геостратегическа и политическа, в защита на американските интереси! По този начин се поддържа и един голям контингент от наемници и емисари, обслужващи конкретни проекти и задачи. Лидер в тази изява е фондацията „Отворено общество „ на милиардера Джорж Сорос, политически ангажиран с Демократическата партия в САЩ, финансови и политически интереси умело прикривани зад маската на филантропията. Съществуват и други подобни американски организации като „Дом на свободата”, „Американската агенция за международно развитие” и пр...., много от тях са всеизвестен параван на ЦРУ, където годишно се харчат много милиарди долари! При положение, че САЩ сви многократно средствата за космическите си програми, заради икономическата криза, а увеличи значително финансирането на НПО по света, става ясно, каква е крайната цел, само в последните събития около Украйна са наляти над 5 милиарда долара !? Ето някои имена на наши НПО основно с американско финансиране и малка част от техните главни играчи:


image

Иван Кръстев, черният кардинал на българския преход, основател и ръководител на мозъчния тръст "Център за либерални стратегии"

 image

"Професор" Евгени Дайнов основател и шеф на мозъчния тръст "Център за социални практики".

 

image

Политологът Огнян Минчев, създател на мозъчния тръст Институт за регионални и международни изследвания.


image

 

Красен Станчев, основател на Института за пазарна икономика.

image


Огнян Шентов, основател на мозъчния тръст "Център за изследване на демокрацията"


image

 

Александър Кьосев, "Център за академични изследвания"

image
Всеизвестният специалист по всичко, Георги Ангелов, старши икономист в "Институт Отворено общество - София". Наскоро този "специалист" измисли нова история на Аржентина.

 


imageimage

 

Институт за социална интеграция  - Живко Георгиев, Сергей Станишев, с еврофинансиране.


         Някой снисходително ще каже, бедни са хората, взели по някой долар допълнително, какво от това, не бих се съгласил, за мен това е обслужване на чужди интереси чрез продажба на национални!  Защо не се приемат финансираните отвън НПО, като чуждестранни институции, да се обложат с данъци и регистрация на вложените средства, по примера на Русия !? Те още повече се обслужват от "българи"  придаващи „научен” смисъл на извършените политически престъпления на прехода , но не обслужват български интереси! За да ви стане по- ясно, отговорете си на въпроса: Защо никой от тях не предложи до сега да въведем 1:1 американската, обществена система и законодателство, вместо излишно и глупаво законотворчество и нашенска представителна, партийна демокрация!? Защо самите САЩ , не искат този свръхточен и правилен пренос на демокрация !? Мнозина ще се затруднят в отговорите, затова ще ви помогна с уточняващи въпроси: Ако имахме американската съдебна система, със съдебни заседетели, на колко години щеше да бъде осъдено лицето Цветан Цветанов !? Ако всеки неосъждан гражданин имаше право на притежание на бойно оръжие, къде щеше да е битовата престъпност и политическата наглост !?

  

        В подкрепа на написаното, от този сайт може да си свалите книгата на Достена Лаверн "Експертите на прехода", едно подробно и любопитно четиво, за жалост без анализ и критика на прехода, само пространна, политическа антропология !
www.saprotiva.org/ekspertite-na-prehoda/





Гласувай:
9



1. zaw12929 - Анализът ви е академичен Трябва ...
02.07.2014 09:02
Анализът ви е академичен
Трябва закон- получате;ите на субсидии от чужбина, за да защитават външни интреси да декларират държавата, която им плаща и да си плащат данъците, а статиите си да прибавят за кого лобират
цитирай
2. dedenze - Де да можеше това да стане zaw12929 !
02.07.2014 10:09
Шяхме да бъдем друга държава, много по добра и уредена!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3475721
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930