Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2013 19:04 - Как и накъде "свободата" води народа ?
Автор: dedenze Категория: Новини   
Прочетен: 6192 Коментари: 8 Гласове:
10

Последна промяна: 15.07.2013 15:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

                                  

  

             Артистичното съсловие реши да даде своя принос в протестите, като му показаха една картина на Йожен Дьолакроа – "Свободата води народа". Не съм убеден дали актьорите знаят историята и значението на картината, което е важно, решаващо условие. Свободата се символизира от млада, здрава, народна и надарена жена-майка, повела оцелелите мъже и невръстното си дете над труповете на загиналите към свободата. Голотата е загатната и непринудено показваща се от разкъсана в боя дреха, бледнееща на общия фон. Доказва че в борбата за свобода приличния и морално-естетичен вид, отива на заден, несъществен план, особено в онези години, когато се е приемала за нещо аморално. Картината всява фанатично желание за саможертва, победа или смърт, ни най -малко за плътски мераци и удоволствия ! Тя е вдъхновена от Юлската революция 1830  г. във Франция . Тези революция е насочена срещу монархията и господството на финансовата аристокрация! Днес тази картина се намира в Лувъра и се цени високо от французите, възстанали първи в света срещу буржоазията, монархията и финансовата аристокрация, за едно по- справедливо общество !

 image

 

          Снимките показани в пресата и опита да се имитира картината, в рамките на протестите пред  НС, не само че не постигат ефекта, а имат неприятен вкус на недъгав скеч, пошлост и подигравка. Първо въпросната актриса, съвсем не прилича на народната Свобода на Дьолакроа и независимо от автентичното разголване, вменява само сексуално настроение, но не и желание за битка и свобода. Второ срещу кого се протестира срещу монархията, срещу Орешарски или монархичното, еднолично управление на Борисов !? Трето дали това е протест срещу българската, финансовата аристокрация или е финансирано от нея за да обърне протестите в скеч и кич, да ги отклони от главните въпроси за пълен мажоритарен избор, за безпартийно НС, за пряка демокрация ?


image

 

          Ако се взрем по критично в нескопостната "възстановка" ще видим, че единствената пушка е без щик, артистката я държи по странен начин , като нещо съвсем друго!? Останалите участници са въоръжени със щпаги за фехтовка, не със саби и мечове, като един даже лежи прободен с нея и чака линейка !? Гащите му са тип "бермуди", нетипични за епохата, е все пак обувките не са обути на бос крак ? Нямат муниции и са прекалено, театрално чистички и смешни!?

imageimage

            Тук започва да става все по ясна целта на протеста и на горките полицаи в тези дебели униформи им става ужасно горещо и стрелят без да го вадят ! 

image
 
По това стреляха завчера, патрони не останаха !

 image

А тези утре ще влязат в т.н. гражданско управление и контрол !?

И понеже някои, все още плиткоумни и облъчени, не разбират за какво става дума, ето първата част от текста на Марсилезата, която се е пяла от хората изобразени на картината  -"Свободата води народа"

Напред деца на Родината,
Денят на славата дойде
Кървавото знаме на тиранията
Срещу нас се развя
Чувате ли как в полята
Свирепо войниците реват?
Те идват също и при вас
да убиват жените и децата

Припев:

На оръжие, граждани,
Постройте редиците,
Напред, напред!
С нечистата кръв
Браздите да напоим








Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Браво!
15.07.2013 07:32
Браво!
цитирай
2. dedenze - Благодаря kushel !
15.07.2013 11:04
Само се опитвам да кажа една истина !
цитирай
3. danailvdimitrov - много странно разбиране на революцията-демокрация
15.07.2013 11:30
"Тези революция е насочена срещу монархията и господството на финансовата аристокрация!"

Като как една революция финансирана от турбо-олигарсите на Европа-клана Ротшилд (и първата и втората) и догматически и идеологически подкована от други такива като Карло Мордохай(К.Маркс) и фабриканта Ф.Енгелс се оказа насочена срущу "финансовата аристокрация".

Деденце ти пак се пускаш по ръба на острието, като възхваляваш една от най-кръвожадните революции -Френската, станала пример за последвалите я комунистически революции, финансирана от банкери и изпълнена от лумпени !

