Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2014 16:31 - Доживотният затвор и заменките
Автор: dedenze Категория: Новини   
Прочетен: 2189 Коментари: 3 Гласове:
8

Последна промяна: 15.01.2014 17:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

   

        И днес не мина без нова, лоша и страшна новина, този път дошла от правосъдния министър ! В съвременният капиталистически свят, в центъра на „пазарната” икономика стои потребителят. Идеалните, търсени и умишлено формирани негови качества са нисък интелект, ограничени знания, безкритичност, наивност. Поставен в условията на агресивна и подвеждаща реклама, мода, безизходност, дрога, веселие и лек живот, задълженост и кредитиране, се превръща в роб и консуматорско нищожество. В повечето случаи, всичко това води до престъпления при разминаване на желанията, примамливата консумация и реалните възможности. Това е най- често срещания път до престъпленията, съда и затвора. Капитала не се спира до тук, той създава стройна система за печалба и от това състояние, базирайки поведението си на лицемерна псевдохуманност. Първо подобрява условията там, понякога до степен равна на домашните условия !? Дава права за създаване на частни, печаливши затвори !? Ограничава срока за излежаване на присъдите, премахва смъртното и доживотно наказание!? Днес в България, управляващите гордо обявиха, че в новия Наказателен кодекс отпада доживотния затвор без право на замяна !? Трябва да се отбележи, че това не е българска, а европейска инициатива за поредното запазване живота даже и на престъпните потребители!Така преди години ги принудиха да махнат и смъртното наказание, ако днес се направи референдум по този въпрос, смъртното наказание ще бъде върнато с 80-90 % гласове „ЗА” ! На кой обаче му пука за мнението на българите !? Идиотите подлоги, които ни управляват вече 24 години, са продали душите си на дявола и странните, европейски условия и „ценности”, продали са и българската държавност. Ние станахме по-големи католици и от Папата, надминахме и САЩ, където смъртното наказание не е отменено и годините по отделните извършени престъпления се сумират !? Тъжно, срамно и трагично, хуманност може и трябва да се прилага в едно богато и уредено общество, където престъпленията могат да се приемат като наивни, неумишлени и емоционални грешки, у нас това не е така, тяхната наглост, мащабност и жестокост е страшна и неописуема  ...! Затова ще се опитам да им подскажа безплатно, как с чест да излязат от задълженията, така че агнето да е цяло и вълка сит ! Първо да видим кой подлежи на съд и присъда, това е човекът, животните не подлежат на това !
           Когато хората дават определение за понятието „човек” основно изхождат от анатомични и антропологични белези, в края на 18 век се въвежда названието Homo sapiens ( човек разумен), което въвежда в определението и разума. Едва ли някой днес би приел и нарекъл човек, същество не притежаващо разум. Разума е висша изява на мисленето и обобщаване на общите закономерности, проявява се като колективно свойство на интелекта и съзнанието, формира въображението, паметта, емоционалността, волята, познавателната дейност. Като изразни средства на разума са живота в общности, морала и законността, разделението на труда, речта, логиката, науката, емоциите и чуствата, използуването на приспособления и оръдия на труда, оръжия и пр.... Съвременният, екстензивно развиващ се живот, поставя пред разума нови и нови изисквания и условия, които налагат по- големи усилия, обучение и парични средства. Така се получава едно голямо неравенство между хората, което понякога е толкова голямо, че част от тях излизат от определението за разумен човек. Това обаче не дава никакво право и предимство да извършваш престъпления. Доказано е, че в 99,9 % от случаите престъпниците отлично знаят, че извършват престъпление ! Точно тогава влиза в сила спокойствието от безнаказаността и безразличието! Ето един елементаен казус : Изрод убива баба за 50 лева, като я изнасилва и се гаври с нея ! Случайно го залавят и осъждат на 10 г. затвор !? В затвора близките на бабата го хранят и осигуряват подслон, развлечения, почти равни на домашните !? Работи и след 7 години го пускат, даже със спестени пари !? За по- малко от месец той извършва същото престъпление вече за 20 лева, със същата жестокост, осъждат го доживотно без право на замяна ! По новия закон го пускат и амнистират !? Възниква въпроса ние луди ли сме и в каква държава живеем, за това ли плащаме данъци !? Какви са нашите граждански права и кой ги защитава, нямаме право на оръжие за да приложим закона на линча !? Ако това не е държавата Абсурдистан, какво е друго ?
          Юридическият изход от тази ситуация без нарушаване на европейските, наивни, псевдохуманни и лицемерни директиви е следният: Първо да се уточнят случаите при които престъплението да се третира като ужасяващо, зверско, нечовешко такива са : умишлено причинена смърт при палеж, взривяване, грабеж, насилие, изнасилване; смърт причинена под действие на упойващи вещества; педофилия с причинено трайно физическо и психическо увреждане и пр.... Тогава извършителя се обявява за нечовек и към него се прилага закона и мерките за опасните и болни хищници, заразените животни. Просто и логично нали, направете го, всички българи ще ви приветствуват ! Моля, не ни принуждавайте да се оправяме сами, защото ако се стигне до там, първи ще бъдат продажните, „независими” юристи, които реално са истинските подстрекатели и престъпници, ковачи на беззаконието !
            А вие скъпи сънародници, когато 24 години ви режат главата, бавно с тъп нож, да бяхте ревнали поне !

