Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2017 16:15 - Смъртната присъда и човеците
Автор: dedenze Категория: История   
Прочетен: 1661 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 27.02.2017 11:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

          Отмяната на смъртната присъда и подмяната с доживотен затвор се оспорва от много държави и народности по- света. За тежки, умишлени престъпления, тази отмяна едва ли е оправдана, защото престоя в затвора води до още по-тежки психически нарушения и парадокса, че потърпевшите хранят и отглеждат престъпника !? Облекченият, затворнически режим, отпуските, правят наказанието леко и поносимо. В много случаи, попадайки на свобода, престъпника бързо извършва ново, подобно на старото престъпление. Много научни изследвания доказват, че хората научени да убиват, привикват с това и даже изпитват положителни емоции от действията си ! Наемните войници, независимо от правната и морална защита за извършените военни убийства, страдат от психически растройства и си харесват „работата”! Казват, аз съм наемен войник и за друго не ставам ! Разбира се важен е мотива и целта, като борба с престъпници, рецидивисти, терористи, в повечето случаи се действува по заповед, която не се обсъжда и осмисля ! Това сваля умствените задръжки и поставя на първи план инстинкта за оцеляване ! Ако се върнем към криминалните престъпници, там нещата са още по-лоши и са свързани с изграждане на опростена лична, лоша,  ценностна система. Обикновено след навършване на 20 години, тя остава неизменна за цял живот, като затвора я затвърждава, няма възпитателна роля и никой не може да промени утвърдения, криминален индивид ! Т.н. криминален контингент основно си остава такъв и отпуските, амнистиите увеличават обществената опасност !
         ЕС отменя смъртната присъда, като счита това за цивилизационно постижение. Другата съществена причина за тази отмяна, е бизнеса, свързан с разширяване на мрежата от затвори, създаване на частни такива, осигуряващи евтина, работна ръка и печалби !? Има и политическа причина, крупните държавни и богати престъпници да лежат символично, с бърза и тиха, последваща амнистия ! Позоваването на хуманни и религиозни принципи, имат смисъл само за разумни хора, които отговарят на определението човек, ето едно, непълно такова : „Човека е социално същество, надарено с интелект и воля. Той има високо развити комуникационни, изразни и организационни способности. Социалните структури на човешките популации са особено комплексни, състоят се от сътрудничещи и конкуриращи се групи, на различни нива — от малко семейство и партньорство до различни сдружения на политическа, научна, икономическа и религиозна основа. Обществените взаимодействия между хората водят до установяване на разнообразни социални норми, ритуали, традиции, закони, които са в основата на човешкото общество. Хората имат и добре развит усет за красота и естетика, в комбинация с желание за самоизява, което води до културни нововъведения като изкуство, литература и музика .”

imageimage

         В повечето случаи умишлените убийци не отговарят на понятието човек ! При тях липсват основната част от признаците – интелект, признаване на социалните норми и закони, изразни и комуникационни способности ! Такъв е случая с убитата в Търново Вероника от животното рецидивист Илиян ! Той я убива за 25 лева с тесла !? Съдът се е произнесъл за максималната присъда от 30 години, адвокатите веднага са изявили претенции за по- малка присъда, защото си е признал и „разкаял”, следват процедури по амнистия !? Това не е единичен случай, примерите са стотици, ежедневно се появяват нови, да не говорим за грабежите и измамите ! През това време, още 3 американски щата въведоха смъртното наказание, с което броя им вече е 36 (от 50) !?  ЕС и България по непонятни, „демократични” причини не го правят !? Сега родителите на Вероника ще хранят, поят и отглеждат до живот, животното от снимката !? Държави, славещи се с наличието на необразовано, неинтелигентно, племенно население с рецидивиращи, криминални прояви, нямат право да отменят смъртното наказание ! Това е демонстративна, политическа подигравка с останалите хора, за които закона стои над всичко, явно това е поощрение на престъпността ! Изход от тъпите изисквания на ЕС има и той се състои в просто и очевидно доказване, че престъпника не е човек и следователно, трябва да бъде унищожен като болно, заразно животно !

 




Гласувай:
6



1. dedenze - Евроатлантическите, модериращи, анонимни тикви пак спряха броячите на постинга !?
01.03.2017 11:55
Зариха си главата в пясъка , господарите от ЕС са против смъртното наказание и те "барабар Петко с мъжете " !? Явно те са и против свободното слово и инакомислие !? Жалко, особено когато това се случва в категория История !? За сметка на това почетете на първа страница, колко лансирана помия се изля по българската светиня Левски !?
Запомнете, идва ден когато всеки плаща за деянията си, а обективната истина излиза наяве !
цитирай
2. dedenze - http://www.dnes.bg/stranata/2017/03/02/8-godini-za-krajba-i-iznasilvane-mnogo-sa.333676
02.03.2017 21:07
Къде сте гнусни, евроатлантически екскременти , оставете моя постинг, защо не коментирате това !?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3476193
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930