Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.12.2015 15:47 - Историческите заблуди в началото на 21 век
Автор: dedenze Категория: История   
Прочетен: 2064 Коментари: 1 Гласове:
6

Последна промяна: 30.12.2015 20:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
         Едва ли някой може обстойно да ги опише, но трябва да опитаме, за да не се твърди от историците след 100 -200 години, че няма данни, че трябва да се позовават на митове, легенди и субективно да прекрояват историята ! Най- важното събитие в началото на века, бе обявяването на комунистическата идеология за утопия, носеща големи беди, с което капитала си осигури спокойствие, онаследяване, сигурност на притежаваните средства ! Така 1-2 % от хората завладяха и утвърдиха, личното притежание на 97-98% от ресурсите на Земята ! Останалите бяха опростачени с промити мозъци и доведени до весело, „позитивно” дебилно състояние на вегетативно доволство, с обобщаващо название потребители ! За целта беше нужна нова, примамлива идеология, която се нарече глобализация. Тя взаимства много от комунизма като липсата на граници, паспорти, митници, свободно придвижване, равни права, свободна търговия – на пръв поглед нещо хубаво и желано !? В действителност това е гарантиране, монополното право на утвърдените, крупни, световни производители, осигуряване на пазари за тяхното производство, напълно безвъзмездно и директно! Те са създали и втора защитна линия на монопола чрез правила за безопасност, изисквания към стоките, упаковките, изходните суровини, сертификация и пр..., понякога стигащи до абсурд при тяхното прилагане ! Това не са изисквания важни за здравето, като намаляване на захарното съдържание, добавките Е, консервантите, хидрогенизираните масла, вредните емисии, екологията ..., това са изисквания свързани с монополното производство и изискващи ново, скъпо оборудване, което унищожава по-дребните производители и конкуренти ! Казано по друг начин глобализацията осигурява пазари за традиционните монополисти от отделните браншове! Т.н. конкуренция и пазарен принцип за формиране на цена е приспивна песен за наивници, изисква огромни и непосилни инвестиции, застрашени от дъмпинг , квоти, забрани и т.н.... ! Прокламирането на космополитност и безродие, разрешава евтиното изкупуване и унищожение на цели народи и държави, безкръвно прекрояване на света с икономически средства ! Глобализацията не означава равен старт, образование, здравеопазване за хората, напротив кастовото и финансово разделение се задълбочава и придобива огромни размери !
         Другата огромна заблуда е т.н. демократизация, която се явява политическата основа на глобализацията, под формата на грижа за човешките права и свободи се извършва колонизация и външно управление от финансовия капитал- неолиберализъм! Основната форма се нарича представителна, партийна демокрация, при която уж на изборен принцип се създават марионетни и подчинени управляващи формации !? Всеки опит за самостоятелно развитие се ликвидира със икономически и ембарго-блокадни санкции ! Лихвените заеми са най- лесната форма за подчинение с ярък пример Гърция, но съществуват и множество други форми и хитрости.
http://dedenze.blog.bg/politika/2013/10/02/kratko-rykovodstvo-za-unishtojenie-na-dyrjava.1155115
         В основата на всички евроатлантически и геополитически теории, мераци и апетити стоят САЩ ! Те създават не само неолибералната теория, в която държавата се изолира от производството и икономиката, ами и монетарна армия за защита, като МВФ, Световната банка и пр...! Самите САЩ, нямат представителна , партийна демокрация, анализаторите я приемат като пряка демокрация, подобно на Англия, Австралия, Швейцария ... Доказателство за това са редица основни неща : Право за притежание в къщи от всеки гражданин на бойно оръжие!; Съдебна система със съдебни заседатели (неюристи), които определят виновността на подсъдимия и по този начин внасят елемент от съда на Линч !; Наличие на смъртна присъда и сумиране на годините затвор по всички престъпления !; Мажоритарно гласуване с ДА и НЕ!.... Отбележете ясно, САЩ се представят пред света като демократизатори и миротворци, съставляват гръбнака на НАТО, но никъде не се опитват да въведат тяхната, държавна система и пряка демокрация – ЗАЩО !? За по- неуките и ограничените ще поясня, защото такава система не може да бъде управлявана отвън, манипулирана, ограбвана, репресирана, против народната воля ! Тя защитава с всички средства (ако се наложи и с ядрена война), по целия свят, интересите на американците и особено на богатата част от тях, независимо от етнос и религия !
           Глобализацията и износа на псевдодемокрация, цели създаване на еднополюсен, световен модел! САЩ явно се сравняват с Римската империя, искат да подчинят и притежават целия свят !? Тези които ще властвуват и управляват този модел са онези 1-2 %, които притежават ресурсите и богатствата на планетата !  Автоматизацията на производството, роботизацията, отглеждането на растения и храни, модерните технологии, изключват все повече необходимостта от човешки труд. Популацията расте и вече милиарди човешки същества стават излишни и създават проблеми с екология и изхранване ! Световното монетарно притежание и управление, по естествен път води до извода, че е нужно масово изтребление! Науката е в застой, т.н. еволюционни , човешки добродетели са подменени! Ако утре някой намери средство за бързо лечение на лъчева болест и унищожение на радиацията, Третата световна война от студена ще стане гореща, при която ще оцелеят богатите и достатъчна, малка част, обучени лакеи ! Само и единствено тогава, може да се въведе един, еднополюсен модел, защото в природата има неотменим, вселенски закон, че трябва да съществуват, поне два противоположни полюса, в борба и състезание, за да има развитие, прогрес и разумен живот !
           Честита Нова 2016 година на всички, дано човешкия разум и интелект през нея надделее, да проумеем, че монетарното е сладко, но води до диабет, а без духовното, живота е напълно безмислен !

image



Гласувай:
7



1. dedenze - Слушам тази вечер изказването на Б.Борисов по БНТ!
30.12.2015 20:59
Признанията, че е бил притискан от турската администрация да вземе отношение и да защити Местан !? Това, че си е изпълнил задълженията като Премиер на България, не ме възхищава ни най- малко! По -скоро възниква въпроса, какво щеше да направи ако обажданията бяха от Обама или посолството на САЩ !?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3468073
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031