Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2014 12:25 - Избора мина, е и !?
Автор: dedenze Категория: Новини   
Прочетен: 5893 Коментари: 21 Гласове:
7

Последна промяна: 28.05.2014 11:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

            Отминаха и тези политически вълнения, модератори, цензури, политолози, социолози и медии могат да си отдъхнат и излязат в заслужен отпуск. Това не значи, че този постинг ще се отърве от тях, имат си дежурни бардове на евроатлантическата „правда”! „Обединената” Европа оцеля, стана малко по -дясна, което означава, че богатите пак си опекоха питката! Радостното е, че сигурно ще даде поне част от обещаните мангизи, единствения източник на приходи за управляващите в България, иначе следват пак познатите от 25 години насам- заеми ! Няма никакво значение за какво ги дават, за магистрали или помпони на мажоретките, те паричките, да дойдат тук, после ще му мислим !
           Та модераторите малко се извърлиха, като ми баннаха невинния, честен постинг и го завряха на Шаро отзад, с какво ги подплаших  незнам, все пак народа го е почел, друг е въпроса, какво е разбрал :

http://dedenze.blog.bg/politika/2014/05/21/v-imeto-na-razuma-bratia-i-sestri-ne-glasuvaite.1267057


           Един малък, изборен анализ показва следното: Тук са гласували 2239000 (35%) електорални единици с право на глас, от тях сигурно над 200000 са пуснали недействителни бюлетини( няма още официални данни) . Предполага се че над 300000 са купени гласове, предимно ромски. Политическата класа отчита избора за лигитимен и успешен, като сравнява избирателната активност с други евродържави и независимо, че нашенската е една от най- ниските я приема за нормална и естествена. Такава е и евродирективата, независимо, че кораба потъва, да се твърди, че залеза е прекрасен ! Веднага трябва да отбележа, че подигравките с недействителните бюлетини започна – електората бил толкова тъп, че не можел да уцели мястото и квадратчето, пишел по- дълги хиксове и чавки ! Забележете, никой не говори за отрицателен вот ! Много съблогъри призоваха за пускане на недействителна, задраскана бюлетина, дано днес разберат, че с тях се подиграха за пореден път, като употребиха гласовете им за фалшивото формиране на 35% избирателна активност ! Все пак, нека да видим кои са тези около 1500000 гласували действително и по чия съвест !? Просто е, това са партийните ръководства и членска маса, формираща политическата класа у нас, която 25 години съсипва творчески България, унищожава българите с масиран, открит геноцид ! Не пропускайте и т.н. симпатизанти, те са зависими олигарси, офшорци, партийно облагодетелствани фирми, лица с централи на ВЕИ, банкери, конюктурни новобогаташи, реститути, за съжаление- плюс техните зависими, крепостни работници и слуги !
           Но в това срамно, гадно и недостойно дело, вече 70% от имащите право на глас българи не участват, към които скромно се числя и аз! Това е най- важният, достоен резултат от изборите ! Благодаря ви честни и изстрадали българи за честта и съхраненото достойнство, за борбата която водим за България, ние сме силата , която утре ще помете партийните гъзомияри и наглеци от всички евроатлантически цветове !   
           Формирайте в себе си разбиране за човешки ценности и разум, единство, българите са древна цивилизация с уникална култура, език и писменост, религия и толерантност, спешно ще са нужни общите ни действия ! Вижте реакцията на водачите на политическата класа, усещате ли животинската омраза и как като вълци се борят за оглозгания кокал !? Наблюдавайте позите им, слушайте лъжите им, подушете вонята на кръв и мърша, усетете студа и хладната им пресметливост, продажност ! Те нямат търпение, те всички искат още днес, да ви управлават, да се „грижат” за вас,  да ви „наобичат” едно хубаво! Никой от тях не казва какво да правят и защитават избраните евродепутати, какви са българските приоритети и национални цели, ще воюваме ли с Русия, ако НАТО заповяда, кога ще спре вълната на имиграция от България !? В изборите за европарламент пак видяха политическо прегрупиране и шанс за нови далавери и келепир, на сцената излязоха дегизирани уж нови играчи, запяха приспивни и бодри песни ! Не им вярвайте, поискайте им подробна и реализуема програма за възстановяване на промишлеността, за защита на родното производство, за отнемане на чуждите лицензии в електроразпределението, търговията, експлоатацията на природните богатства, защита на българските интереси, изменение на Конституцията, заплащане на партийно нанесените щети и пр...
           Очевидно е, че пак се готвят избори по стария закон, Конституция, със старите до болка познати муцуни ! Не го допускайте, не гласувайте, не ставайте съучастници ! Имате оръжие, страшно и непобедимо, измислено и успешно приложено от велики хора, като Махатма Ганди, Нелсън Мандела ! То се изразява в мирен протест и гражданско неподчинение ! Не се страхувайте от полицията, танковете, защото войниците в тях са наши синове, които едва ли ще тръгнат да защитават политическата класа и плутокрацията, водеща България към ликвидация !!!
           Всеки има право да препечатва този постинг, нямам авторски претенции, да го разпостранява безвъзмездно, да го представя даже от свое име, стига да поддържа написаното !



