Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.06.2014 13:16 - Престъпни постулати в БГ политиката
Автор: dedenze Категория: Новини   
Прочетен: 1586 Коментари: 2 Гласове:
9

Последна промяна: 06.06.2014 20:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

           Постулата е твърдение, което се приема без доказателство и върху което може да се изграждат теории, аксиоми, закони и правила. Когато това се прилага в политиката и е свързано с живота, съдбите на милиони хора, е нещо изключително опасно, реално води до геноцид и ликвидиране на всяко друго различно мнение! В последните 30 години се въвеждат три подобни постулата, свързани политически, които определено обслужват чужди интереси и формират т.н. българска „демокрация”. Те са причината за дълбоката морална криза и безизходица в която се намира България, водещи реално към нейното пълно унищожение и заличаване!
           Първият постулат се формира още по време на Студената война, като се смесват понятия като социализъм, тоталитарно общество и пролетарска диктатура в един лош кюп, от който се правят капитални изводи: Комунизмът е опасна за хората утопия, която не може да се реализира на практика и трябва да се забрани навсякъде със закони !? Това е продиктувано от факта, че комунизма е единствената възможна и разумна алтернатива на капитализма, коренно различна по организация и реализация, премахващ ролята на парите като средство за оценка на труда и постиженията на разума! Създател на научния комунизъм  е Карл Маркс, който до днес е най-четеният и популярен философ, независимо от масираната атака срещу него и научните му схващания!
          Вторият постулат датира от края на 70 години на 20 век и се изразява в идеята за глобализация на света. Тази идея „глобализира” обаче само пазарите в услуга на монополни фирми и огромни финансово- промишлени и търговски империи. Тя осигурява безпрепятствени нови пазари за тях, като крайния резултат е ликвидацията на собствените по- неефективни производства и довеждане на по- бедните и неразвити държави до съвременно, колониално робство. Днешното название на подобна философска теория е неолиберализъм и се определя от  желано отсъствие на държавата в производствените и регулаторни сфери с унищожение на държавната собственост!
          Третият постулант може да се определи като континентален, териториален в зависимост от местоположението на държавата. Изразява се в принадлежност към определени икономически съюзи и военни системи – ЕС и НАТО например! Трябва да се отчита, че този постулат включва в себе си и предходните два, като не може да съществува самостоятелно ! Получава се един отличен омагьосан кръг, от който излизане няма! Всеки подобен опит се наказва с тотално ембарго и търговска, политическа и социална изолация! Един достоен и последователен в целите си народ е в състояние да издържи, но българите явно не сме такъв !
          Седмото ВНС прие без тълкуване и доказателства и трите постулата като основни за България, създаде Конституция съобразена с тях, с което продаде  и предаде всички възможни национални интереси и цели в ръцете и решенията на други народи и държави. Очевидно е докъде ни доведе това – Трета национална катастрофа! Най- угнетени и излъгани са българите, неучастващи в политически партии, борчески и олигархични структури, разграбването на държавата!
         Днес отново сме пред избори, политическите чакали ръмжат денонощно и чакат своя час. Те не се различават по нищо, защото са прегърнали трите горни постулата ! Кой от тях би назовал истината, че „Царя е  гол!” , че трябва спешно да се махаме от ЕС и НАТО, преди да сме останали без земя, природни богатства, нефт и газ, преди да са ни вкарали във война с Русия ! На нас не ни трябват военни бази, а работни места и перспектива ! За какви леви и десни политики става дума, когато ни лишават целенасочено от енергия, производство и бъдеще !? Когато ни пробутват културни и сексуални ценности, нямащи нищо общо с човешките отношения !?

 

 

 image

 

Започва се от тук, разстилайки се като килимче пред по-силния !


image


После се появяват "журналисти" , възторжени бардове на  описаните постулати с бомбастични, услужливи, ангажирани твърдения, че влакове с рубли са потеглили към България !?


image


Новия пример за подръжание идва от САЩ, където сенаторка се кълне в Конституцията в присъствие на нейния съпруг - жена !?


imageimage

Резултата не закъснява, афиширан от местните "цепендури "!?

image


Трябва да се отбележи, че това морално, естетическо европостижение на 21 век е недостижимо !



Гласувай:
9



1. alchemist - dedenze, тук вече не съм съгласен...
06.06.2014 20:23
Вярата в идеалното развитие на историята е пагубна; 'Колелото на историята, ще се върти до окончателната победа на комунизма", хилядолетен Трети Райх, хилядолетното Божие царство и т.н. Всичко отива по дяволите. Тези идеализирани образи на бъдещето предизвикват само блянове, във време когато трябва да се действа по някакъв начин.
Извинявам се, че съм се хванал на акъла на Ницше, но и аз споделям някои негови идеи.
Всички идеологии се провалиха; религиите пък се провалят от попщината. Хората винаги, ще са едни и същи. Единственият изход е забиването на чип с електроди в мозъка - за съжаление.
цитирай
2. dedenze - Не разбрах с какво не си съгласен alchemist !?
06.06.2014 20:38
Тук посочвам три недоказани от никого постулата върху които се гради нашата държава и живот, три грешни и особено опасни за мен постулата, никой не говори за победа на комунизма, Трети райх и Божие царство .... Но с чип в мозъка също не бива, 25 години частните медии ни го набиват, път и промяна трябва да се търси, преди да настъпи деградацията !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3466974
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031