Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2015 14:05 - Какво е това - народ ?
Автор: dedenze Категория: История   
Прочетен: 2905 Коментари: 1 Гласове:
8

Последна промяна: 01.02.2015 13:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

          Опитайте се да откриете дефиниция и точно определение, ще се убедите, че такива няма, независимо, че хората неписано имат усет за това понятие. Проблема възниква, когато се намесят политиците, когато започнат да оправдават своите действия с народа! Тогава народа започва да се дели на етноси, кланове, родословия, религии и пр...., започва експлоатацията за политически цели! Нужно е точно и ясно определение на понятието народ, без излишно политизиране ! Това е от изключително голямо значение, пряко свързано с живота и бъдещето на хората !
           България географски е на кръстопът, затова тук историческите обстоятелства са събрали десетки етноси, племена, религии, от смесени връзки са се родили и хиляди мелези! Като пример, ще ви дам факта, че тук има и тридесетина потомци на индианци, докарани в 16-18 век от Америка, като атракция и роби ! По- големите етноси, поддържат свой език, култура, обичаи, вероизповедание. Възниква въпроса, кои са българите, имат ли чист етнос и произход, колко са ? След тези съждения, да се върнем към понятието народ: Народа е голяма група от хора с различен произход, етнос, религия, която живее в една държава и територия, спазва едни, общи закони и защитава териториалната цялост и интересите на държавата, която ги обединява. Принадлежността към българската нация и народност е личностен избор и не е свързан с етнос, религия, произход. В село Шипка живеят вече 6 японски семейства, те твърдят, че чувстват България като тяхна втора Родина, ако получат (може и да са получили вече) българско гражданство, спазват законите, плащат дънъци, участвуват в обществения живот, готови са да защитават териториалната цялост и интересите на България – те вече са българи с българско самосъзнание ! Казано по-патетично, българин е този който е готов да жертва време, пари, живота си дори за България! В комитетите на Левски, във въстанията, войните, са участвали всички етноси – те са истинските българи, за  тях е създадена Третата българска държава !
          Българското самосъзнание не изисква етнос, религиозна принадлежност, а няколко задължителни, важни, решаващи елемента:
- Да владееш писмено и говоримо общия, български език!
- Да си готов да защитиш с дела и оръжие суверенитета на България!
- Да отстояваш пред целия свят интересите на България, да я приемаш като Родина !
- Да познаваш и участвуваш в обществения живот на държавата, да се бориш за общите цели и просперитета на българското !
- Да приемаш историческите факти, да уважаваш националните светини, символи, знаме, герб, официални празници!
- Да спазваш българските закони и морално-етични правила!
          Ако това не е така, нямаш право да се обявяваш за българин, нямаш право на българско гражданство, нямаш право да гласуваш, имаш само правата на чужденец ! Обединението, хомогенизирането на българската нация, около българските държавни интереси, роди и т.н. възродителен процес. Днес никой не споменава, че запада тогава поставяше невъзможни изисквания, уж свързани с правата на човека, като училища, автономии и пр...! Забравят се и думите на Тодор Живков - " Границите са отворени, всеки който не се чувства българин, може свободно да напусне страната !" Мнозина турци си отидоха, други с по-нисък образователен ценз се върнаха, но не се самоопределиха като българи с турски произход и етнос!? Грешката беше, че в този процес се използува насилие,  насочи се само срещу цигани и турци, днес берем плодовете !
        С формирането на димутрационните процеси до днес, понятието народ се ползува като партийна, тоалетна хартия! Първо беше снето от всички закони, названия и документи. Собствеността се обяви, че не е общонародна и се приватизира! Държавата също се оказа, че не е народна, а на определени партии, лица и пр.... Цели, етнически групи, независимо от тяхното лично, българско самоопределение се обявиха за „чужденци”, разигра се религиозното противопоставяне, забравено от сто и повече години !? Представителната, партийна димутрация, ограничи вота на българите само до „ДА” за пропорционални листи. Нито една партия и нейните симпатизанти не проявиха българско самосъзнание с подчертаната по- горе характеристика! Започна подмяна и пренаписване на Конституцията, унищожи се българското производство, започнаха безкрайни неизгодни заеми и отрицателен ВТБ. Така стигнахме до най-бедната, колониална държава в ЕС. Станахме съучастници в чужди войни, партийните ни държавни ръководители станаха марионетки за смях на целия, цивилизован свят. За 25 години никой не предложи и формулира български, народни, държавни интереси, ясен път цели и задачи ! Държавата беше унищожена и предадена за 30 сребърника ....
http://dedenze.blog.bg/politika/2015/01/25/imame-li-dyrjava.1332946
http://dedenze.blog.bg/zabavlenie/2014/12/14/shte-puknem-ot-meraka-za-kelepir-i-dalavera.1322595
http://dedenze.blog.bg/novini/2014/12/08/haresvate-li-novite-cennosti.1320856


           Народът, една трета имигрира, останалия тук се скита окъсан, бос, гладен, болен, угнетен, отвратен и сънува, че Левски и Ботев са възкръснали ! Има и 3-4 % богати еничари, щастливи и доволни, говорят английски и са платени служители на евроатлантите, за тях рано или късно ще има възмездие!

 

 image

                      

image


image




Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dedenze - Малко пояснение !
01.02.2015 13:45
За тези които упорито не искат да разберат написаното ! В САЩ живеят хора от всички народности по света, имат своята религия, традиции, култура, език! Но всички са се заклели в Конститцията и законите на САЩ, станали са американски граждани, защитават интересите на САЩ, говорят на един официален език, не демонстрират своя етнос и произход! Обратното, ако някой от тях го назовеш етнически, може да бъдеш съден за обида !
Забележете всички те са американци, граждани на САЩ, наричат се така, въпреки, че нямат право, защото коренните американци са индианците в Северна Америка, които отдавна са асимилирани и унищожени !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3476542
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930