Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.08.2011 02:01 - Момчетата
Автор: dedenze Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2434 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 19.08.2011 02:07


 

        Много психолози по света, задават въпроса - защо съвременните момчета се израждат. Имат по- слаб успех, проявяват страх и неувереност, изблици на агресия, ниско самочувствие, даже и в контакта с другия пол, прерастващ често в подражание и хомосексуализъм. Нека да изключим природните, генетични причини, сред които са нивата на хормоните. Такива причини е имало и в древния и в животинския свят с един, постоянен, сравнително малък процент. Сега това става масово, превръща се в мода. Нагледахме се на паради, шествия и борби за популяризиране и приемане за естествена и нормална, грешната игра на природата. Трябва да сме толерантни, защото никой не е застрахован от подобна ситуация. За съжаление “феминизацията” на момчетата е продиктувана и от други причини, създадени от обществения живот, монетарната система и деформираните човешки ценности. Там се крие главният проблем.

 

        Хиляди години, мъжкият индивид е бил водещ в патриархална система. Основно той е осигурявал сигурността, прехраната и бъдещето на семейството. Жената е отглеждала децата и се е грижила за дома. Просперитета се е определял от съвместните усилия с по- важен дял на мъжкото участие. Така в годините еволюционно се е формирал, сравнително различен начин на мислене и действие за всеки пол. При мъжа е по- силно изразено логическото мислене, по – дългосрочно планиране, по - голяма физическа сила и умения, желанието да ги покаже, утвърди и получи заслужени овации. При жената, са по- силно развити инстиктите и емоциите, усещането за красота и хармония. Тези неща са се формирали с хилядолетия и трудно могат да се променят за кратко време.

 

         Капиталистическата система води до бързо развитие на потребителската и производствена сфера и пълно изоставане в духовната, образователната и научната. Защото, последните формират разходи, а не печалба. Изчезват цели професии и работни места, заменят се от точни и високо производителни машини. Изискванията към квалификацията расте ежедневно, а придобиването и изисква все по- големи усилия и разходи. Т.н. пазарна икономика води до ненормално, свръхинтензивно развитие на печелившите сектори, за сметка на други с изключителна важност, но не носещи печалба и пари. Започва и масовата деформация в сферата на човешките ценности, природосъобразния живот и разхищението на невъзстановими, природни богатства. Ако зададете въпрос на един тинейжър – какъв иска да стане, как да го постигне и каква е неговата перспектива, той много трудно ще ви отговори, защото няма ясен и точен път за това, нямат реално и неговите родители. Повечето учат проформа, за задоволяване и париране на семейни амбиции. Когато си в безпътица и безизходица лесно се отдаваш на развлечения, дрога и веселие. Труда, ученето са насилствени процеси, изискващи усилия и лишения ! Момчетата, илюзорно приемат, че е по- добре да бъдат желани, обичани и осигурени от друг, подобно на хубавите момичета. Особено, ако са били глезени и с голяма семейна опека. Реализацията на пазара на труда е трудна задача с много неизвестни. Условията, повече от вълчи, трябва да си агресивен, пробивен, безкомпромисен, безскруполен и същевременно способен. Колко момчета имат тези качества и кое е хубавото да ги имат? Не приличат ли на невръстни гладиатори, оцеляващи за сметка на връстници и приятели? Това иска монетаризма, други възможности няма. Така се появява и огромният стрес, психическите отклонения и израждането на поколенията. Проявите са очевидни – живеят заедно без брак и деца в псевдосвобода, също и в хомосексуални “семейства”. Масово страдат от ниско самочувствие и импотентност. Нямат цел и перспектива пред себе си. Харесват измислени, приказни неща и светове, без връзка с реалността, бягат от действителността и проявяват насилие. Приемат родителите като врагове, само защото са ги създали да "страдат". Не оценяват техните усилия и грижи,  не приемат живота като божи дар, сред студената и неуютна вселена.

          Човешката цивилизация и оцеляване са застрашени от тези деформации, ако бързо не се намери решение. Лакомията и парите си изкопаха сами гроба – сега накъде
!!?

image

image

image

image



Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. milenamm - Че мъжете в истинския смисъл на д...
19.08.2011 19:20
Че мъжете в истинския смисъл на думата са на изчезване сред младото и не толкова младо поколение си е безспорен факт. От години наблюдаваме това стремително израждане. Но все пак вярвам, че ще се намери изход, незнам точно как и кога, просто искам да вярвам, че ще стане!
цитирай
2. dedenze - Дай боже !
12.09.2011 17:28
Надеждата умира последна .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3468000
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031