imageimage





Гласувай:
9



1. minevv - hahah
27.05.2014 12:51
недействителни бюлетини( няма още официални данни)
Ми сам си обясни- само недействителните ги карат да се страхуват !!!
цитирай
2. dedenze - Не само Минев, повече се страхуват от негласувалите !
27.05.2014 12:56
Затова и по-силно хапят, когато някой иска пряка демокрация и мажоритарен избор! Виж какви интересни неща стават с т.н. преференциален вот !?
цитирай
3. mt46 - Поздрави!...
27.05.2014 13:40
"... Все пак нека да видим кои са тези около 1500000 гласували действително и по чия съвест !? Просто е, това са партийните ръководства и членска маса, формираща политическата класа у нас, която 25 години съсипва творчески България, унищожава българите с масиран, открит геноцид ! Не пропускайте и т.н. симпатизанти, те са зависими олигарси, офшорци, партийно облагодетелствани фирми, лица с централи на ВЕИ, банкери, конюктурни новобогаташи, реститути, за съжаление- плюс техните зависими, крепостни работници и слуги !..."
Тук трябва да добавим и бюрократичната класа, крепител на всяка власт у нас - местните кметове, държавните и общинските служители...
цитирай
4. dedenze - Благодаря mt46 !
27.05.2014 14:06
Напълно съм съгласен с добавката !
цитирай
5. minevv - da be da
27.05.2014 14:35
само си търсите ооправдание за неучастието си!!
все някои враг, конспирация са ви виновни!!
А демокрацията си има принципи и правила- които много угодно не са ви запознали!!
И не сте разбрали;;;;
ето ти отново
знае се коко не са гласували - ама на никои не му пука
- невалидните - се крият... защото те са отрицателния вот!!!!!!
разберете най накрая.. колкото повече ви лъжат, толкова по спокини се чувствате!
цитирай
6. dedenze - Минев, вие явно искате да ми наложите вашето зветоусещане !?
27.05.2014 14:46
Откажете се, нямате вярните аргументи ! Явно приемате, че в България има демокрация ? Опитайте се за момент да допуснете, че вас са ви излъгали, че защитавате грешна позиция, всеки понякога греши! За това въпреки моята убеденост, аз не ви налагам мнение, имате право на избор, пишете защитете си тезата, проверете дали хората я одобряват и приемат ?
цитирай
7. freeoldmen - Само minevv не разбра, че предварително се бяха нагласили
27.05.2014 15:37
за увеличен недействителен вот, лично чух преди изборите поредният голям експерт да обяснява, че във образованата Франция, люлката на демокрацията имало обикновено над 5% недействителни бюлетини, а в България- само 2-3%.
И какво, Миневци и други юнаци ще докарат процента колкото е във Франция, друг експерт ще обясни колко нормално е това и край...
А активността ще е нужната им, за да тръбят колко хората ги подкрепят...
Ялово е това решение, Минев, служи на уродите...
цитирай
8. minevv - da be
27.05.2014 15:44
дяй ми причина даси губя времето???
Вие сте описание на безсилието на демокрацията - двама глупави са по-слини от умния.
И не виждам как нещо очевадно, не се вижда...само защото е грешна парадигмата????
и да - имаме демокрация... на УФСИте
цитирай
9. ivo1 - Когато материалното благополучие ...
27.05.2014 15:54
Когато материалното благополучие престане да бъде движеща сила по пътя към управлението,Едва тогава наистина ще можем да говорим за истински избори и демокрация!
