Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.03.2013 15:08 - Държава под наем
Автор: dedenze Категория: Новини   
Прочетен: 2711 Коментари: 5 Гласове:
9

Последна промяна: 22.03.2013 15:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

            Когато нямаш нужните знания и амбиции за бизнес, свързан с производството на нещо търсено и продаваемо, отиваш на варианта да отдаваш под наем, всичко, което носи пари. Това е един добър начин, за сигурна печалба с малко работа и  разходи, след реституцията на дребната, частна собственост се приложи повсеместно. Започна новото, политическо, многопартийно управление на държавната собственост. Характерното в случая е, че хората, които го извършват, нямат нужните знания и професионална подготовка, не познават машини и съоръжения, технологии, материали и пр.... Те разбират от простите и всеизвестни неща -земя и сграден фонд, недвижимото имущество и почти нищо от производство, организация, пазари, работници, обучение, квалификация, технологичен цикъл .... Решението бе бързо и лесно, всичко което не може да се разпродаде на безценица се отдава под наем т.е. концесия. Основните концесионни договори обаче, са сключени с чуждестранни фирми при крайно неизгодни за България условия, познайте защо !? В годините на разграбването, кадърните, с по- високо образование и умения, бяха изгонени икономически, бяха лишени от правото да опитат да запазят производства, да създадат нови. От тях се искаха непосилни цени, тежки заробващи кредити, рушвет и корупция, валута, веднага и в брой, те бяха коректив, опасен за политическата класа. Прочетете за този завод, оценете дръзновението и мащабите на построеното, опитал съм се да го обясня популярно, гордейте се той беше изстрадана,  държавна собственост на България !
http://dedenze.blog.bg/politika/2012/02/08/zavod-za-tejko-mashinostroene-radomir.897956

http://dedenze.blog.bg/politika/2012/02/09/zavod-za-tejko-mashinostroene-radomir-prodyljenie.898417
       Какво се получи на практика за 24 години, политиците приватизира държавата и я отдадоха под наем на чужди фирми и интереси!? Получаваните от наеми и данъци пари са малко и недостатъчно за съществуване, камо ли за развитие. Една проста аритметика показва, че „великите” строежи на Бойко Борисов, са 100% финансирани от пенсионерите – за 4 години, пенсиите не са индексирани даже спрямо инфлацията, така са икономисани над 4 милиарда лева ! Повечето хора усещат на гърба си геноцида и бедността, но не осъзнават какво става, кой и как го извършва ! Не разбират, че държавата в която живеят, вече не е тяхна, те са само една, ненужна и нежелана тежест. Стигна се до там, чрез пропагандата на частните медии, изродски ценности, децата да мразят дедите си, болните, неравностойните и да ги приемат за източник на злото !? България е собственост на политическата класа, за която пак ще гласуваме след месец – два !? Изборите на партии, тук и днес, е равностойно на избор на палач и негово съучастие !?
            В политическото пространство се появяват и нови играчи еврокомисари, архонти, аптекари, улични протестанти. Всички са угрижени за народа, като вълк за агне ! Икономическите интереси прозират отвсякъде, идат като тигри, нищо, че са компрометирани, мразени, нежелани. Сменят кожи, аксесоари, парфюми, названия, цветове, лозунги, манипулират с всички средства. Нито една партия не предлага общо, държавно или частно производство на нещо, запазване на малкото оцелели и нужни, държавни фирми, реални, европейски платени работни места ! Много облъчени и участници в грабежа няма да се съгласят с написаното, ето една, енергетична, конкретна история, виновните са всички управлявали до сега партии :
           Закрихме 4 блока на АЕЦ Козлодуй още в периода на редовна, гарантирана експлоатация ! Оправдахме се, че ЕС го иска, оказа се че няма такова искане, обратно, международната експертна комисия по атомна енергетика поттвърди годността и безопасността на блоковете ! Лишихме се от 2000 мегавата ел. енергия на цена под 2 ст./кв., останаха ни още 2000 мегавата от 5 и 6 блок с цена 4 ст./кв. ! През частни фирми посредници, започнахме да я изнасяме за съседните държави !? Смешниците от престъпната комисия ДКЕВР, не я включват в т.н. енергиен микс и определят цена при производител около 10 ст./ кв. Всеки от вас има познат политик или симпатизант на партия, питайте го защо ? Питайте го защо българинът трябва да плаща по- скъпа енергия, когато в годините на соца си е направил със собствени средства, с лишения и труд -АЕЦ Козлодуй, първа на Балканския полуостров ? На кого е тази централа, не е ли собственост на всички нас ? Това не е ли чиста форма на партиен геноцид спрямо българите ?
           Скъпи сънародници, какво повече трябва да се случи за да разберете ужасяващата роля на всички партии в ликвидацията на хората и България! Дано съм лош и необективен пророк, но следващите 4 години, ще са едни от най- тъжните и кървави в историята на държавата и то не само от самоубийствата и палежите, ако всичко си остане по старому ! Борете се за мажоритарни избори и пряка демокрация, престъпния, партийно- мафиотски строй трябва да се прати в историята, а виновниците да си понесат кръста и отговорността!
http://dedenze.blog.bg/zabavlenie/2013/03/08/prikazka-za-sedemte-prasenca.1062241

imageimageimage
imageimage

 

 

 







Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. aip55 - Имаме
22.03.2013 15:39
единомислие Деденце ++++++
цитирай
2. dedenze - Благодаря aip55 !
22.03.2013 15:46
Радвам се, да бием камбаната и ти го правиш, дано събудим заспалите, преди да са ги ликвидирали в леглото !
цитирай
3. zeroprojectstudio - Абсолютно се съгласявам с вас,
22.03.2013 20:18
но усилено се питам как?
цитирай
4. dedenze - Има път zeroprojectstudio , изисква усилията на всички !
22.03.2013 21:25
Тук по- подробно е описано:
http://dedenze.blog.bg/novini/2013/03/19/dovolni-nedovolni.1066061
Няма друг път, крадливите партии трябва да бъдат унищожени и да получат възмездие ! За геноцид давност няма !
цитирай
5. dedenze - Когато побликувах постинга, намерих в нета ето това:
23.03.2013 15:19
http://dohodite.com/highincomeexamples/liechtenstein-for-rent
Прочетете го български политици, ето така се дава държава под наем !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3467585
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031