Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.03.2013 17:47 - Политурунгел
Автор: dedenze Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 4048 Коментари: 8 Гласове:
7

Последна промяна: 21.03.2013 04:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

         Развитите страни по света, претендиращи за пряка демокрация, внимателно издигат кандидатите за обществени постове и изяви. Освен деловите качества от особено значение е визията, фотогеничността, поведението на избраника. Ние си имаме и поговорка : „По дрехите посрещат, по акъла изпращат". Външната визия е важна, когато заемаш обществени постове, защото тя олицетворява и вкусът на твоите избиратели. Ако към нея добавим ораторски умения, благ характер, професионализъм , избраника става безценен и полезен за всички.
          При нас нещата са различни, защото избора се извършва от партийния лидер и елит, а не от хората. Ако беше обратното, десетки депутати нямаше да припарят в НС, да бъдат на водеши позиции. Независимо от смесения състав, мъжете са водещите лидери, наличните жени в партийната листа, определено са подбрани в съответствие с вкусът на баш лидера, в някои партии няма жени и това също говори ясно !? Огромната, парламентарна „работа” изисква, развлечения, обслужване и стратегически подводници. Голяма част от тях са стари моми или развеждени едно или многократно. Особено се лансират по- контактните, устатите и омъжените за влиятелни чужденци. Трябва да се отбележи, че женското присъствие в парламентите на развитите демокрации е доста по- малко и наличието на морално, представително семейство е решаващо. Да оставим женската външност и се съсредоточим на майчината функция и отговорност, може ясно да се каже, че нашите депутатки 24 години, не направиха почти нищо в тази насока ! Няма закон за детето, образователната система е регресирала и под всякаква критика, раждаемоста нищожна.... Същевременно в училищата се вихрят модни ревюта, порно, пошлост, секс, наркотици и „Харлем шейк” !?  
         Да оставим външността, тя е божия даденост и не на всички. Все пак има достатъчно работа извън обективите и представителните места, да набутваш сам лошия си, неестетичен вид, явно е вид заболяване или пускане на пердето в името на чистия келепир и далавера!? Сигурен съм, че голям процент от лошото отношение и недоверие на хората идва от лошата визия и нахално поведение ! Какво да кажем за психическите отклонения, те явно са нужни на партиите, не се изисква документ за психическо здраве при управление на държавата !? Пък и коя медицинска инстанция, ще се нагърби с подобна задача, трябва да каним външни медици !? При мажоритарен избор, хората ясно и точно ще ги отсеят, лесно се познават облъчените, но трудно се издават тапии, за съжаление тук избора е пропорционален !
          На финала да съчетаем лошата визия с лошата, лумпенска политика – лумпетика ! Това води хората до ужас и стрес, тласка ги към ритуални  самоубийства ! Уточнихте ли за кого ще гласувате, на кого ще бъдете съучастник в следващият 4 годишен грабеж и геноцид !? Аз ще пропусна това „велико” право, нито визията, нито платформата и програмата на някоя партия ми  харесва. Боря се за пряка демокрация, борете се и вие, това е изхода от днешната тъжна ситуация !

 

 

 imageimageimageimage

 

Всяка прилика с политици и депутати е случайна !



Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ok3223 - Хубаво ги редиш
20.03.2013 20:43
и нищо не правиш, подканяш и другите да не правят, и така вредата от свестни момчета като теб е двойна.
Като чучим и чат проблейваме, пускаме по някое добре написан постинг и подканяме и другите да чучнат и чакат нещата сами да се оправят, ние вредим и на себе си, хем на БГ.
Няма да гласувам, е и. Твоите гласче автоматично отива за тези, които често най не харесваме.
Всички били еднакви. Глупости за наивници.
Всички са различни.
Десните партии са в услуга на капиталистите, докато левите, в една или друга степен, са загрижени ... и за народа. И правят често каквото могат.
И в левите партии има крила, десни и леви, което рефлектира и на политиката, която водят, както беше с БСП при тройната коалиция.
Решаващо бе и това, че БСП бе в малцинство, с мандата на ДПС, можеше да бъде свалена всеки момент от Турчина и Царо, и бе с ограничени възможности да прави социална политика.
И ПАК НАПРАВИ В РАМКИТЕ НА ВЪЗМОЖНОТО доста неща.
Увеличи заплатите и пенсиите за 4 год.няколко пъти. Икономиката потръгна със 7% ръст на год.основа, а безработицата намалена до 8%, създадени бяха и резерви, инфлацията ниска и т.н.
Имаше стабилност и предсказуемост. Нещата тръгнаха на добро.
Докато десницата, ГЕРБ обърна колата и ни доведе до днешния хал.
Да се самоубиват хора(за 2012 само са 736), и през 2013 год от мизерия и в знак на протест да се запалят и изгорят живи 5 нещастника, което е знаково и не се е случвало никога в България.
Та всеки трябва поне да гласува, ако не смее да вземе по - активна позиция, а не да чучне и чака.
Да гласува поне. За леви, десни, както прецени, но да прави нещо, и размърда мозъка, и да избере правилните за него.
И ако остане излъган в очакванията си, да вини и себе си, че не е направил добър избор.
Да се поучи, и следващи път да направи по-добър избор ....
цитирай
2. dedenze - До колкото разбирам ти си от БСП и ще гласуваш за тях ok3223 !?
21.03.2013 00:30
Аз обаче няма, защото като почнеш от зимата на Жан и стигнеш до ВЕИ на Станишев и пр.... , не съм в състояние да простя нищо, геноцид си е ! Ако столетницата се бори за нещо добро, защо не приложи едностранно мажоритарен избор, тогава всички хора ще повярват в нейната безкористност и грижа!?
Изключително грешиш, ако мислиш, че в България има ляво, дясно и център, тук има само келепир и далавера! Или си много млад и надъхан от някого или си участник в грабежа !
Никъде не пишеш защо си против пряката демокрация, какво ти пречи, кои свободи и интереси ти нарушава ?
Когато предлагаш да си размърдаме мозъка, не е лошо да размърдаш и твоя. Най малко да прочетеш обстойно и внимателно този постинг, включително и препратките, тогава ако нещо не ти светне, никой не може да ти помогне ! Работата не се върши на улицата, първо се осмисля и определя правилния път, това е най- трудната част !
http://dedenze.blog.bg/novini/2013/03/19/dovolni-nedovolni.1066061
цитирай
3. apostapostoloff - Хайде, хайде!
21.03.2013 15:32
В Унгария всяка година се самоубиват около 15 000 (петнадесет хиляди) души!
цитирай
4. dedenze - Какво искаш да кажеш apostapostoloff ?
21.03.2013 15:49
Че при нас са малко и трябва да влезем в състезание по самоубиства ? Май не разбираш смисъла и съдържанието на моите постинги и не само тях !?
цитирай
5. rakurs - Избори
21.03.2013 18:21
септември или по-добре ноември,паразитите да преминат през чистилището.Правителство си имаме, закони също,е ще се объркат малко постъпленията от държавата към хрантутниците,ама какво ми пука.
цитирай
6. dedenze - Датата е вече определена ракурс !
21.03.2013 20:36
Доста бързичко, преди каквато и да било промяна ! Хитрия ход с оставката е на ББ и ГЕРБ, ако не го бяха направили щяха да изгубят още гласове, сега са "загрижени мъченици" !?
цитирай
7. rakurs - Чистилището
21.03.2013 20:55
ще е неприсъствения 12.05.,или по точно ще бъда пред избирателната секция за да гледам кой ще влезе.
цитирай
8. dedenze - Ще влязат за съжаление, ще гласуват пак, по две причини:
21.03.2013 21:17
Едните са зависими като работни места и заплати, другите като облагодетелствувани с имоти, поръчки, приватизации и пр... от различните партии !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3475233
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930