Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2013 17:05 - "Препечат" ООД
Автор: dedenze Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1708 Коментари: 3 Гласове:
6

Последна промяна: 03.02.2013 22:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

            Когато преди две години Блог.бг ми предостави безплатна възможност да публикувам мои постове на сайта, внимателно изчетох правилата, съгласих се с тях и до днес публикувах над 380 постинга. Към 180 бяха публикувани в други сайтове, преди това и просто ги преместих тук с надеждата, че съм намерил по- добро място. Приемам сайта, като форум за свободно изразяване на мнение, позиции и знания, особено лични и авторски. С удоволствие чета постингите на много добри и достойни хора, тяхното мнение, анализ, споделени знания, отношение и цветоусещане, това ме обогатява и радва. През годините разбрах, че сайта се цензурира и условията в споразумението за ползуване не се спазват. Такива нарушения са постинги с чисто рекламно съдържание,  повтарящи се препечатани постинги, постинги на които заглавието демонстрира езиково многознайство и написани не на кирилица и български език, постинги съдържащи само линк към друг сайт, тематиката на разделите не съответствува на съдържанието и пр....
           Да оставим факта, че в раздел политика, технологии, бизнес... има постинги с битово, кулинарно, сексуално и здравно съдържание да допуснем, че автори и модератори са се объркали !? Но какво ще кажете, когато за деня имате 2000 посещения и прочита, а в последните ваши 2 – 3 актуални поста, няма нито един прочит! ? Когато се появяват оценки в постинга, а прочит не се отчита ? Когато ясно и точно констатирате, че това се случва с постинги в които критикувате управляващите, наложената „псевдодемокрация”, особено САЩ  и фалшивия, недъгав, нов, обществен строй !? Нали истината се ражда в спора, в защитата на различни мнения, теории и факти ? Тя е относително понятие и с времето, с развитие на науката и интелекта се мени ! Защо цензурирате и се опитвате да наложите императивно и необосновано, вашето мнение !? Защо се пишите за „свободомислещи демократи” , а прилагате цензур хватките на „Тошковизъма” !?
         Тук в сайта няма тематичен каталог, няма каталог на блоговете с класация за най- много посещения, няма и каталог на блогърите, не се знае какъв е актуалният им брой !? Трябва всеки ден да се ровиш и четеш, често наивни и безмислени постове на хиляди хора, за да откриеш добра и стойностна информация. В раздел популярни за седмицата постовете са подредени  по брой посещения, коментари и оценки, достатъчно е да превключите на месечна популярност, там има подредба по- време !? По старите блогъри са си създали приятелски кръгове, често на политическа основа. В това няма нищо лошо, лошо става тогава, когато един нов блогър се лишава от възможността за достъп и прочит от повече читатели. Тук се използува и друга хватка – препечатката, има хора на които това е станало професия. Те се делят на два вида – любознателни и политически групирани. Любознателните почти нямат авторски постове, те ни заливат с известна информация от други сайтове, това се извършва основно без личен принос, превод, анализ, мнение...директно от търсачката Гугъл с копи и пейст, по този начин вашият, по- ценен, авторски пост за секунди се препраща на втора, трета и т.н. „глуха” страница и не достига до повечето читатели, особено до тези които нямат блог в сайта. Политически групираните, препечатват постинги на съмишленици на които им изтича времето за седмично стоене в популярни, понякога набират много повече посещения и гласове от истинските автори. Така базовите информационни раздели на блога се обсебват от малка група плагиатпрепечатари ! Ето един пример:
http://doktora757.blog.bg/politika/2013/01/31/grobyt-na-levski-zalichen-po-narejdane-na-partiiata.1048434
http://grigorsimov.blog.bg/politika/2013/01/31/licemerieto-na-komunizma-grobyt-na-levski-zalichen-po-narejd.1048374
http://samvoin.blog.bg/politika/2013/01/31/grobyt-na-levski-zalichen-po-narejdane-na-partiiata.1048330
          Не е нужно да отваряте трите постинга, те са с еднакво съдържание, прочетете все пак нелепия и пропагандно написан текст, вижте имената на неговите поддръжници и разпостранители, те обаче умишлено пропускат мнението и доказателствата от друг постинг, не го препечатват и е ясно защо:
http://pvdaskalov.blog.bg/history/2012/08/22/pisateliat-nikolai-haitov-znaeshe-che-grobyt-na-levski-ne-e-.991032
Ето и още една версия:
http://www.monitor.bg/article?id=287150
         Хистеризираните "антикомунисти", носители на „демократичните промени”, са толкова облъчени и заслепени, че пропускат друга, огромна поредица от факти. Ботев и Левски също бяха употребени от тоталитарната държава в която имаше малко истински и идейни комунисти. Бяха измислени доста притчи и легенди, че са поддръжници на комунистическите идеи, че Левски е захвърлил расото заради тях.!? Ако действително бяха открити телата им, на това място щеше да се издигне пантеон по- голям от НДК. В 1956 г. не е имало никакъв проект за паметник на Ленин срещу ЦУМ !
          Да се върнем на сайта Блог .бг, днес той е оставен на самотек и са се навъдили много вредни гадинки, паразити и червеи, които реално и успешно го унищожават . Ако собствениците все пак ги интересува неговото бъдеще, трябва да поработят малко, защото иначе ще стане ето това:
http://sparotok.blog.bg/politika/2013/01/27/posleden-posting.1046818


