Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.04.2017 15:07 - Фалшивите богаташи
Автор: dedenze Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 3606 Коментари: 6 Гласове:
9

Последна промяна: 02.04.2017 18:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

           Животинският, хищничестки геном на човека се изразява чрез инстинкта и стремежа за неограничено придобиване, натрупване и преусигуряване ! Освен форма на поведение, той е превърнат в общочовешка „ценностна” система , чрез която се реализира управлението и властването ! Умението да правиш пари, се явява единствен критерии за успех и значимост, пред които бледнеят изкуството, културата, добродетелите, хуманизма, науката....! Монетаризма не е застинала, схоластична система от времето с появата на лихварството и банките, той се развива с бурни темпове и вече е непонятен за обикновения, необучен човек. Днес парите правят пари, в една сложна измамна схема, при която хората непрекъснато обедняват при много повече вложен труд !
           Бума в това развитие започва след световните войни и се концентрира в държава с по-малко от 300 годишна история САЩ ! След тоталния геноцид над местното население, следва покупка на евтини африкански роби, зверска експлоатацията и икономическото завладяване на света ! Ограничителните, представителни закони и действия, винаги са закъсняло последствие на грабежа и натрупването на капитал ! Малко след Гражданската война между юга и севера, започва окрупняването на земеделието и промишленото развитие, при което робовладелството се заменя с нещо като доброволно, нископлатено робство ! Названието негри се подменя с галеното афроамериканци !? За да се разберат мащабите,схемите и социалните събития в САЩ, четете „ На изток от рая” на Джон Стаинбек, където описва събития и живота на хората около 1912 г.. Накратко: семейство си купува камион на старо за 12 долара, но не може да се изхрани с 2 долара дневно !? Дневната надница при непосилен, сезонен труд е под 2 долара !? Сега се опитайте да осъвремените тези цифри и ще получите, каква е инфлацията за 100 години !? Тогава също е имало доста американски милионери и покупателната им способност е била огромна !

 image

 

          В графиката не е показана България, където инфлацията достигна огромни размери и не може да се представи графично !  Просто казано на върха на финансовата пирамида са банките лихвари, чиито древен инструмент е инфлацията, която изяжда демонстративното „увеличение” на заплатите !? Това се практикува до днес, но са добавени нови, „творчески” елементи ! Такива са печатането на пари без покритие, продажбата на задължения, кредитиране с първо покритие на лихвата без главницата и пр.....!? Въвеждането на т.н. демокрация у нас, роди над 4500 доларни милионери , към края на 2016 г., тук няма да коментирам произхода, чистотата и законността на капитала им ! Няма да се спирам и на тези, които по странни приватизационни, реституционни и други измамни способи, придобиха богатства и поради ужасяваща некъдърност ги изгубиха в последствие! В един момент, когато инфлацията у нас достигна 2000 % и се наложи смяна на паричните единици, много българи за кратко станаха милионери !? Повечето загубиха спестяванията си и от милионери станаха просяци ! Днес България е на първо място по бедност в ЕС, но управляващите усилено ни увещават, че сме цъфнали и вързали !? За съжаление и милионерите ни са такива- фалшиви богаташи, които по нищо не могат да се сравнят със задкулисните управители на света ! Много се спряга името на бившият ни президент Плевнелиев, като офшорен и явен милионер. В последните избори той гласува в САЩ, където беше като член на световното правителство в сянка - Трилатералната комисия !? Въпросната комисия е основана от Рокфелер, като голяма, частна формация, която работи за единно световно управление и далеч надхвърля частните, икономически интереси ! Още е рано да говорим за милионите на Плевнелиев, той попада в Трилатералната комисия, чисто политически, с екзалтираните си ястребски изцепки срещу Русия ! Но тя не е сборище за бедни, явно забогатяването предстои ! Може и да доживеем, да си имаме още един, български милиардер, защото да си милионер вече не е толкова трудно и модно !?

image


            Имате ли пари и яйца за Великден, ако си нямате, не се косете, вожда Бойко, ще ви подари неговите !




