Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2017 15:36 - Кого и защо плаши мажоритарният избор !?
Автор: dedenze Категория: История   
Прочетен: 1520 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 13.01.2017 12:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

         В лето 2016 - то, измъченият български народ, заплашен от пълна асимилация и унищожение, най-после разбра причината за своето нещастие ! Това бяха новите еничари на прехода, обединени в мафиотски партии, създали цяла, тунеядна класа, която направи заниманието с политика, най- печалившо в потъващата, обрулена държава с прокудена народност ! Борбата, макар и закъсняло, започна с волята за мажоритарни избори !

image

        Думата мажоритарен има англоезичен произход и е особено удобна и практикувана от евроатлантически чуждопоклонници, чуждица, както милиони други думи, целящи ликвидация на българския език ! За подробности може да попитате медийният, евроатлантически корифей проф. Мурдаров, който приветствува нахлуването и употребата на думи с английски произход в замяна на българските !? Мажоритарно, преведено на български, означава с мнозинство, с повече от другите участници в даден процес, така мажоритарен собственик - е този притежаващ над 50 % от собственоста ! В изборната практика, това е система за избиране на някой и нещо с гласовете на повечето от хората. Това е система различна от позната пропорционална, при която се гласува за партия, която от своя страна предлага списък от депутати, познати и непознати, които ще я представляват в НС.

          До сега избора на народни представители става по пропорциионалната система с което е чисто партиен. Правени са фалшиви и имитационни опити за смесена система с 40 независими депутати, но конституционните изисквания реално ги правят пак партийно представени и подкрепяни ? Повечето „избраници” днес са софианци и се избират в многомандатни райони ! Проблема възниква в целта и работата на партиите ! В основата на всичко стоеше престъпната смяна на собствеността – от държавна в частна и превръщането на България в колониална държава, нейната икономическа и политическа ликвидация ! Огромна отрицателна роля изигра и 7-то ВНС, което без основателни причини прие, че е нужна пълна приватизация, на съществуващото кооперативно стопанство, печалившите държавни предприятия, банки и пр.... ! Само частната собственост, беше определена за неприкосновена, общонародната стана държавна и незащитена ! Всички партии се редуваха в управлението, нямайки никакви конституционни  задължения и отговорности, формираха олигархични структури и мафии ! За 27 години фактически е доказано, че те не формират дългосрочни, национални програми и цели за развитие на България, по страшното е, че прогониха кадърните българи и подложиха останалите тук българи, на страшен модерен геноцид !
http://dedenze.blog.bg/politika/2011/07/02/genocid.775522
          Авроатлантизма и неговия неолиберализъм е отлична среда за развитие на престъпни, мафиотски партии, при това с нулеви изисквания към тяхните членове и избраници ! До сега за 27 години са регистрирани в съда над 1000, техния произход е известен, но не приемайте, че базата -това са хора с действителни комунистически убеждения, те отдавна бяха ликвидирани !?
http://dedenze.blog.bg/politika/2011/02/26/etimologiia-na-syvremennite-nashi-politici.694540
           Особено кратко и ясно, днешното състояние за избор по партийни листи е описано тук:
http://dedenze.blog.bg/zabavlenie/2016/01/28/kak-da-vkarash-magare-v-parlamenta.1425705

 

          Радвам се, че мнозинството вече са разбрали, откъде идват бедите за Родината и масово гласуваха за въвеждане на пълен мажоритарен избор ! Промяната е свързана с формиране на нови 240 едномандатни района с равен брой избиратели, които на два тура излъчват един избран и предпочитан от хората депутат ! Радвам се, защото това съм го описъл подробно в моите постинги години преди референдума ! Това е началото на решението, водещо до промени в Конституцията и държавност с пряка демокрация ! Не мислете, че ГЕРБ и БСП, го приемат ! Няма партиец издигнат с пропорционална листа да го приеме, защото шанса, особено на старите, омръзнали ни играчи, да влязат в НС е минимален ! Питам ви за яснота, кой и къде ще гласува за Цв.Цв., Цецето, Лилето, Дълбоката Рада, Къдравата Сю, Ирландската пастирка, СерГей .......!? Днес реално се прави хитър „конституционен” обход за осигуряване на още 4-5 години пашалък, на до болка познатите ни мутри, преизбрани по стария избирателен закон, до излизането им в пенсия ! Ако насреща си имахме реално, отговорни хора, истински народни избраници, това НС трябваше да работи до изготвяне на този нов избирателен закон, гарантиращ честни и пълни мажоритарни избори ! Но с партийните избраници е така, на тях не им пука, че може да доведат българите до гражданска война, пука им само за келепира и далаверата ! Но идва справедливата  разплата и равносметката, която ги плаши ужасяващо „Бог забавя, но не забравя !” За геноцид няма давност и прошка !:
http://dedenze.blog.bg/politika/2016/01/24/sydyt-na-ugneteniia-narod.1424761

          Без страх приятели, убиха един велик поет, после се опитаха  да забранят стиховете, осмеят, но той им даде урок по свобода и вечност ! Коя нагла, днешна, политическа свиня, може да разбере, изкаже и напише това !?








Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dedenze - Е, ще има минуси разбира се !
12.01.2017 16:36
Партиите ги създават хората ! Въпроса е защо после, след като се накъкат, след като ги уличат и им изкарат кирливите ризи на показ, не си поемат лично, пълната финансова и морална отговорност !?
Не само това, нагледно се убедете за каква демокрация става дума, постинга е цензуриран, спрян е брояча на посещения, това ли е свободата на словото !?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3474289
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930