Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.10.2015 17:20 - Как се прави революция ?
Автор: dedenze Категория: История   
Прочетен: 2021 Коментари: 1 Гласове:
8

Последна промяна: 02.10.2015 18:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

    


 

           Всеки, който е учил в България преди 1990 г. знае що е революция, как се прави и каква е целта и. Синтезирано тя се извършва от бедни, нискообразовани, социално угнетени, или религиозно фанатични хора, които са на дъното на живота, няма какво да губят и смисъла на живота им е нищожен ! Редица наивни и утопични представи, създават илюзията, че е възможно разпределение на благата според потребностите, поравно, необвързано с количеството и качеството на вложения труд !? Това обаче противоречи на природните закони, за борба на противоположностите и оцеляване на по- силния, по-съвършенния и интелигентния, защото разумния живот във Вселената е нещо свръхрядко и силно застрашено в космически мащаб! Над всяка революционна вълна има група политици и инициатори, които се възползуват от ситуацията, направляват я в желаната посока и накрая изневеряват на основните идеологични постановки, хуманни цели и задачи! Така, че мечтата на циганите от небето да пада папо (маро – хляб), в катуна да има безплатно топло, вода и ток, а те да се плодят щастливо като мишки, сред чалги и кючеци, е невъзможно за реализация!

image

 

  

         21 век сложи край на възможността за победа на някаква революция, умишлено от финансовия капитал с геополитически и монетарни цели ! Предизвиканите, финансирани и въоръжени „революции” служат за физическо разчистване на терени, монополизиране на пазари и гарантиране на печалби. За да се разбере смисъла на написаното си представете, че си пиете питието на верандата. От сателита ви снимат с достатъчно увеличение, после ви пращат малък, почти безшумен дрон, който ви вдява микробомбичка директно в чашата! Ха сега правете революции, даже и мирни !? Местните локални революции са невъзможни и обречени на провал и излишни жертви, нагледно това става с т.н. Ислямска държава, успешна до поддръжката на САЩ ! Монопола над върховите военни технологии, оръжия и приложения е в ръцете на финансовия капитал, който съставлява под 2-3 % от хората на земята ! Те са свързани идейно, финансово, информационно помежду си и са си подсигурили сигурността и спокойствието ! Да оставим вашата чаша и бомбичка, в рамките на броени дни, могат да унищожат всяка „непослушна” държава ! Северна Корея и Куба, като последни бастиони на комунизма, изроден в тоталитаризъм, вече ясно го разбират и оценяват ! Схемотехниката е известна, може да бъде и безкръвна, прилага  се успешно навсякъде:

 

 

 

http://dedenze.blog.bg/politika/2013/10/02/kratko-rykovodstvo-za-unishtojenie-na-dyrjava.1155115

 

 

             Хилядолетната, монетарна система, последна еманация на която е капитализма, стигна до своя край ! Омагьосаният кръг се затвори, капсулира се и започна деградацията, регреса и самоунищожението! Така човека от човек -разумен се превърна в деформиран човек -потребител, лишен от възможността за революционни промени ! Индивидуализма, частната собственост и личната печалба унищожиха духовното и човешкото! Свидетелство за това е масовия упадък в науката, образованието, изкуството, културата , социалното неравенство, разхищението и унищожението на природата , във всичко което не носи пари! Липсата на колективен разум и борба, направи природните бедствия мащабни и непреодолими, само едно космическо бедствие, може да унищожи планетата ! Тези неща не носят печалба на богатия индивид, той разчита на парите, за да оцелее и надживее другите с някой друг ден !? ООН изгуби своя смисъл и предназначение, комерсиализира се! Добре платената, достойна и животощадяща работа стана най- ценната и оскъдна стока ! Капитала ни казва и задължава- да полегнем, да зяпаме екшън фантасмагогии, да се самоубием с ядене, пиене и лекарства, да консумираме , да се гоим повече, подобно на животните отглеждани за храна !image

       Има ли спасителен изход и какъв е той: Днес в отделна държава не може да победи революция, ако няма силни, външни партньори и помощници! Трябва да се използува системата и единодействието, създадени от финансовия капитал, но в полза на хората, с ясно и точно формулиране на основните цели и задачи! Обединяване усилията на всички прогресивни и мислещи хора по света, чрез информационните системи! Установяване на обществен строй с пряка демокрация, мажоритарни избори! Засилване на държавното участие в производството и икономиката ! Въвеждане законодателството на САЩ по отношение на съдебната система, наказанията, притежанието на бойно оръжие! Независими, активни медии и системи за общуване ! Ликвидиране на всякакви военни съюзи, преосмисляне и засилване правомощията на ООН ! Създаване на общочовешки правила и закони ! Бойкот на индивидуализма и старата система с организирано неподчинение, стачки, борба във всички сфери! Съпротивата ще бъде страшна, затова е нужен съюз на силни държави с нова, по-хуманна идеология ! Днес това може да бъде само Евразийския съюз, от успеха им, пряко зависи бъдещето на човечеството ! Американската империя на индивидуализма, не желае и не може да извърши тези промени !Тези неща важат с пълна сила за България и държави с висока степен на организирана престъпност и корупция !

image


            Бъдещето, благата и революциите не принадлежат на отделна, богопомазана нация, а на цялото човечество. Пример за това са САЩ, където мирно и кротко, глобализирано, съжителствуват всички народности и се самонаричат американци. Грешката на тази общност е, че се е събрала в името на частния, личен просперитет, монетарното, което противоречи на природните закони и разумната, човешка същност ! Тук в категория история много се спори за произхода и пътя на българите ! Считам, че няма никакво значение дали е извънземен, тракийски, огондурски или чукундурски, значение има какво сме направили, оставили, дали на света, какви общочовешки ценности изповядваме и притежаваме !

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

     




Гласувай:
8



1. pvdaskalov - * ! *
07.10.2015 17:57
И тези чалгаджии от първата снимка имат равен глас в изборите с гласа на високообразоеаните люде. Един парадокс, който не разбирам. Не разбирам и тези нахални твърдения, че едва ли не ние сме дали всичко, което ти дойде на ум, на останалото човечество. То дали признава този "принос"? Има ли значение коя е движещата сила в Америка или в проспериращите страни на Европа и Азия? Няма! Напред ли са поне с една светлинна година? Напред са. А ние нека умуваме кое е правилно и кое - не.
Поздрави, Деденце, от твоя стар приятел П и е р.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3477041
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930