Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2012 16:18 - Измамните панацеи
Автор: dedenze Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1204 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 02.02.2012 21:17


  

       Ние сме едни от най – лъганите и манипулирани хора в света. Много са факторите допринесли за това, като на първо място може да се посочи високата наивност и доверчивост. Особено когато се отнася за нашето здраве и външен вид. От съществено значение е крайно ниската, медицинска култура и знания. Медицината се обгръща с тайнство и мистицизъм, освен в специализирани училища, не се изучава в общообразователния курс. В тоталитарното общество, беше контролирано и ограничено, даже и популярното билколечение с всеизвестните до днес, народни, билкови средства.
         С въвеждане на псевдодемократичните промени, всички ограничения отпаднаха. Броя на фалшивите, лечебни продукти и шарлатаните нарастнаха неимоверно. Стреса доведе до редица нелечими състояния, параноя и страх. Лошото, непълноценно хранене с евтини синтетични продукти, роди нови, нечувани до сега болести. По – възрастните, останали сами, без емигриралите си деца, се ловяха и за сламки, с надеждата да облекчат страданията и болките. По – младите, повярваха на рекламираните силикони, липосукции, козметични процедури и продукти . Същевременно, повечето хора не повярваха и не разбраха, че медиите може да ги лъжат с подвеждащи реклами и чудеса. Не можаха да осъзнаят, че в света на печалбата и капитала, морал и етика няма ! Така се появиха дамски превръзки с фантастични качества, обезкосмяващи с „мек” импулс по косъма, космодиск, наколенки Ливайн, котешки нокът супер стронг, рога от северен елен, гинко и пр......... Не липсваха и хиляди, родни продукти с извънземни качества и лечебни свойства. С големи усилия, човечеството направи интелигентен ход, като ги изведе от списъка на лекарствените средства и постави в т.н. хранителни добавки. Там отдавна стояха, голяма група от съмнителни и нездравословни вещества, ползувани основно от спортисти, служещи за натрупване на мускулна маса и редуциране на тегло. Към тях се добавиха скъпи, витаминни комплекси с микроелементи, които още в стомаха се взаимно неутрализират химически. Фармацевтите и лекарите, първи рекламираха и предлагаха, срещу дребна комисионна подобни продукти, отлично знаещи, че вредят на хората! Усвояването на витамините и минералите е изключително сложно, където участвуват ензими и микробиологични процеси, изкуственото им въвеждане, особено в детска възраст, нарушава и деформира работата на организма. Бума и модата, бавно започнаха да отстъпват на разума и знанията, от често непредвидимите последици. Но алчността и капитала, нямат почивен ден. Ето и три нови направления, реално добре забравени стари, които отново лекуват ВСИЧКИ заболявания:
          - Литотерапия – това е лечение с всякакви камъни. Най- голям „ефект” имат камъните с вулканичен произход. Продават се всякакви видове, включително и метеоритни, които са и най- скъпи. Предлагат се и масажи, СПА процедури, ядене на стрити камъни, стигащи до четирицифрени цени !?
         - Алготерапия – тук камъните са заменени с всякакви водорасли. Най- голям лечебен ефект имат кафявите и сиво- зелените !? Продават се в аптеките и други места, също със солени цени. Предлагат се компреси, СПА процедури, хранене и пр....
         - Таласотерапия – лечение с морска вода, пари. По – скъпите претендират за пречистена морска вода, без да уточняват начина и химикалите за пречистване !?
         Неизброими са способите, за заблуда и печелене на пари, особено когато се касае за човешкото здраве. Не разчитайте на синекурните службички, за защита на потребителите, да се погрижат за вас. Ценното и доброто, доказало своите качества не се нуждае от медийни реклами. Лесно можете сами да си набавите нужните витамини и микроелементи от природата, от билките, плодовете и зеленчуците в нужното количество и с превъзходно качество, без химия и фалшификати. Не убивайте децата си със съмнителни хапчета, хранителни добавки, даже и ако „лекаря” ви е посъветвал. Днес всеки има достъп до информация, почетете преди да извадите торбата с псевдолекарства.


image

imageimage

image





Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3479903
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930