Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.11.2013 12:34 - Благодарността
Автор: dedenze Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2559 Коментари: 3 Гласове:
14

Последна промяна: 04.12.2014 22:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

  

       Наскоро в Канада и САЩ бе чествуван един особено лицемерен и циничен празник – Денят на благодарността. Как сащофилите не го въведоха в България, подобно на Хелоуин, не знам, въпреки че има пълни основания. Ето каква е историята:
„През 1620 г. кораб, пълен с повече от 1000 английски преселници, преминава Атлантическия океан и акостира в Новия свят. Пилигримите се установяват в района, където днес се намира щата Масачузетс. Първата зима, която изкарват в Америка, била доста трудна, тъй като пристигнали доста късно и нямали време да засадят плодове и зеленчуци. Липсата на прясна храна довела до разпространението на болести, които повалили заселниците и голяма част от тях починали. В този труден момент на помощ на пилигримите се притекло местното индианско племе - ирокезите. В началото на пролетта те научили новите заселници как се отглежда царевица и други растения, които се използвали за храна. Индианците им разкрили и тънкостите при лова на дивеч и риба. Благодарение на наученото от индианското племе, през есента на 1621 г. пилигримите се радвали на изобилна реколта от царевица, тикви и др., която им осигурила прехраната през годината. Колонизаторите били много щастливи от постигнатото и решили да организират специален празник, за да благодарят на ирокезите. Пилигримите поканили вожда на индианците заедно с най-близките му хора, за да им благодарят и да ги нагостят с природните дарове. Местните жители от своя страна пък донесли дивеч и така трапезата била претрупана с храна. Така бил отбелязан първият Ден на благодарността в Америка през 1621 г. С течение на времето колонизаторите се научили да приготвят различни специалитети с плодовете и зеленчуците по рецепти на индианците.”
          Историческата истина, която се премълчава, е че благодарността по- късно се е превърнала в геноцид. Цяла Северна Америка е прочистена щателно от индианците и нищожните остатъци са набутани в резерватите.(Манхатън, официално е купен от заселници за 28 долара !) Въобще нашите, нови, стратегически партньори са царе на цинизма и заблудата, в тяхната Конституция даже е записано че „всеки има право на човешко щастие” !? Аналогично и в нашата Конституция има подобен текст:
Чл. 4.
(1) Република България е правова държава. Тя се управлява според Конституцията и законите на страната.
(2) Република България гарантира живота, достойнството и правата на личността и създава условия за свободно развитие на човека и на гражданското общество.

           След 17 век от индианците в Европа са внесени всички, ценни неща, които днес може би съставляват над 70 – 80 % от храните и търговията в ЕС. Като лечебно средство е внесен и тютюна, който масово се е използувал в индианските ритуали и обичаи, като средство за мир и приятелство ( лулата на мира). Днес финансови и пазарни интереси доведоха до хистерия и геноцид над пушачите, които никак не са малко. Независимо от информационното затъмнение, те са над 30 % от хората, обработвани психически със столетия реклами,филми, образи, медии и пр...! Ясно отчетете факта, че един пенсионер, пушещ по една кутия дневно, при размера на европейски наложения акциз, трябва да задели 50 % от приходите си на месец, за сметка на други жизненоважни неща ! Официално са подложени на незаслужен терор, гонения, наказания и финансово ограбване. В България, независимо от нелегалните форми на пушене и контрабандните цигари, те внасят в бюджета ежегодно над 2 милиарда лева. След новото увеличение на акциза ще станат още повече.Тези пари не се ползуват за здравеопазване и социални придобивки, отиват неизвестно къде! Какъв по- голям повод за национална благодарност към тях, за празник  подобен на американския ! Дълголетни, чистички и стерилни сънародници, чуждофили, уважавайте пушачите, те дават последните си пари за вас! Без тези пари държавата отдавна да е фалирала ! Въведете ден на благодарността към тях ! Като измрат и бъдат унищожени, празника ще остане и може да се прехвърли като благодарност към политическата класа, модерния, български палач !?

 

         imageimage  
image





imageimage


Тези не са пушачи !




image


Новина от последните минути ! Ето къде отива акциза, купени са 7 най- луксозни Мерцедеса по 160000 всеки, за ценните, финни дупета на управляващите !





Гласувай:
14



1. mileidi46 - :((
29.11.2013 23:20
Нещата стават все по- страшни за нас ...
цитирай
2. dedenze - За съжаление mileidi46 !
29.11.2013 23:45
С всеки ден губим вярата, че нещо може да се промени.
цитирай
3. dedenze - Благодаря ти aip55 !
30.11.2013 23:19
По - добре е да вярваш само на доказаната обективна реалност, която всеки човек пречупва, малко или много променя през мирогледа си !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3475758
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930