Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.07.2013 22:49 - Правилата на избора
Автор: dedenze Категория: Новини   
Прочетен: 2198 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 04.07.2013 10:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


         Във всяка, цивилизована държава освен основните морално- етични правила, отразени в законите има и правила за избор на ръководещи и управляващи хора. При нас се нарича избирателен кодекс и е творение на депутати от множество парламентарно представени партии в продължение на 24 години. Почти при всяко ново, партийно управление, този кодекс се изменя така, че управляващата партия си създава по- изгодни условия за успех при следващия избор. Никой не се съобразява с исканията на т.н. народ, защото партиите се създават и обслужват икономически, персонални интереси. По този начин България става все по нецивилизована, арена на партийни борби за власт и надмощие, с последващо партийно ограбване ! Хората виждайки пряко, тази очевадна схема, излизат на протести, но реално не могат да формулират ясно искане. Това е така, защото 24 години с помощта на хиляди юристи, партиите са изградили непробиваема система, при която те контролират всичко и само те могат да променят закона, ако им изнася разбира се! Замазвайки исканията на протестите, чрез подкупните медии, те могат да извършат само козметични, но не и основни промени.
         Основните проблеми и искания се крият в няколко направления:
         - Образователен ценз – Тук спора е най- голям, по простата причина, че необразования човек се купува, лъже и продава най –лесно. В тоталитаризма средното образование до 11 и 12 клас беше задължително. С избухване на псевдодемокрацията, неизвестно защо, група уроди през 1991г. решиха, че основно образование е достатъчно при съвременните технологии и развитие!? Някой знае ли ги поименно, май са всички от ВНС !? Подмениха задължителността на средното образование с някакво, задължително учене до възраст до 16 години. Това означава, че ако някое гениално дете завърши успешно курса на обучение за средно, гимназиално образование на 14-15 години, задължително трябва да ходи все още на някакво училище до навършване на възрастта, друго започнало да учи на 15 години и завършило само първи клас на 16 е равностойно и напълно изучено. Уловката тук е т.н. електорат от овце, да няма образователна степен и реални знания! Възникват хиляди въпроси – Може ли човек, който едва знае да чете и пише да решава въпроси на ядрената енергетика или устройството на държавата !? Може ли неграмотен и неук човек, да гласува машинно !? Може ли същия да ползува услугите на електронно правителство, данъчни служби, компютри, интернет, мобилни телефони, разплащания... !? Кой е виновен за неговата неграмотност, защо не е обучен за нормалния живот в ЕС и света!? Възниква и въпроса, колко са на брой тези хора, при положение, че 2,5 милиона имигранти са най- малко със средно образование, владеят езици и пр....
          - Електронно или машинно гласуване – Всички го искат, но лицемерно и само на думи. Предлага се в два идейно различни варианта, при първия в избирателната стаичка стои система от бутончета с надписи и избирателят натиска някое от тях, така се спестява хартиената бюлетина и преброяването е моментално, ако не е гръмнала ел. схемата на преброителя или не му е паднала батерията и захранването. При втория, гласуването става чрез интернет от дома, метрото, клуба, улицата, парка и пр..., модерно и съвременно решение, не се ходи до избирателни секции, подобно на напълно успешното преброяване преди време, където освен всичко, трябваше да се отговори и на над 30 тъпи въпроса !? Очевидно е, че първия вариант е наивен и неперспективен, а втория вече е проверен на практика и работи отлично! Политическите партии са основно против: защото така трудно ще се купуват и контролират гласове; имигрантите ще могат да гласуват лесно и масово. Лъжат, че ще струва много пари, че са възможни хакерски подмени на резултата, загуба на информация, че анонимността на избора ще бъде нарушена. В отговор на това, повече от 50 % от избирателите не искат избора да бъде анонимен и са готови да се откажат от това си право, даже са съгласни да ги подслушват и снимат ! Да помислим реално на кого са нужни и за какво анонимния избор и фалшивата, лична свобода, ако реша да ви подслушвам и снимам, да разбера за кого сте гласували, няма никакви проблеми, продава се свободно подходящата техника има и подобни официални услуги!?
          - Имигрантският вот – Тук демагогията и страха са най- силни ! Иска се да бъдат лишени от право на глас, защото не плащат данъци тук, печелят повече пари и защото някои са етнически настроени. За да бъдем точни и справедливи, нека проследим етимологията на нашите имигранти, първата вълна по време на възродителния процес , втората след 1990 г.. В двата случая, това са хора прогонени по политически и икономически причини, от управляващата, политическа сила. Хора, преминали през ада, изселничеството, нищетата и страданието. Скритата статистика показва, че реално те са най- големите инвеститори в България, милиарди левове постъпват в помощ към близки и роднини ! Много от тях вече се връщат, заедно с пенсиите си, получени с тежка и непривлекателна работа в други държави. Те са най- образованата част на българската нация и това никой не може да го оспори ! Сигурно сред тях има и черни овце, но те няма да си направят труда да гласуват, те не се интересуват от Родината си! Другите, трябва да имат това право с пълно облекчение, чрез електронно гласуване !
         - Мажоритарни избори – Тук се правят най- големите спекулации и манипулации на хората. Постоянно се говори за смесена система, право за пренареждане на партийните листи, за облекчен режим при издигане на независими депутати. Проблема е чисто партиен: първо- всички хора са принудени, ако гласуват, да гласуват само с ДА; второ- гласува се за партията, а не за хората в списъка; трето- ако зад т.н. независим няма партия той няма никъкъв шанс да спечели, той е поставен в условия да се бори с организирани партии, предварително уточнили с подробности подялбата на плячката, имащи голям, числен състав и симпатизанти; четвърто- ръководствата на партиите са съсредоточени в София, основните кандидати които издигат, също живеят в София, за това са нужни пропорционалните листи. Избирателните райони са неравнопоставени и партийно адаптирани! Истинския мажоритарен избор трябва да става с издигнати кандидати, конкретно, еднократно, без дублиране за всеки избирателния район с ДА и НЕ за всеки от тях ! Един определен кандидат се издига само на едно място, в един район. Печели този, който е събрал най много положителни вота, след като от резултата са извадени отрицателните вотове!
         - Задължително гласуване – Надеждата е с тази мярка, повече партии да преминат бариерата от 4 %. Това е свързано и с претенцията, тази бариера да бъде намалена на 3%. Самият акт на задължителност, води до санкции и би бил много, добра мярка, ако ставаше дума за образователната система, но тогава, когато няма мажоритарен избор и реално няма какво да избереш, нямаш и право на вот НЕ, тогава става наглост, насилие и нарушаване на човешките права ! Лично аз се гордея, че в последните 20 години не съм гласувал, така не се чувствам съучастник в грабежа и геноцида, извършен от всички партии преминали през властта ! Принудата без право на отрицателен вот, ще доведе до повече недействителни бюлетини, загуба на време за много хора и нищо повече !
Въвеждането на принуда с глоба изисква и реципрочно действие – плащане при гласуване !
           - Изчистване на избирателните списъци – Преброявахме се, имаме гранични пунктове и паспортни контроли, ЕГН, адресни регистрации, пренадута администрация и какво от това, днес никой не знае кой и къде  живее в разградения, български двор. Във въпросните списъци фигурират умрели, други двойно записани, даже чужди граждани ? Един умник в циничното предаване на БНТ - Референдум, измисли и предложи, да се изключат от избирателните списъци, всички които не са гласували последните три пъти, конкретно за Бойко, тройната коалиция и царя !? Момента е особено показателен за батака, безхаберието в който се намираме, безрезултатната работа на огромната държавна, полицейска и статистическа администрация, институти, иституции и пр.... Незнанието е толкова голямо, че осъдени за углавни престъпления напускат държавата, когато си поискат и то през официалните КПП и Терминал 2 !? Ами като не знаете, питайте "стратегическите" партньори, ЦРУ на САЩ, родни, политически некъдърници, те със сигурност знаят точно, даже и кой къде се намира в момента и какво прави, тук в България!? Като не знаете, как определяте избирателните райони, числеността им, броя на бюлетините ? Как при 6,3 милиона живеещи тук, заедно с децата, обявявате 6,8 милиона с право на глас. Отчитате ли, че 3 милиона имигранти реално са лишени от това право, ако трябва да го упражнят, според „хитроумния” закон, трябва да ходят в други държави и населени места на хиляди километри !?
           - Равнопоставеност в рекламната къмпания – Това е място за печелене на пари от медиите и билбордовете, за недостойни кандърми и лъжи. Затова трябва напълно да бъде забранена. Всеки кандидат да има лична отворена страница във социалните мрежи на интернет, може да се създаде и специален такъв сайт. В тази страница кандидата да дава лични, автобиографични данни, снимки, платформа, публикации и пр... Читателите да могат да публикуват мнения, коментари и въпроси, при правила за добър тон и приличен език, без цинизми и обиди. Може да се допуснат печатни материали изпратени по пощата, лично до гражданите и нищо повече. Партийните хвалби и фалшиви обещания вече са омръзнали на всички!
           Та какво иска народа, на който пречите всячески за точна формулировка:   
         - Да се преброят добре хората с право на глас, да се обособят нови равнопоставени по брой и на териториален принцип 120 едномандатни, избирателни района ! (София не е България) Тези райони да избират по един депутат! ( На 6 милионна България не са нужни 240 храненика, довели за 24 години държавата до Трета национална катастрофа)