         Хипотезите на този изследовател и добър българин, години наред са обливани с помии, подигравки, без аргументи и научен спор. Прочетен е три милиона и осемстотин хиляди пъти и още се чете ! Агитката срещу него и иронията, липсата на толерантност го изгони от сайта !
         Ето няколко съвета за промяна на правилата от 2006 г.:
         - Откриите отделен раздел за неавторски материали !
         - Променете правилата и съществуващите раздели да бъдат само авторски. Допускат се авторски преводи и анализи ! Темата и съдържанието на поста да съответствува на раздела !
         - Ако поста има двустранно тематично значение да може да се публикува в два раздела едновременно!
        - Да се пише и коментира само на КИРИЛИЦА !
         - В раздел популярни, да се класифицират материалите по популярност за месец, година, по брой посещения,коментари и оценки..., не по време на публикуване !
         - Създайте морални и популяризаторски, нематериални награди за блогърите и техните добри постове!
         - Накарайте ги да се чувстват желани и уважавани тук !
         - Не спирайте броячите на посещения и оценки !
         - Защитете сайта от анонимни хакерчета, простащина и цинизми, там трябва да модерирате !
         Може и да не го направите, тогава призовавам всички съблогъри, изповядващи подобни разбирания и мисли да се обединим и направим „Препечат” ООД . Дружеството ще бъде с идеална цел, без нужда от регистрации и ще се занимава с препечатване на „дружески” постинги. В зависимост от набраните членове, нашите постинги, добри или лоши, ще задръстят страниците на Блог.бг, както вече това се прави от 4- 5 прилигировани и нахални плагиати !
         Публикувам поста в раздел политика, защото тук стават най- големите агитки и извращения, иначе за всеки раздел е подходящ. Препечатвайте, нямам авторски претенции, във другите раздели също, нека всички се запознаят с текста !

 

imageimage



Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. pvdaskalov - ***
02.02.2013 20:01
И на мене ми правят впечатление някои традиции в Блог.бг, но ако не беше нашето Деденце, така и нямаше да се сетя, че могат да се направят разумни предложения. Засега съм наясно със следното: Попадам на постинг с хубава поезия, например. Той е удостоен с главоломно нарастване на положителното гласуване. Чудесно. Радвам се, сякаш мой труд е аплодиран. Но защо трябва да има коментари от типа на "ах", "ох", "колко си гениален" или "гениална"? Нима създателите на постинги са в някаква дълбока депресия, та трябва да ги вадим от нея с нашите повърхностни похвали? Ако имаме някаква препоръка или сме в състояние да направим сериозен знализ, да, разбирам, но да изчетеш 50-100 ахкания и охкания, за да намериш нещо градивно, смятам, че е страшно губене на време в тази забързана епоха. Губи време и авторът на хваления постинг - да отговаря, колкото може по-любезно, да не обиди някого. Под "мнение" и "коментар" разбирам едно сериозно отношение към темата, стила, изразните средства и т.н.
Надявам се да бъда разбран правилно... П. В.
цитирай
2. dedenze - Коментара и оценката са важни !
02.02.2013 20:28
Особено ако действително изразяват, подкрепа и съгласие, мотивирано несъгласие. Ах и Ох, по често носят лицемерие и представляват покана за реципрочно внимание. Но истинското удоволствие идва когато коментара и оценката са израз на анализ, подкрепа с факти, обогатяване на темата и пр... полезни неща. Блога трябва да помага на хората при формиране на общополезно, гражданско мислене, реакция и общество. Свободна медия в помощ на хората, избора на най- добрия път и безпощадна критика на беззакония, корупция, келепир...
цитирай
3. dedenze - Насладете се с какво велико творение ,тази нощ
03.02.2013 04:03
в раздел политика, ни заля блогъра samvoin ! 25 препечатки, утре ще има още! Ето за това става дума в постинга по горе ! Явно трябва да направим предлаганото ООД!
Опази ни Боже, ама май и ти не можеш !

Спряха броячите, местя го в раздел лаифстайл
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3467525
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031