Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2011 13:29 - Цензура
Автор: dedenze Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1959 Коментари: 3 Гласове:
5

Последна промяна: 25.02.2011 13:31


         Нямам никакви пуритански разбирания, имам внучка която расте бързо. Реших да кажа нещо, гледайки телевизионно предаване. Водещата цитира дневника на 13 годишно момиче в който пише: ”Изчуках Иваило през голямото междучасие в стаята на чистачката.” Предаването беше за СПИН и водещата „педагогично” показваше кутиика презервативи.

        Не мисля, че е възможно в сегашният свят да се наложи цензура, особено в обрулена България. От сексуалните идиотщини се печелят най- много пари. Не мога, обаче да се съглася с постоянните внушения на медиите, че няма нищо по- хубаво от свободният, свръхдемократичен, спортен и извратен секс. Голите, намазани, силиконови красавици са навсякъде, те формират естетическия вкус и поведение на новото поколение. Аранжимента пристига музикално със сърцераздирателна чалга и твърдения: „ Бял мерцедес ме преследва в живота; Щом като си в бяло, значи ти се ......; Щом като те гепна дънките ще цепна”...

       Най-големият ужас не е СПИН, а липсата на морални и духовни ценности. Формира се увереност, че сексът е даден на хората за забавление и удоволствие. Библейската притча за Содом и Гомор, извън религиозния контекст, отдавна е забравена. Намират се даже и „псевдомедици сексолози” които твърдят, че много и безразборен секс е полезен, разработва органите, като нова кола, стига да се прави с презерватив. Всички пропускат любовта, приятелството, духовната част от връзката. Човешкият организъм е едно от най- сложните неща в света. Всичко в него е взаимно свързано, включително и емоциите. Дететворните ни органи, определят съществуването и бъдещето на човечеството. (На кой му пука от това). Домовете са пълни със захвърлени и ненормални деца. После им правим показна и рекламна благотворителност.

      Българина традиционно се надява сам да се оправи. Родителите вече са на ясно с безсилието си. Строгите, малтретират неуспешно и пораждат насилие. Обложихме с акцизи цигари, алкохол, горива. Крайно време е да се обложи и секса в неговите комерсиални и спортни форми. Без цензура с прости средства. Всяка медия излъчваща и пишеща подобни буклуци, влияещи неправилно на хората, формираща лош естетически и морален вкус, трябва да бъде задължена да излъчва реципрочно, не комерсиално наука , техника, изкуство. Древната „професия” да бъде узаконена и  вкарана в контролирани медицински и данъчно домове. Леката дрога да се легализира, обложи и продава.

    Звучи лесно и просто, но не е. Големите пари се правят там. В играта са намесени депутати и управляващи. Трябва да са луди да отрежат клона на който стоят. Оправданията са безбройни. Най често се използува това, че няма критерии и определения кое е еротично, кое е порно и т.н....Ако са толкова тъпи, че не могат да направят разлика има прост начин. Да отворят безплатен телефон за мнения и оценки, може и SMS, веднага ще им кажем. Така няма, лично да навредят на партии, приятелски кръгове и пр.... Оправданието за налога и санкциите ще бъде- народа и неговото чувство за естетика и морал.

      Нещо спешно трябва да се направи, преди да ви изненада текста в дневника на ващето  дете или внуче.!




Тагове:   морал,   секс,   пари,


Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. urilozev - Подкрепа
25.02.2011 14:09
Колко си прав,dednze, ех колко си прав.Обаче откъде ли ще дойде спасението.
цитирай
2. dedenze - Само от нас всичките
25.02.2011 15:36
Други да помогнат няма !
цитирай
3. djani - И аз като Вас се упражних по темата...
08.08.2012 13:30
Както казва народа, на устата ни е това, което преди си беше баш на местото. Добър коментар, но Содом и Гомор все пак предстои...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3477037
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930