            - Хора под 65 години, без завършено средно образование, да нямат право на вот !
            - Машинно и електронно гласуване по интернет, с право на желаещи за явно гласуване по упростена процедура само с ЕГН и възможност за обратна, моментална проверка.
            - Всяка партия или гражданско сдружение да има право да издига само един кандидат в отделен избирателен район !
           - За издигнатите кандидати да се гласува поименно с ДА и НЕ за всеки ! Избора печели този който е събрал най- много ДА, след изваждане броя на вотовете с НЕ – т.е. положителната разлика! Кандидата печели независимо от резултатите в другите избирателни райони, няма партийна или друга процентна бариера !
            - Избраните, народни представители в НС, за целия мандат замразяват членството си в партии и представляват интересите на всички българи, по силата на чл. 67 от Конституцията. Да отпадне депутатския имунитет !
           Това иска народа, това е справедливо, това може да пресече корупционните практики и да накара НС да работи в интерес на хората и държавата, а не за партийните централи ! Това искат протестиращите, които трябва да продължат протеста до приемане на горните  изменения в избирателния кодекс ! Всичко останало е силикон в гърдите, вятър в ушите и прах в очите ! Ясно трябва да се каже, че партийните ръководства едва ли  ще се съгласят доброволно с това, от страх да не изтърват кокъла, от страх за разкрития на престъпления, от страх за възмездие !
            Вслушайте се, помислете, разпостранявайте, нямам авторски претенции, обединете се преди да са ни унищожили поединично като нация и държава ! Мая Манолова наивно събира предложения, ако знаете как изпратете и го! Не съм анонимен, казвам се Огнян Върбев и отговарям за всяка дума .        

 


imageimageimageimage


Това ви казват и партиите, че за истинска демокрация трябва да им се плати ! Истината е че тя не е стока, не се купува, тя се изстрадва в тежка и последователна борба с капитала, корупцията, продажността и несправедливостта!




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3476730
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930