Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2013 19:07 - Тъжният цирк започна !
Автор: dedenze Категория: Новини   
Прочетен: 2806 Коментари: 4 Гласове:
12

Последна промяна: 29.03.2013 02:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

   

        Наскоро един съблогър, явно от по- старото поколение, ме попита, защо използувам израза „партийна класа”, класите били буржоазията и хората на наемния труд, а партиите тяхната еманация и представителност !? В миналото, това може да е било вярно, но днес класовото делене е друго. Партията включва в себе си и представлява двете, стари класи и то едновременно. Това става възможно в съвременния живот по няколко начина: Партиите създават местната буржоазия и олигархия, без тяхната благословия и съдействие, нищо не е възможно ! Същевременно те са наемни работници на ЕС, НАТО, САЩ , Русия и пр....Вече се формира професия политик, търсена и добре платена. Няма друг по- сигурен и печеливш път в България, от участие в управляваща партия !? Казано по- просто – партийната работа се превърна в стабилен, доходен, гарантиран бизнес ! Конституцията и законите така са направени, че на никого не може да се търси отговорност, няма и ясни задължения !? Партийната класа уж се дели на цветове и посоки, но реално почти не се различават. Търпеливо се изчакват, създават си личен и медиен комфорт, който много малко се нарушава само в предизборните къмпании ! Напълно единни са по отношение на държавната дотация, ползуване на имоти, съдебната имунизация, възможността за отзоваване, схемите на заплащане, командировки, привилегиите, охраната, служебния транспорт и т.н....
           До днес, за предстоящите избори са регистрирани 71 (седемдесет и една) партии, които ще участвуват в надпреварата за депутати в НС!? Пак счупихме рекордите на Гинес и станахме за смях пред целия свят ! Напомням, че тук са останали по- малко от 6,5 милиона българи, които за съжаление, за пореден път не разбират какво става !? В десетки постинги съм го обяснил, нека повторя: Всичко което можеше да се окраде, раздаде и изяде е ликвидирано! Да се произвежда нещо е невъзможно заради дъмпинга, конкуренцията, липсата на пазар, бедността, отсъствието на български капитали ! Под социалния минимум на бедността са над 40 % от хората ! Единственият източник на пари остава мършавия, държавен бюджет , формиран от нашите данъци и целевите помощи от ЕС! Ето там са насочени усилията на политическата класа ! Не давайте да ви лъжат за пореден път, НИКОЙ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ СЪДБАТА НА ХОРАТА И ДЪРЖАВАТА, такъв случай и подобен филм НЯМА !?
dedenze.blog.bg/politika/2013/03/14/profesiia-politik.1064165
           Сега да се върна на въпроса, класа ли са политиците в България ? За регистрацията на 71 партии са събрани около 500000 подписа, това е 7,6 % от имащите право на избор ! Толкова са богатите, олигарсите и управляващите тук, заедно със своите гъзомияри и лакеи ! Те са отчайващо заинтересовани да се запази статуквото , бедността и днешното състояние. Никога да не им се търси отговорност за престъпленията, разрухата и геноцида ! Ако само тези, дето са се подписали отидат на избори, ще се отчете, че избора е протекъл успешно !? Да не говорим, че към тях, ще се присъединят още лумпени, облъчени и тъпанари, плюс купени !? Политическата класа, провеждаща лумпетика, никога няма да пусне доброволно кокала и да отреже клона на който стои !!!
           Извода е, че докъто в България не се премине към пълни мажоритарни избори и НС с представители, „замразили” партийното си членство, бял ден няма да видим ! Предстои нова 4 годишна агония, ужас и бедност ! Запомнете и приемете следното: Всеки гласувал за политическа партия става неин съучастник, после да няма излъгани, поемете отговорността солидарно ! Настанало е време време разделно, ясно трябва да се знае кой от кои е, обявете го пред останалите ! Аз обявявам: За партия, няма и не искам да гласувам, за конкретна ЛИЧНОСТ- да с удоволствие !

 

imageimageimageimage




Трябва да поканим немската журналистка да направи филм и за България !





Гласувай:
12



Следващ постинг
Предишен постинг

1. aip55 - Пак
28.03.2013 19:21
Пак сте стъпил здраво и трезво в мисленето Ви. За съжаление няма какво да допълня. Напълно Ви подкрепям!!!!!!!
цитирай
2. dedenze - Благодаря aip55 !
28.03.2013 19:32
Опитвам се да бъда полезен в търсене на изгубения път. Хората се обезвериха и все по- малко четат и мислят. Други за жалост, това и чакат, като хиени !
цитирай
3. alexs - Предстои нова 4 годишна агония, ...
28.03.2013 23:30
Предстои нова 4 годишна агония, ужас и бедност ! може и по-малко да е ... уверено вървим към дъното сигурно при следващото правителство ще го стигнем всичко лошо може да се случи дано не се стигне до нова национална катастрофа...
промяната все пак ще стане не може да е вечно лошо
цитирай
4. dedenze - Вярвам и аз, че не може да е вечно лошо !
29.03.2013 00:47
Днес само един въпрос много ме тревожи, ще намери ли българина сили да проумее, кой и какво върши с него, какво реално го очаква ? Ще успее ли с верен инстикт да се обедини около това: " пълни мажоритарни избори и НС с представители, „замразили” партийното си членство" там е първата стъпка, всяка друга е грешна, задълбочаваща конфликта !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3467047
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031