Гласувай:
9



1. dartanjan - Какъв животински хиштничекси г...
02.04.2017 15:45
Какъв животински хиштничекси геном при човека? Познавате ли човешкият геном и устройството на клетката? Четете Божието слово. Не измамни човешки философии.
цитирай
2. dedenze - Тук божието слово няма да помогне dartanjan !
02.04.2017 16:32
Човешкия геном малко се различава от този на свинята, маймуната и пр....Човекът е хищник в буквалния и преносния смисъл ! В първобитния свят е бил и канибал ! Днес е на върха на хранителната верига, почти всеяден ! Да не говорим за нравите и ценностите му ! Даже и религиите вече не са проповедници на духовните, нематериални, човешки добродетели, те отдавна са комерсиализирани и в тяхно име са избити милиони човеци ! Даже у нас, свещениците се разхождат с Бентли, ВМV, Мерцедес ! Свещите вече са по 50 ст..... !?
цитирай
3. mileidi46 - Някой е все по- умен и по-набожен. . . ...
02.04.2017 20:03
Някой е все по- умен и по-набожен...
а го караме само на теория и клишета.
Всъщност... няма по извратена цивилизация от нашата.Римската има извинение..те всички са били богове и не са вярвали ,че е само един единствен..:))
:)))
А ние и в тоя единственият,,вярваме",само за да сме актуални..на думи!!
Поздрави!
цитирай
4. dedenze - Благодаря mileidi46 !
02.04.2017 20:38
Особено смешна и интересна е "вярата" и поведението на бивши БКП величия, които не знаят как се кръсти православния, но масово и демонстративно се тръшкат в църквите пред обектива на камерите ! Великденското тръшкане предстои - гледайте този цирк !
цитирай
5. krumbelosvet - От 1983г
03.04.2017 12:12
От 1983г Библията ми е настолна книга. Някои места съм препрочитал десетки пъти, но ни едно - по-малко от 4-5 пъти. Гьоте казва с устата на Фауст, че умният човек смята за глупец тогова, който го попита ВЯРВА ЛИ В БОГ. Съгласен съм с Гьоте. И с десетте Божи заповеди. И с едно ДОПЪЛНЕНИЕ на Исус. На въпроса КОЯ е най-голямата Божия заповед, Христос отгаваря, че е тази, да обичаш Бога. И допълва "и друга, ПОДОБНА НА НЕЯ, да възлюбиш ближния си като себе си". Интересно е, че единствената молитва която ни е завещал Исус, т.н. Господня молитва или Отче наш, е в първо лице МНОЖЕСТВЕНО ЧИСЛО. Не "Отче МОЙ", а "Отче НАШ" и така до края. Цяла книга може да се напише за това, но не му е мястото. Станах член на БКП през 1982г. и до днес членувам в БСП, не че много харесвам там някого или нещо, просто ПОВЕЧЕ НЕ ХАРЕСВАМ враговете на БСП. Много лъжат и БЯСНО мразят, тия "християни", и народа, и страната си мразят, щото другиго любят... Напомням им от време на време, че Пикасо е плащал членски внос на ФКП до края на дните си. А Хемингуей, по повод руската песен "По долинам и по взгорям" казва, че в Испанската гражданска воина тая песен са пели най-добрите хора които познава. Мнозина смятат Христос за първия комунист, а някои анти-коми го обвиняват за думите "По-скоро камила ще мине през иглени уши, отколкото богат да влезе в Царството Божие".
цитирай
6. dartanjan - Човешката храносмилателна сис...
03.04.2017 20:29
Човешката храносмилателна система има характеристиките на растителноядните бозайници, а не на хишниците.

А хишническите нрави са от лукавият. В слествие на масонският социален инженерин. Техните медии бълват поквара, насилие, къл ткъм парите и плътта, раздаване на правосъдие според собствените морални стандарти на индивида. Тръбят че се борят с рестъпността, а насилието не слиза от екрана на телевизора с цел да притъпят чуствата на хората, за да стават все по-толерантни към него в живота им. Умишлено ги разболяват психичекси, за да създават предпоставки да се самоунищожават. Възпитава плътски страсти и култ към плътта. Невъздържаност, гордост, суета. Взривоопасна смес. Дявола знае как да руши. Защото плътксите страсти са враждебни на Бога. Сатана и компания искат всички хора да положат своето съкровище на тази земя, която ще бъде унищожена.

Все пак не се занимавахте с безполезни човешки философии. Четете Божието слово и благодарете на Господа на Неговата милост и загриженост. Останалото е суета.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3467980
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031