Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2014 16:42 - Да се снишим ли !?
Автор: dedenze Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1304 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 25.10.2014 17:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

           Да се снишим, докъто отмине бурята, да оцелеем заслужили или не, на всякаква цена !? Това е съвременната еманация на ганьовските „принципи” и стериотипи. Може би това е обусловено от пълната, историческа загуба на независимост:
http://dedenze.blog.bg/history/2014/09/22/koga-bylgariia-izgubi-svoiata-nezavisimost.1299116
          Определя се и от факта, че човешкия живот е един, много кратък и от нас зависи как ще го изживеем с какъв жизнен стандарт, сред какви условия, удоволствия и развлечения, трудности и несгоди. Точно това ни кара понякога да бъдем космополитни, без нация и Родина, търсещи по- доброто и изгодното ! Тези, които жертват живота си, търсят опасностите и несгодите, работят в името, помощ на другите и общото благо не са космополити, те просто се приемат за луди и идиоти ! Мнозина даже не могат да ги видят и разграничат, независимо от подвига и героизма им в името на човечеството, те не са интересни за медиите, не са пример за подражание в консуматорското общество с деформирани човешки ценности! Разпознаваме ги с отвращение, като лекари и милосърдни сестри, заразени от ебола и други страшни неща, като екозащитници, спасители при ядрени аварии, пожари, бедствия, борци за човешки права ,... само когато има опасност да ни заразят или поискат финансова и материална подкрепа, когато ни нарушат спокойствието! Едва с усилие ги откриваме и у нас,  когато в църкви, манастири, без медиен шум, без разрешение на светия синод, приютяват бездомни, бедни и страдащи хора, за което са гонени и наказвани !? Тези некосмополитните, не бягат от трудностите, не напускат първи потъващия кораб, опитват се да го спасят, противопоставят се на злото и робията, живеят бедно, а човешкото достойнство и чест за тях стои на първо място! Те, хиляди, незнайни, са солта на цивилизацията и смисъла на живота !
           От 1988 г. до сега над 3500000 (три милиона и петстотин хиляди) българи са напуснали България, докарвайки я до демографска катастрофа! Основната причина за имиграцията е липсата на добре платена и квалифицирана работа, възродителния процес, ликвидацията на селското стопанство и промишлеността! Огромната част от тях са запазили българското си гражданство, понякога за кратко се връщат, изпитват носталгия, ползуват услуги, курорти и гостоприемството на останалите тук роднини и приятели. Много от тях помагат на родители и близки финансово, инвестират в производства, създават спортни, езикови, певчески, образователни,... школи ! Популяризират българската култура, бит и възможности по света, лобират за нашите интереси и развитието на България! Това не е проява на национализъм, патриотизъм, това е просто едно, чисто, човешко задължение, към държавата в която си роден, отгледан и обучен с ресурсите и парите на всички българи, при това напълно безвъзмездно, на добро, световно ниво! Не само близки и приятели разчитат на тях, те са с право на вот в избирателните списъци, така при живеещи в България, включително с децата- 6,3 милиона, право на избор имат 6,8 милиона българи ! Да, но по груби изчисления, описаните по-горе неща, правят по- малко от 10% от нашите имигранти, а в изборите за НС са участвували под 5% !? После се възмущават в нета и чуждите медии, че тук цари геноцид, корупция, див капитализъм, липсва демокрация и път на развитие ! Голяма част от тях се срамуват от произхода си, крият го, не помагат на никого, не изпитват чуство за дълг, обратното ненавиждат България като мащеха, търсят имотни и социални облаги, источват я и искат да бъде унищожена!
            Така се стига до главния въпрос – кой в действителност е българин и има право на българско гражданство !? Не е ли време за недостойните, двойното, българско гражданство да бъде отнето !? Още повече, че има стотици хиляди българи, които кандидатствуват за такова от десетки страни и години! Тези които са непричастни към съдбата и бъдещето на България, които с нищо не помагат, които не се интересуват от трагичното настояще и безпътно бъдеще, които си живуркат охолно и щастливо по света, поне да върнат вложените в тях български пари за безплатните образование, здравеопазване, социални грижи .... Много, безродови, глобалистични, български уроди, не уважават Родината, великите българи, тяхната борба и философски схващания! Затова, ще завърша с думите на един от малкото, американски президенти, които ще останат в човешката история -Джон Кенеди, които днес са особено актуални за нас:
        „Не питайте какво държавата може да направи за вас, а се запитайте какво вие може да направите за държавата си.
             Сега, преди да критикуваме, преди да парадираме с изпълнението на елементарни задължения, превръщайки ги в подвиг,  да си сложим ръка на сърцето и си помислим, какво реално направихме за България и хората, които останаха там !? Сигурно е трудно да си имигрант, да се впишеш в една друга действителност, да започнеш отначало, но за миг не допускайте, че тук е по- леко и по-добре ! Не забравяйте произхода си, даже и да не е от най- добрите, привлекателните,  за да живеем днес, други са дали без пазарлъци и сметки своя, борили са се за България! Ако това не ви харесва, ако нищо не ви трепва и вълнува – върнете българските паспорти и изразходените по вас средства, това е честния път !

           

image





Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3468188
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031