Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2013 13:02 - Безплатен акъл за полицията
Автор: dedenze Категория: Новини   
Прочетен: 2754 Коментари: 1 Гласове:
8

Последна промяна: 01.07.2013 17:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


             Целият свят протестира, защото експлоатацията, неправдата и неравенството нарастват, радостта, щастието и сигурността са заместени от отчаяние, безизходица и недоверие. Протестите са и място, където т.н.  лумпени, (не знам защо ги определят така, това са си престъпници, нарушаващи закона) окуражени от тълпата крещят, рушат, мародерстват, палят, хвърлят и вилнеят. Полицията отговаря с цял арсенал от средства  електрошокови палки , обгазяване,  мощни водни струи ... Нашенската полиция, спазвайки правилото, че не се знае утре кой ще е на власт, е значително по- нежна и мека. В много случаи, даже съдействува на протестиращите и тихо ги подкрепя, което по Конституция, няма право да върши. За 24 години в най- големите престъпления, наркодела, убийства, отвличания и корупция са замесени и родните полицаи. Затова и разкриваемостта на престъпленията е малка, събраните доказателства са негодни и пр....
           Слушам отговора на новия министър на МВР в НС, на искането за по- строги мерки, към гамените участвуващи в навалицата на протестите, т.н. провокатори и лумпени, платени и хистерични агитки. Той казва, че се прави всичко възможно, но реално е невъзможно, без да се застраши гражданския мир. Това горе долу  е перефразиране на думите на Алеко  - „обърнаха ни на маскари, не знаем на кого да се натягаме” Представете си, полицията по грешка да набие и залови виден гербист и след година Цв.Цв. и Бойко да им потърсят сметка, за сега 90% е сигурно, че те няма да лежат в пандела, най- много, малка, нищожна, условна присъдка- порицание за парлама и европейски прах!? Най-старото полицейско оправдание е, че полицията не е в състояние да „локализира” престъпния елемент и да докаже неговата вина, нарича се неизвестен извършител !? Става дума за „демократичните” 24 години, преди тях нямаше протести, т.н. „лумпени” се водеха на отчет и се арестуваха далеч преди самото събитие !
          С въвеждането на „демокрацията” у нас се появи и една, добре платена, рекламирана, английска игра, казва се пейнтбол. Тази игра става все по- популярна и се предлага на много места у нас. Тя е търсена от по- богати и агресивни хора, които разделени на отбори, „воюват”помежду си с оръжие, което изстрелва малки бомбички с разноцветна боя. Боята е безвредна и се почиства лесно. Същевременно в неттърсачките е пълно с реклами на видеозаписващи, преносими и миниатюрни устройства с цени до стотина лева.
          Та моето предложение е: При охрана на митинги и протестиращи, спортни изяви и пр..., полицаите да бъдат снабдени с камери на каските си и пейнтбол автомати или пищови. Фиксират и записват действието на „лумпена”, например хвърляне на домат и го гръмват, маркирайки го с боя. Друга група ги товари в рейсчетата без прозорци и ги откарва за обработка и почистване.  Евтино, елегантно и просто, подкрепено с доказателствен материал за бързо производство . Добре е боята да е електриково зелена, за да не тълкува като политическо пристрастие ! Заловените не бива да бъдат малтретирани, бити и унизявани, напротив трябва да бъдат внимателно почистени, нахранени, предложено кафенце, напитки и с осигурен подслон, всичко срещу поне петзвездно заплащане. Наказанието, трябва да е само глоба, която да нараства геометрично спрямо броя на деянията и досието. В случай на неплатежоспособност се прилага принудителен труд. Това може да реши много въпроси свързани с икономическата криза и безработицата. За математически по- слабите пояснявам, че т.н. геометрична прогресия е свързана с умножение, не със събиране (събирането се прави в аритметичната прогресия) , например при последователност от еднотипни престъпления , наказанието расте неограничено така  1, 2, 4, 8, 16.... или 1,3,9,27  пъти повече. Ха да видим тогава, колко домата или камъка, може да хвърлиш ?
           Предлаганата нова полицейска практика е значително по- хуманна, от тежката струя, студена вода, газовата атака, тя разрешава в ликвидацията на незаконните протести и действия, да се вложи приятен елемент на игра. Рязко ще намалее броя на невинно и случайно пострадалите. В свободното време, полицаите може да си играят помежду си. Към всяко управление, да се създаде и платен клуб за пейнтбол развлечения за граждани, без възрастови и полови ограничения, с което да си помагат на издръжката ! Този опит може да се предложи и на останалите страни членки на ЕС и на други, като комшиите...
          Разпостранявайте, даже и от ваше име, нямам авторски претенции !

 


imageimageimageimage

image




Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dedenze - Забравих да помоля !
28.06.2013 21:43
Ако някой има връзка с Министъра на вътрешните работи да му предаде предложението, ако може да го направи така, че да внуши на министъра , че това е негова, прекрасна идея !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3479730
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930