Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2014 19:44 - Социалната и техническа грамотност
Автор: dedenze Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2359 Коментари: 2 Гласове:
7

Последна промяна: 02.02.2014 00:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

   

        Доста години се опитвахме да станем техническа нация, имаше голям напредък, но и стана ясно, че това е повече от трудно, както и  че от всяко дърво свирка не става! Рахатлъка дойде с „демократичните” промени и „гарда” беше свален до селски туризъм, проституция, пошлост и продажност. Орахати се и образователната система, задължителните елементи се сведоха до нула, като се въведе задължителност по възраст, а не по завършено образование. Изискванията на капитала за тъп, необразован, манипулируем, контролируем потребител се реализираха с пълна и неотразима сила ! Някои си повярваха, че участвайки активно в партийно организираните, колективни кражби и ликвидации ще ги постави сред 5-те % богопомазани собственици на държавата ! Разочароваха се, оказа се, че държавата се притежава вече от чужденци и то „свръхзаконно” и необратимо, а родните клакьори  и еничари се задоволяват само с трохите от техния пир! Избраният обществен порядък и система за управление е несъстоятелна и напълно трагична, водеща определено до унищожение и геноцид над българите.Толкова за социалната част, тя е плод на пълната ни философска и социална неграмотност, робска психика и индивидуализъм!

 

imageimage

       Днес умишлено се унищожава, подменя и българският език ! Управляващите, партиите, медиите станаха генератори на неверни неща и безнаказано словоблудство. Свободата и липсата на цензура, се тълкува като възможност да се коментират и използуват понятия невярни и звучащи глупаво, но модно. Най -много такива се появиха в сферата на техниката и производството, което явно показва, че ги нямаме и не познаваме, даже като понятия.  Ето някои от тях: кибернетика, автоматика, информационни и електронни технологии, електроника, високи технологии, технологични паркове, автоматизация и пр.... Затова ще се опитам без претенции за изчерпателност да уточня някои от тях, поне за да не изглеждат журналисти и политици смешни, в очите на нормалните хора по света! Ще го направя като разказ, подобно на библейските притчи, защото е доказано, че по- лесно се възприемат, тези които имат по- високи претенции за знание, да не четат ! Ето някои пресни, младежки, български, научни резултати, нямащи никакъв ефект, освен смях и недоумение, подобно на обърканите определения:

imageimage

 

      Към 40-те години на 20 век се появи една, нова, базова наука, която беше причислена към приложните науки, това е електрониката. В рамките на 50 години, тя се разви екстензивно с огромна скорост, изпревари и подчини всички останали науки, чиито съществуване днес е немислимо без нея. Всички нови модерни науки и технологии са и пряко подчинени и зависими. Сложността и многообразието на приложенията роди нови, отделни, самостоятелни науки. На нейна база, първо се появи автоматизацията на оръдията на труда и производството, после цифровата електроника и компютъростроенето. Съчетанието на математика и компютри, роди моделирането на процесите и възможността за математическото им описание и управление. Така се роди автоматиката, роботизацията и кибернетиката, която измести труда на човека от много сфери. С въвеждането на автоматичните системи с обратна връзка, се създадоха милиони, електронни изделия с които може да се моделира и реализира, най- сложното, математическо описание. Преди практическата реализация, може да се изчисли и оцени надеждноста и функционалноста, преходните процеси, устойчивата работа на желан обект. В понятието кибернетика, се включва като управляващ елемент и човешкия разум, под формата на желан алгоритъм, адаптивни действия и дистанционно управление. Електрониката даде нова насока и на съобщенията, информацията и управлението, общо тази нова наука се нарича информационни технологии, като освен информация, с компютърно съчетание,  дава пълна възможност за дистанционно управление на различни процеси от битов до промишлен характер, аудио-визуална връзка и пр.... Така накратко се стигна до т.н. високи технологии. В днешния свят, те не се постигат със случайни открития и заблуда подобна на перпетуммобиле! Те са свързани с многогодишна изследователска и експериментална работа на колективи от учени и специалисти, въоръжени с модерна техника. Там се раждат откритията, които дават облика на човечеството след години. В основата на повечето „високи” технологии стои електрониката. Днес нямаше да има интернет, персонални компютри, таблети, мобилни телефони и глобална система за позициониране, ако електронните елементи не работеха вече на честоти над 30 Гхц, а ИС не съдържаха над милион дискретни елементи....

image

          Така човечеството стигна до тук и доста по- далече !

          Къде сме ние в тази терминология ? Днес сме само чисти потребители без пари, без нужните знания и подготовка ! Да завършиш ВУЗ с инженерна специалност, означава да си много смел, потенциален имигрант. Вече трудно разбираме новите понятия и често парадираме с думи на които не знаем значението. За какви нови, модерни технологии говорят политиците, когато парите за наука и образование са крайно недостатъчни. Когато в повечето случаи тези върхови технологии се финансират и развиват от самите производители на блага и рядко от учебните и академични институти ! Когато за 24 години съсипаха създаденото в сферата на електрониката, компютъростроенето и не само там, където имаше овеществен, български, човешки труд измерван с хилядолетия? Опита ли се и как, някой да ни интегрира, макар и в нещо малко в света на този безкраен, високотехнологичен бизнес? Частна инициатива !? Кой луд ще развива високи технологии, когато от един бърдак, казино, наркотици печели безнаказано милиони ? Инвеститори ? Някой да знае такъв, който е създал или поддържа тук високи технологии, да изнася промишлен продукт по света, създаден от българи, да внася в бюджета честно и почтено данъци !? Способните хора имигрираха, живота е един, обвинението не трябва да е към тях, а към тези, които уж под формата на пазарна икономика с партийно недъгаво управление, ни направиха най бедните и неперспективни хора в света, унищожиха България !

 


image


               Едва ли някой знае кой е този мъж ? При всички положения не е Азис, Рамбо или някой български политик !



Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. chavdar01 - ВИЖ В МОЯ БЛОГ НА КАКВА ИНТЕРЕСНА ИНФОРМАЦИЯ ПОПАДНАХ В ИНТЕРНЕТ.
02.02.2014 16:03
"БЪЛГАРИЯТА КОЯТО ЗАГУБИХМЕ"!
цитирай
2. dedenze - Прочетох, тъжно, даже са пропуснати някои отрасли!
02.02.2014 16:47
Например туризма и електропромишлеността.... Най страшното е, че информацията за тези производства, вложените средства и тяхната цена са умишлено унищожени !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3468050
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031