Че и порнографския и вид дори не те дразни а те забавлява естетски!
цитирай
4. theeconomist - Отличен постинг!
15.07.2013 12:09
Перверзната псевдо суфражетка на Руши, мяза на маймуна, с извинение за маймуната!
В същност това е нескопосана подмазване, както и виковете "Мерси боку" пред Френското посолство, вместо да викат "мерси боклук"!
цитирай
5. dedenze - Грешиш danailvdimitrov !
15.07.2013 12:44
Основно в историческите факти и тяхната интерпретация! Намесваш евреи и антиционизъм, хора още не родени по време на първата френска революция 1789-1799 г. Включваш пикантни конспиративни теории, че банкерите евреи са я финансирали, без да отчиташ факта, че ако действително го бяха направили, Франция щеше да е република още тогава ? Един от историческите факти за неуспеха е липсата на опит изразяващ се в това, че не завладяват хазната с която да финансират последващите действия !!!
Няма безкръвни революции,но най много народна кръв пролива организираната и добре обучена и въоръжена армията на стария строй и управление. Кой е кръвожадния, бедния и гол човек, за който живота е изгубил смисъл, който е тъпкан, унизяван, експлоатиран, безправен, на когота е отнета всяка свобода !? Кой е кръвожадния, този който в ръце вместо с оръжие застава на барикадите с колове, вили и брадви срещу оръдията !?
В днешна България, през 21 век пак има такива угнетени хора, които се палят и самоубиват заради безизходицата в която се намират, заради лакомията на шепа престъпни уроди! Познай, ако се стигне до сблъсък, чия ще бъде масово пролятата кръв, едва ли на олигарсите !?
Френската революция е спонтанна и народна, тя се бори срещу монархията за република и не е извършена от лумпени, защото те едва ли разбират идеята и преди всичко си пазят живота ! Порнографският и вид, не съществува и е само в болните мозъци на повърхностни хора! Целия свят я оценява високо, като една от първите прояви и демонстрации за силата на народа и неговата воля, с които всеки трябва да се съобразява! Хората участвали в нея са знаели, че отиват на смърт, че шанса са победа е нищожен, но са я извършили. В по- малък мащаб подобно е Априлското въстание в поробена България ! Подвига на тези хора ще остане в историята завинаги, независимо от уродите които не го разбират!
Не посягайте на човешките светини и борбата за по- справедлив живот, това изисква интелекта, разума и цивилизацията !
цитирай
6. dedenze - Благодаря за подкрепата theeconomist !
15.07.2013 12:54
Коментара ти ми напомня за началото на псевдодемокрацията, когато от русофили някои станаха сащофили за един ден ! От ау, започнаха официално да казват уау !? Спомням си посрещането на Бил Клинтън, където партийната агитка с радостни сълзи в очите, блееше на англобългъргарски " ю ес ей....", а бабите по селата питаха " Що викат кат овчери по човека ?"
цитирай
7. nikikm - Деде,
17.07.2013 19:52
Данаил Димитров,не само е прав,но и оттатък!Спомни си за Яко/в/бинците и повече няма да ти говоря!Това,което си мислиш,че не го е имало го е имало хиляда години преди това и повече!Там е работата,че не е било явно!Много хора се заблуждават,познавам и съм говорил с хора с титли,не са наясно,а по-вероятно не афишират знанията си по въпроса!Та!Всички революции и войни са еврейски и това отдавна и изобщо не е конспирация!Световната конспирация не е вече такава,макар да продължават да я осмиват!Чети Никола Николов и др.има.И ще прогледаш!Недей вярва,просто чети и се оглеждай!Моите уважения!
цитирай
8. dedenze - Далеч съм от мисълта, че няма конспирации и платена подредба на историята nikikm !
17.07.2013 22:08
Обикновените простосмъртни са оръдията и наивните изпълнители ! Но все пак в историята не остават користните подбудители , които рано или късно се научават кои са, остава подвига на героизма на обикновените хора мотивирани че се борат за свобода и равноправие. В това се състои героизма и примера достоен за подръжание !
Най - важното днес е, някой да не си помисли и внуши, че чрез хаотичните протести, прави революция, подобно на Едвин Сугарев, който за пореден път напълно оживя !?
Що се отнася до ционизма, един ден ще си намери майстора, това ще стане с отпадането на монетарната система !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3468114
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031