Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.01.2016 11:53 - Фалшивите, евроатлантически твърдения за робството !
Автор: dedenze Категория: История   
Прочетен: 3455 Коментари: 8 Гласове:
9

Последна промяна: 10.01.2016 12:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
          Защо Европа ни нарежда да приемем нови, тъпи формулировки изопачаващи историческите истини ? Причината за това е елементарна и  се нарича глобализъм и мултикултурализъм ! Нужно е безмозъчно да плеснем с ръце, да се прегърнем щастливо ! Всички обявили се за европейци, трябва с мир и любов, да заживеем потребителски положително и дебилно ухилено, за пример на целия свят ! Да забравим всичко лошо, което сме си причинили, всички различия, да заживеем като прасенца в модерна кочина, да си консумираме отредената в копанките химическа помия, да вегетираме и живеем весело и добродушно ! Да не се замисляме, кой, защо и как ни е ограбил, защо нямаме сигурност, достатъчно пари, работа, свободно време и здраве ! Да нямаме историческа памет- кой ни е убивал, бомбандирал, продавал, малтретирал, ограбвал, спъвал интелектуалното и държавно развитие! Да се радваме на синтетичните тревички и растения, да не виждаме даже издевателствата на ИД, да приветствуваме всеки политик и богаташ, като божествена даденост и неизбежна съдба! За да може и днес, да се извършва абсолютно същото, старо, с нов модерен геноцид, неравнопоставеност и експлоатация, под егидата и фалша на глобализма и космополитността ! Но да се върна на темата, тук ще цитирам и изказвания на хора от нета, чиито никове няма да споменавам, защото са много и нямат изписани имена. Членството в ЕС ни подчинява на общи правила и директиви, но и представлява намеса във вътрешните работи и външно управление !? Не знам кой ни задължава, но ние угодно сме записали в Конституцията без свикване на ВНС  в чл.5 ал.4 текста „Международните договори, ратифицирани по конституционен ред, обнародвани и влезли в сила за Република България, са част от вътрешното право на страната. Те имат предимство пред тези норми на вътрешното законодателство, които им противоречат.” Това прави България напълно подчинена, колониална държава , на която даже не е нужна собствена, самостоятелна, държавна система и управление! Ужаса обаче идва, когато под формата на евродирективи, се прави опит за подмяна на исторически факти и истини, каквото е разбирането и отношението към турското робство ! При това се посяга на светините в българската история, като Левски, Ботев, които се изкарват  мародери, престъпници и терористи, а кланетата в българските земи над мирното население, като дребни, наказателни, случайни операции !? Настоява се за изваждане от учебниците на всичко, което има елемент на патриотизъм и национална гордост... !? Платени, проклети, български ибрикчии, новоеничари, предатели, пишещи се за историци им пригласят и угодничат , прекрояват историята под свирката на новите управляващи! Това кара хора, неисторици като  мен, да вземат отношение в защита на обективните истини, защото промивката на мозъците, особено на подрастващите, върви с пълна, отвратителна, евроатлантическа сила !
         Българските владетели и земи попадат под Османско робство от 14 до 19 век. Основният непроменен белег на робството във всички времена е липсата на свобода, равнопоставеност , ограничаване на права и експлоатация на една група подчинени хора от друга група господстващи хора. Освен кръвен данък, насилствена ислямизация и асимилация, българите са били, насилвани, избивани, използувани като слуги, ратай,  продавани на тържищата за роби. Даже след реформените актове в 19 век на Османската империя, българи са продавани като роби, за което свидетелствуват чуждестранни наблюдатели и вицеконсули в София ! През този период, „османлиите” са наричани турци от българското население, а в 1920 г. Османската империя се трансформира в република Турция ! Държавата Турция е създадена като непосредствен правоприемник на Османската империя в международноправен аспект. Тя заема същите територи и население като тези на Османската империя в последния момент от съществуването й. Управляващият етнос е същият. Променена е формата на държавно управление - от монархия на република, което не е обаче промяна на държавата - заличаване на старата държава и създаване на нова. В морално-религиозен аспект Турция следва различни принципи от Османската империя, но и това обстоятелство не обосновава съмнение за приемственост. Най-накрая, и не най-маловажно е и обстоятелството, че историята на Турция е продължение на историята на Османската империя и като такова се изучава в самата Турция. От гледна точка на международното право, промяната във формата на управление не означава възникването на нов правен субект. В този аспект Република Турция е носител на съответните права и задължения, поети от Османската империя. Концепцията за възникването на нов правен субект в резултат на революционни трансформации, респ. липсата на правоприемство със стария режим е "патент" на съветската власт. С тези аргументи Съветска Русия, а от 1922г., СССР оспорват претенциите на западноевропейските кредиторите на царския режим. Към настоящия момент сдруженията на носителите на облигации, емитирани по външните заеми на Царска Русия, продължават да съществуват в Западна Европа и да осъществяват дейност в защита на правата си. С подобни аргументи, непосредствено след 09.09.1944г. социалистическата власт у нас се е опитала да отхвърли претенциите на носителите на българските облигации, емитирани по външните ни заеми в периода 1888 - 1928. Безуспешно. В крайна сметка НРБ обслужва плащанията по външните заеми. Т. напр. българската част от т. н. Отомански дълг е погасена през 60 - те години. Последното плащане по външния дълг на Царство България е извършено през 1988г.
         Турция освен парични задължения има и много морални, свързни с геноцида над поробените народи ! Робство, което спря развитието, заради ниската интелигентност, феодализма, фанатичната религия, отсъствието на модерна наука и култура. Наскоро чух едно изказване в медиите, че турците до сега, не са дали нищо на света, само са вземали, което напълно поддържам, показано във филма Великолепния век и любовните, харемски, поетични напъни на главореза Сюлейман ! Днешна Турция се дистанцира от Османската империя, не признава че е юридически единствения приемник, носещ пасивите и активите ! Подобно на партията БСП, която се самообяви за приемник на БКП (само на материалните и финансови активи, престъпни приватизации). Партия, която стигна до позора, да одобри членството ни в НАТО, унищожаването на армията и модерното въоръжение, против Русия, която се извини с целуки и прегръдки за Възродителния процес !? Да оставим финансовите отношения, въпроса е, кога юридическият приемник на Османската империя ще признае официално и ще се извини за ужасяващите беди причинени на българите и не само на нас !? Днес Турция е модерна и просперираща държава, иска членство в ЕС, независимо че 97% от територията и е в Азия с монолитно население изповядващо исляма 98% ! Ако действително е тръгнала по пътя на европейските ценности, трябва открито да признае и историческите вини, да ги публикува и анализира, действие в което няма нищо лошо, подобно на България за Възродителния процес ! Турция, не само че не прави това, а лансира идеята за пантюркизъм, изискващ ново териториално и етническо прекрояване на света! Никой не може да избира родителите, условията и мястото където се е родил, не е нужно да се отказва от етнос и религия, да посипва главата си с пепел, да се разкайва за чужди действия, но днешния живот и информационен век ни принуждава да показваме, оценяваме вярно и обективно историята, за да няма нови, грешки с фатални последици ! Всички искаме обединение на хората и ликвидиране на религиозните и етнически омрази в името на мира, доброто и просперитета ! Но това не може да стане, ако критично не признаем и анализираме историческите истини, престъпления, чужди и наши, без лъжи и излишна дипломация, основано на факти и обективна истина ! Няма безгрешни хора, етноси и държави, само ограничените интелектуално разчитат на самохвалството и ореола, на фалшивото величие! Най-добият критерии за значимост на една нация и народност е, какво е дала на света в науката, техниката, културата и прогреса !
           Един мастит историк, евроатлантик, възмутено и емоционално проплака : „Никакво робство не е имало ! Как ще признаеш, че си дете или внук на роби !”  Да не е много приятно, но по-добре истината и фактите, техния критичен анализ, отколкото самозаблудата ! За да разбере написаното, ще му напомня евроатлантически, че днешния американски президент произлиза от продаван класически, робски етнос и това едва ли нарушава неговото самочувствие !
         Днешните марионетни, българси политици и управляващи властвуват над някаква, измислена отвън държава и народ ! Страхуват се от референдуми по основните въпроси, като членството в НАТО, ЕС, защото отлично знаят, че те  защитават чужди и небългарски интереси ! Народа не ги уважава и с гневно нетърпение, очаква цялата политическа класа на прехода да си отиде доброволно и сама !


