Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2013 23:40 - Кой и що е комунист ?
Автор: dedenze Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 5185 Коментари: 4 Гласове:
12

Последна промяна: 29.05.2013 03:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


         24 годишната хистерия и лов на вещици, търсенето на врагове и виновници за родните неволи не са приключили! Особено стръвни в това отношение са наследниците и роднините на хора пострадали от тоталитарното управление, подобно на пострадалите по време на предшествуващата монархия. Ниският интелект и образованост служат исторически като катализатор на разединението и омразата. Българинът трудно може да се отърси от племенните и нецивилизовани навици за мъст и реванш, независимо, че от тогава са минали няколко поколения. Независимо, от факта, че повечето действия са извършени против неговите желания и нагласи, базирани на наложени императивно, чужди, международни мераци и решения. Мислейки максимално опростено, се приема, че за всичко са виновни т.н. комунисти, за съжаление никой не може да даде смислено определение кои са били, кои са те днес ? Тук не бива да включваме огромния контингент от бояджии, нагаждачи и продажници, които пеят псалми на всяка власт , които винаги подкрепят всяко управление и сила, гениално описани от много писатели и особено точно от Алеко Константинов. Тези, за които в тоталитаризма беше валиден вица : „ „Пешо, кого чакаш с това букетче, тук на Орлов мост ?” „ Кого, американците разбира се !” „Ами ти на 9.09.1944 г. пак тук, с подобно букетче чакаше руснаците ?” „ Е кво, видя ли че дойдоха ?” – гордо отговаря Пешо .” Та за да няма повече излагации и неправилно набедени хора, ще се опитам да ви кажа няколко правила, с помощта на които може да познаете истинските комунисти, ако намерите все пак такива оцелели:
        1. Комуниста не може да се купи и съблазни с материални блага, той е непримирим, вярващ идеалист.
        2. Скромно, практично облечен, храни се делово с проста, народна храна, не е богат, но честно си плаща процент от заработеното в партийната каса. Не трупа пари, имоти и вещи, не се нуждае особено от тях.
        3. За Родината и Партията е на постоянно разположение, готов да даде живота си веднага и безвъзмездно. Приема решенията на болшинството и не ги оспорва, след като вече са обсъдени и взети.
        4. Най- високата награда и отличие за него е оценката, че е служил вярно на народа, дълбоко съпричастен към живота и съдбата на всички, наемни работници по света !
        5. Родината и идеологията е преди всичко, даже преди семейството, което при нужда, може да се пожертвува за общото дело и благо !
        6. Той е напълно самокритичен, в състояние е при грешка, да се осъди сам.
        7. Неговия живот няма стойност, без колектива и общия напредък.
        8. Живее спартански, сред съмишленици със същата ценностна система.
        9. Ненавижда богатите и експлоатаорите, хората които не заработват парите си със собствен, честен труд. Мрази потребителските ценности, разточителството и извратения, неморален начин на живот.
       10. Готов е да помогне и отдели от собствените си време, труд и средства на други, даже непознати хора, без да търси отплата и похвала за това !
       11. Не поддържа религиите, осмива ги, приема като средство за заблуда, експлоатация и измама. Духовните му ценности са вярата в бъдещето на комунизма и щастието на всички хора.
       12. Уважава, културата, науката, обществения, публичен живот и се стреми към познание и усъвършенствуване.
       13. Не извършва криминална и престъпна дейност, съдействува за нейното разкриване.
       14. Обслужването на вражески, чужди интереси, приема за предателство и най- голямо престъпление с единствен изход – смъртно наказание.
         Сигурно още може да се напише, но това е достатъчно за да си зададете и отговорите на въпроса : Кой и що е комунист ! За щастие, аз съм имал честта лично да познавам , няколко подобни личности. Един от тях, изключван два пъти от БКП, пожертвал здравето и семейството си в борбата с фашизма и капитализма, не мога да не назова и напиша- това е Трифон Палаузов, бащата на Митко Палаузов, съпругът на Ганка Палаузова, зверски и ненужно убити, без да са оказали съпротива. Извергите са изтръгнали с щик златните зъби на Ганка, пронизали с 32 куршума и взели венчалната и халка ! Така ги е намерил разкъсани край землянката на Осеникова поляна Трифон след Балванската битка.... той почина през 1979 г. , нагло избутан от учебниците и историята.... Поклон пред светлата му памет !
         Паметника на Митко, все още не е съборен, но предстои, явно пречи на "демокрацията" !? Трифон Палаузов е погребан скромно и тихо в габровските гробища, без партийни и държавни почести. Никой псевдокомунист не му прости думите, че съжалява за жертвите и че за такава власт ( тошовата диктатура) не са си заслужавали усилията и борбата ! В нета и историческите хроники, няма негова снимка !?

 

image









Гласувай:
12



Следващ постинг
Предишен постинг

1. aip55 - Всички,
29.05.2013 20:05
които управлваха България от 24 години са предатели на комунизма. Но все пак те са тук, сред нас и ще се възродят и ще върнат доверието на хората. Браво Деденце!
цитирай
2. dedenze - Казват и се опитват да докажат, че тази идеология е вредна и утопична aip55 !
29.05.2013 21:05
Основната причина за неневистта към комунизма е че не разрешава бясна експлоатация, онаследяване на имането, наличие на приказно богати и гладни бедни, специална медицина и обучение за "богопомазаните", кастово разделение на хората. Теоретичния комунизъм подобно на християнската религия се базира на непреходните човешки добродетели ! За съжаление не сме умствено и социално дорасли за да го разберем, развием и приложим ! Явно ще бъде цел и задача за бъдещите поколения !
цитирай
3. travell - !
29.05.2013 23:02
На много от точките посочени от теб отговарят хора, които нямат нищо общо с комунизма (по точно със системата, която бе в България и ни казваха, че е път към комунизма). Тези хора обаче нямаха, а и не им се даваше възможност да бъдат на управленски позиции. Просто власта от "псевдо комунисти" не ги допускаше, а и самите тези свестни хора (по подобие на истинските комунисти) по принцип са скромни и почти винаги смятащи, че има по-достойни от тях за ръководните постове. Това е и техният "недостатък" именно, защото те са борбени хора за всичко друго, но не и за власт. Повечето хора от поколението на моите родители, баби и дядовци бяха именно такива хора. На тях повечето от сегашните лумпени им викат "комунисти"
цитирай
4. dedenze - Синтезирано, точно и вярно travell !
29.05.2013 23:20
Причината това да се случи е, че рано се появиха и попаднаха в грешен обществен строй, наричан тоталитаризъм и диктатура ! Реално бяха употребени заедно с идеологията ! Комунизма може да се развива и осъществи само при едно напълно зряло и интелигентно общество, основаващо се на принципите на пряката демокрация ! До днес те са гонени, иронизирани и игнорирани в целия свят на капитала, защото са единствената реална и цивилизована алтернатива и бъдеще !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3467458
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031