цитирай
10. minevv - do freeoldmen
27.05.2014 16:00
сам се обори ;-)))
ако недеиствителните бяха 60 Ю% какво щеше да стане???
а негласували 99.99% няма нищо напротив
Излъганите сте вие.... сам каза че някакъв експерт те е облъчил
цитирай
11. dedenze - Да freeoldmen, активността им е нужна за тръбенето!
27.05.2014 16:12
Калко са важни и нужни на всички, нашите оправячи! Най важното е, че си имат и борбени, ерудирани, миневски борци от особен тип аудитория ! Затова казват, че всеки народ си заслужава водачите !?
цитирай
12. dedenze - Точно така ivo1 !
27.05.2014 16:19
За съжаление точно обратното става и то е конституционно заложено. След ден, два ще пусна един постинг в раздел История за това, прочети го, той обосновава как стана така, разглеждайки основните членове на Конституцията, даваща зелена улица на престъпността, ликвидацията и грабежа ! Това не е случайно, а много внимателно измислено, определено с помощ на умовете от САЩ!
цитирай
13. minevv - хахахах
27.05.2014 16:30
Когато материалното благополучие престане да бъде движеща сила по пътя към управлението---
това не е политика а идеализъм... т.е. невъзможно
цитирай
14. dedenze - Възможно е Минев, чети повече !
27.05.2014 17:06
Преди години Швейцария дълго време беше без външен министър, защото при тях държавните длъжности не носят келепир и пари, обратното ограничават личния бизнес! Накрая намериха и то отличен човек, който пожертва своето време и благоденствие за определения мандат! Защото в живота не всичко е пари Минев! В този постинг всяки твой следващ коментар ще бъде изтрит, като опит за опорочаване и дебелашко поведение !
цитирай
15. aip55 - Поздравления за
27.05.2014 20:02
постинга ти Деденце! Разпратих го за четене по целият свят, защото е смислен и отговорен материал.
цитирай
16. dedenze - Благодаря aip55 за оценката!
27.05.2014 20:23
Както и за съгласието с мен, трябва да се борим за България, да се обединяваме !
цитирай
17. kasnaprolet9999 - Зелените ме поканиха утре на площада да събаряме правителството:
28.05.2014 00:23
Ето какво им отговорих: "Автоматичното приравняване на резултатите от европейските избори към парламентарните избори е голяма грешка. Няма да участвам в такъв пасквил. До като не се промени избирателната система към мажоритарна все ще си правим коалиции с ДПС. Не видяхте ли колко са силни, пък и не участваха с целия си антураж от Турция. Всеки който е в коалиция с тях ще трябва да прави компромиси, които накрая да го компроментират даже пред собствения му електорат, както се случи със СДС и БСП. По тази причина СДС дълго бяха вън от политиката, това ще се случи и с БСП, както и със всеки който се коалира с тях по принуда.
Много ви е лесно-хайде на площада. Да ходят тези дето не са гласували. Аз гласувах за зелените и искам техни представители, но това скоро няма да се случи, както се видя вече. А това че зелените искат да свършат мръсната работа на Бойко си е техен проблем.Той имаше достатъчно време през дадения му мандат да покаже какво може, но се видя, че и там интереса клати феса и народа го отнесе. Сега пак иска да се пробва. Ами помагайте му, но без мен, аз искам нови некорумпирани и интелигентни хора в парламента, а не мутри."