imageimage




Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. fascindoo - Поздравления!
10.01.2016 12:09
..., а и нашите платени казионни историци и проститутки мълчат или казват "османско присъствие"
цитирай
2. dedenze - Благодаря fascindoo !
10.01.2016 12:16
Тези проститутки отиват и по-далеч, променят съдържанието на учебниците, въвеждат чужда култура и съмнителни "ценности", ликвидират държавността и българите !
цитирай
3. freeoldmen - Както винаги, битката е за душите.
10.01.2016 13:12
Западният свят, като използва победата си в Студената война, подложи на
разграбване покорените територии.

Но не им е достатъчно, правят всичко възможно този грабеж да е вечен, и победените никога повече да не въздигнат.

Така че посягат на корените, на миналото, на традициите, на младите хора.

Основна цел при дебелоглавите българи е да унищожат чувството му за
благодарност към Русия.
Затова е това възвеличаване на "отоманското присъствие", стремежа
това гнусно време за българския народ да бъде представено като Златен век.

И съответно Руското освобождение да бъде принизено до имперски боричкания.

Но хората помнят. Все още.
Помнят и времето след 1944-та, когато за първи път мизерията и бедността
бяха изличени в България.
Ако им дадем достатъчно време на ибрикчиите, спомените ще бъдат изтрити.
Но вярвам, че идат други времена.
Лъжците все повече се омотават в собствените си мрежи.
Не може безкрайно да мамиш цял народ.

цитирай
4. chavdar01 - БРАВО!
10.01.2016 13:21
МНОГО ТОЧНО КАЗАНО!!!
цитирай
5. dedenze - Благодаря за обстойния коментар freeoldmen !
10.01.2016 13:29
Когато една обществена доктрина се основава на лицемерие и лъжа, винаги идва ден когато губи последователи и бива унищожена и забравена ! За съжаление сметката плащат обикновените хора, дори и с живото си !
Дано сме още живи и здрави да посрещнем и видим деня на възмездието, истината и победата над злото !
цитирай
6. dedenze - Благодаря Чавдаре !
10.01.2016 13:30
Днес мълчанието не е злато, а малодушие и съучастие на престъпността !
цитирай
7. danielita - Браво за постинга, Деде!
13.01.2016 02:04
Всеки, който пише и участва в проекти на чуждестранни агенции срещу заплащане и изопачава българската история, археология , етнография и пр.- на съд!!!
Ако втората ти снимка не е фотоколаж- турския политик - на международен съд!
Действия трябват, а не само констатации. Жалко че не сме по-млади.
цитирай
8. kvg55 - Най-важното - "Да не се зам...
15.01.2016 01:13
Най-важното - "Да не се замисляме". Човекът се различава от животните с мисленето си.
Тези, които ни насаждаха понятието "османско присъствие", сега се наслаждават на присъствието на нашествениците.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3467201
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031