 

 

 imageimageimage

 





Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. freeoldmen - dedenze, никой няма да е против защото успяха да ни зомбират
15.01.2014 19:31
с измислените "ценности" на демокрацията. Нали ако някой дигне глас , че това са самоубийствени глупости, веднага ще го обявят него за нечовек?
Четох някои неща, следващата "хуманна" поправка явно ще бъде да няма по- голямо наказание от 15 години затвор, защото иначе човек деградирал и не можел след това да се интегрира в обществото...
Каква грижа за човека, титани на милосърдието просто...
цитирай
2. dedenze - Наглата подигравка с хората и тяхното търпение става взривоопасна freeoldmen !
15.01.2014 20:26
До сега мнозина реагираха като се самоубиха и спасиха индивидуално от партиините изстъпления ! За 24 години няма българин непострадал от кражба, заплаха и престъпление !? Играта на нерви и дразненето на лъва никога не са водели към добро! Даже допускам и невероятното, че това е умишлена реакция на честните, безгласни новопартийни членове, които търсат конфликт и тежък сблъсък за да се тръгне към решаване на българските проблеми !
цитирай
3. freeoldmen - И аз се чудя какво да мисля вече...
15.01.2014 22:07
Такива закони гарантират извършване на тежки престъпления срещу заплащане.
Например, човек с пари или наследник на такъв, се споразумява с млад човек, да убие неудобният нему и да му вкара крупна сума в анонимна сметка. На 1 000 човека един да си даде сметка, в условията на безчовечността, която ни залива, че е изгодно да прекара в най- лошият случай 10 години в затвора, после излиза чист и си е милионер до края на живота.
Фантастика? Ни най- малко.
Кой можеше да си помисли, че един луд може да убие десетки хора, и да го потупат по рамото...Говоря за норвежкият случай.
Както казваш, подигравка с хората. Но все някъде ще избие...
цитирай
4. dedenze - Престъпленията срещу заплащане са факт freeoldmen !
15.01.2014 22:55
Някъде бях чел и за самата тарифа, смърт на политик 50000 лв. , простосмъртен 5000 лв. и пр....Прочети закона за затворите, съобразен с евроизискванията, ами той гарантира условия с пъти по- добри от тези в катуна !!! Вече има много констатирани случаи на умишлени престъпления с цел изкарване зимата на топло с безплатна храна !? Даже попаднали там не искат и да работят за предсрочно освобождаване ! Стига се до най- страшния парадокс, при който правосъдието работи и защитава само интересите на престъпниците ?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3475262
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930