Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2015 15:34 - Що е клетва !?
Автор: dedenze Категория: История   
Прочетен: 4385 Коментари: 4 Гласове:
6

Последна промяна: 07.02.2015 11:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

          Клетвата е тържествено обещание, уверение за спазване на нещо при всички обстоятелства! Нормално съдържа и втора част, в която ясно се казват и посочват последиците от нейното неспазване, тяхното знание и приемане за справедливо ! Ето текста на единствено запазената клетва на априлските въстаници от село Михалци – 1876г.:
„Елате, братя, сега е вече време! Да послужим печат на совестта, да сторим клетва пред светото евангелие под пряпореца на нашата свобода...
Аз, долуподписаний, същ син на България, заклевам ся в всеведущежо бога какво самоволно заемам участие в народното устание, за да са бия до последни сили за свободата на моята България против тиранина и неприятелите, които и да са и откъдето и да идат.
За неприятел на отечеството си считам турското правителство и всекиго, който вдигне оръжие против нас, и всичките предатели без разлика.
Ще се боря с оръжие в ръка против неприятелите на отечеството си, догде падна мъртав или ранен, инак секи може да ма застрели или общо да ме осъдят на смърт като предател.
Ако ранен падна, не дай Боже роб, под каквито мъки и да бъда, ша претърпя сичко, но няма да издам или да открия ни най-малко от плана на народната ни революция или друго, що се отнася до нея.
За най-горню нещо и за най-свето и скъпо на този свят в живота ми ще бъде свободата на България, на която в името са заклевам, че ще са бия с огнено и студено оръжие под нейното знаме.
Догде падна мъртав или са освободя от игото на тиранина, кълна се пред бога и пред человеците, е ако не изпълня сичко напълно да бъда поразен като Каина и проклет като Юда. И тъй господ и света Богородица да ми е на помощ. Амин!”

image

          В НРБ всеки, читав българин отбиваше редовна, военна служба и един от най- отговорните и тържествени моменти, беше полагането на клетвата. От този момент, момчетата ставаха мъже, които безусловно и с чест, отговарят за своите действия пред народа и закона ! Аз съм положил тази клетва със следното съдържание:
         „Аз, гражданин на Народна република България, като встъпвам в редовете на Въоръжените сили, тържествено се заклевам да бъда честен, храбър, дисциплиниран и бдителен воин, да пазя строго военната и държавната тайна, безпрекословно да изпълнявам законите, военните устави и заповедите на своите командири и началници.
Заклевам се добросъвестно да изучавам военното дело, с всички сили и средства да пазя военното и народното имущество и до последния си дъх да бъда предан на своя народ, на своята социалистическа родина и на народното правителство.
Готов съм винаги по заповед на народното правителство за защитя своята родина – Народна република България – и като воин от Въоръжените сили се заклевам да защищавам родината си мъжествено, умело, с достойнство и чест, без да щадя кръвта си и дори живота си за постигане на пълна победа над враговете.
Ако наруша тази моя тържествена клетва, нека ме постигне суровото наказание на закона на Народната република и всеобщата омраза и презрение на трудещите се. Заклех се !”

imageimage
image

            С преименуването на НРБ в РБ и отпадане на повечето текстове съдържащи думата „народен” от Конституцията и законите, през1996г., с отмяна на редовната, военна служба, текста се промени ето така:
           „Заклевам се в името на Република България да служа честно на народа си, да спазвам Конституцията, законите на страната и военните устави, да изпълнявам безпрекословно заповедите на своите командири и началници, храбро да защитавам целостта и независимостта на моята Родина и ако се наложи, да дам живота си за нея, за воинската чест и за славата на бойното знаме. Заклех се!”
            Сигурно вече забелязвате, че е отпаднал текста свързан с възмездията при неспазване и поругаване на клетвата !? Явно той е несъвместим с т.н. професионална, наемна армия, подчинена пряко на НАТО !? По съществуващите закони, на мобилизация подлежат мъже до 63 годишна възраст, т.е . аз все още подлежа ! Друг е въпроса, че положената от мен клетва не важи, защото няма вече НРБ! Подобна клетва не мога да положа отново, защото няма независима, самостоятелна държава България и не приемам политически, насилствено наложеното членство в ЕС и НАТО, без Референдум и решение на българския народ ! За да се разбере по- ясно, нека видим и клетвата на партийните избраници в НС според Конституцията:
           Чл.76 ал2   На първото заседание народните представители полагат следната клетва: "Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се."
          Този текст е срамен, не само, че не съдържа възмездие и санкции, ако не се изпълнява клетвата, ужаса е, че това е клетва за обслужване на чужди, външни интереси !? Споменаването на интересите на народа е лицемерно и цинично, нито един депутат и партия не го е направила, не се е съобразила с тях, 25 години няма план и програма за развитие на България, не са формирани никакви общонационални интереси и цели !???? Не вярвате ли, четете внимателно:
http://dedenze.blog.bg/politika/2015/01/25/imame-li-dyrjava.1332946

image

         В чл.5 от конституцията ясно е казано, че подписаните международни договори и съответно техните директиви имат предимство пред пред вътрешните закони на страната! Дават право за участие и управление от НАТО на нищожната, лошо въоръжена войска ! Дават пълна свобода за закупуване и разпродажба на земя и имоти от чужденци ! Снемат всяка отговорност и задължения от депутатите и политическите партии:
чл. 5 ал.(3) Никой не може да бъде осъден за действие или бездействие, което не е било обявено от закона за престъпление към момента на извършването му.
Член 69 слага двойна ламарина:
         Народните представители не носят наказателна отговорност за изказаните от тях мнения и за гласуванията си в Народното събрание.

       Ето така за 25 години няма наказан и виновен политик за Третата национална катастрофа и невиждания геноцид над българите ! Утре вървете пак под строй, тихо и кротко гласувайте за новите еничари, политически любимци, за пореден път станете техни съучастници! Министър Калфин обещава целогодишна, котлова храна за бедните, лишени от живот и човешки права, каква грижа само !?

 







Гласувай:
6



1. nikikm - Браво
05.02.2015 22:21
деде!Имаше нужда от такъв материал!
цитирай
2. dedenze - Благодаря nikikm !
05.02.2015 22:34
Трябва да се върнем при истинските, човешки ценности с цената на всичко, другото е лъжа и измама !
цитирай
3. pvdaskalov - Сериозен въпрос поставяш, Деденце...
06.02.2015 10:15
... ЗА НЕНАКАЗУЕМОСТТА НА ОВЛАСТЕНИТЕ.
За съжаление, не са само те, които разбиват държавността и не работят за народните интереси... Ами някои журналисти?! Некомпетентност, вземане на страна, дребнотемие, жълтокафяво обагрени вести, подкупност... Никога, например, няма да се анализира ролята на журналиста Н.Х. за разединяването на българското общество и в частност на интелигенцията. Той цинично заяви, че няма да го бесят заради нелепите си твърдения. Лека му пръст. Жалкото е, че не се поучаваме от допуснатите грешки, най-вече от некомпетентност и алчност.
С поздрави!
П и е р
цитирай
4. dedenze - Благодаря Пиер, за добавката!
06.02.2015 11:34
Не мога и аз да разбера защо някой си мисли, че хората са тъпии необразовани, че могат да бъдат гонени, лъгани, ограбвани, без възмездие и наказание, че могат да живеят спокойно сред нас, като чорбаджии изедници !?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3479194
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930