Да, аз гласувах без да съм в нито една от групите за които си писал. Пасивната позиция не ми импонира. Отивай сега на площада да ги изметеш с мирния си протест-след дъжд качулка. Само с участие в избори може да се постигне някаква позитивна промяна. Видя се какъв е процента на ДПС от вашето пасивно поведение.
цитирай
18. kasnaprolet9999 - И още нещо:
28.05.2014 00:32
Изцепките след тези избори са много.
В разговор със журналисти Борисов сравни евродепутатите с футболен отбор, такива са му представите. И веднага резултатите от тези избори ги прехвърли към парламентарните, за него явно разлика няма, колко жалко за политик от такъв ранг. Би трябвало да знае, че
задачите на депутат от местен парламент са твърде различни от тези в европейски парламент. Но ако се позовем на неговата логика пак няма да се получат такива изводи. Ако събереш процентите от вчерашните избори на тези, които в момента са на власт БСП, ДПС и Атака, ще видиш, че превишават процента на Герб. Едни нови избори пак ще доведат до коалиция с ДПС. Трябва първо да се промени избирателната система.
Видя се също, че в тези избори мажоритарните кандидати нямат шансове да се класират, но все трябва да се започне от някъде и да се помисли какво да се направи, за да бъдат равнопоставени с другите в медийното пространство и повече хора да научат за тях.
Не са ни питали навремето дали сме искали да влезнем Европейски съюз, но никой не излезе на протест против членството ни в него близо 5 г., до като екипът на Миглена Кунева отваряше и затваряше глави. Надявахме се на по-добро бъдеще, на търсене на справедлива наказателна отговорност за всички, които не спазват законите, на създаване на по- добър бизнес-климат и развита икономика, повече работни места и т.н. Вместо това се създаваха добри условия само за партийните фирми на тези, които са на власт, а останалите се водеха умишлено до фалит. Така не се създава силна икономика и конкурентноспособни дружества, респ. силна държава.
Ето за това не гласувах за нито една от партиите на прехода. Има нужда от нови политици, които знаят и могат. Все пак гласувах и показах своето отношение към новите лица в политиката, нищо че гласа ми отиде на вятъра. Съжалявам младежите, дето само си чешат езиците по форуми и блогове, но никакви ги няма в действията.
цитирай
19. dedenze - Благодаря за честният, разумен и обстоен коментар kasnaprolet9999 !
28.05.2014 10:14
Много българи мислят така и вярват че могат да променят нещо, виждат в ДПС заплаха за България, други в БСП, трети в СДС и ГЕРБ !?
Истината до която съм достигнал е, че всички партии се създават с цел лично облагодетелстване на състава и симпатизантите, преди години Доган го обясни подробно в ефир! Избрания обществен строй, членството в ЕС и НАТО ни е наложено отвън, без право на глас и избор!
Всичко това е законово подплатено, като започнем от Конституцията, тук се крият главните проблеми ! Ако това не се промени, когото и да изберем, в какъвто избор да участваме, ставаме съучастници на последващи престъпления! Твоя глас не е отишъл навятъра, той е повишил избирателната активност и е дал право на простаците да твърдят, че народа ги иска и обича !!!
Казваш, че трябва да се промени избирателната система - ДА,ДА,ДА , но това може да стане само с промяна на Конституцията ! Ето за това трябва да се борят всички останали разумни хора тук ! За мажоритарен избор и за депутати без партийна принадлежност в НС ! До тогава, неявяването на избори е единствената форма на протест и реално действие в полза на българите !
Помислете си аналитично и внимателно, ако след няколко месеца има парламентарни избори при съществуващия избирателен кодекс какво ще стане, кой партии ще са на сцената, какво ще направят за България !?
Нещата трябва да се променят фундаментално във всичко, иначе ще си живеем до пълната ликвидация в псевдодемокрация!
Тук е описано как ни принуждават законово да ставаме съучастници в геноцида :
http://dedenze.blog.bg/history/2014/05/28/.1268867
цитирай
20. kasnaprolet9999 - С това не съм съгласна, не всичко е проценти, има значение гражданската позиция:
29.05.2014 21:07
"До тогава, неявяването на избори е единствената форма на протест и реално действие в полза на българите !"
http://kasnaprolet9999.blog.bg/lichni-dnevnici/2014/05/29/edna-dostoina-poziciia-no-dali-si-zaslujava-usilieto-sled-ta.1269238
цитирай
21. dedenze - Ксенофобията винаги е вредна kasnaprolet9999, независимо спрямо турци или руснаци се прилага!!
29.05.2014 22:15
Не виждам нищо страшно в наличието на ДПС, греховете на СДС, НДСВ, ГЕРБ, БСП са много по големи и мащабни. Турските мюсюлмани не са фундаменталисти и се приемат нормално от целия свят, Турция е светска държава и даже забрадките се срещат рядко там! Позовавенето на историята трябва да е двустранно и българите са били поробители, макар и за кратко време...Нашите мюсюлмани казват, че са българи с турски етнос, много от тях не напуснаха България по време на "възродителния" процес, какъв е повода да ни е страх или да имаме някаква друга нагласа към тях!?
Гражданската позиция е изключително важна и задължителна, но без промяна на Конституцията и изборните закони, тя е без значение и съществено въздействие върху обществения живот, освен чисто емоционално!
Тук се опитвам да обоснова тези твърдения и да покажа причините, забележи никой не коментира, защо ли? Най-тъжното нещо е да установиш, че 25 години си живял в измама и псевдодемокрация !
http://dedenze.blog.bg/history/2014/05/28/istoricheski-zakonovi-greshki-oporochavashti-izborite.1268867
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3468491
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031