Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03.2014 14:31 - Кой мърси най-новата история ?
Автор: dedenze Категория: История   
Прочетен: 6721 Коментари: 16 Гласове:
14

Последна промяна: 09.03.2014 17:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 

         Отговора на този въпрос, оставям на вас скъпи читатели и приятели, тук ще ви покажа само някои срамни неща:
          Паметниците се издигат и свалят с решение на общинското и държавно ръководство с одобрението и решението на хората във всяка, цивилизована държава. Същото се отнася и за названието на улиците, местностите, градовете и селата. Те отразяват признанието, отношението и уважението към събитие, личност, епоха, принос към човешката история и трябва да са под закрила на държавата. Тяхното оскверняване, когато няма официално решение за демонтаж и заличаване е престъпление против нацията и държавата ! В последните години, няма паметник свързан с Русия и Червената армия, който да не е бил осквернен. Посегна се и на българските светини и юбилейни монументи. Фашизма изпълзя от дупките и се превърна в партийна, държавна политика! Ако някой се опитва да оспори това твърдение, нека да каже, колко време и хора са нужни за извършване на тези деяния, които наричаме оскверняване. Паметниците са на денонощно оживени места, наоколо има и наблюдателни камери. Боите се нанасят със скъпи спрей флакони, които се доставят и финансират от някого. Извършителите обикновено се знаят и не се закачат, освен някоя микроглобичка за парлама и отчитане на дейност. Получава се т.н. мълчаливо съдействие на общински и държавни органи ! Свръх странно е отношението на БСП, уж наследница на БКП, те се правят на ляви, днес са и на власт ! Защо не ловят днешните лумпени, плескачи и фашисти осквернители, кой им пречи !? Явно инициативата идва от американските и европейски новогосподари на които днес усилено се мие задника !

 

imageimageimageimageimage


imageimage
image
image


          Ако някои партийно облъчени идиоти, влагат съвременен политически смисъл в паметниците на съветските войници загинали през ВСВ, то какво биха казали за паметника на Левски на 200 метра от говорилнята- цирк, наречена Народно събрание !? Бихте ли ги попитали, защото такава статистика няма, колко пари се харчат за охрана на днешни и стари „народни” избраници !? Преди минути, луксозен Мерцедес докара на масаж и фитнес Лидия Шулева, какви права и екстри има, 10 години след извършените безобразия с Моната ( царя), през прозореца я виждам, шофьора чака около час, двигателя не се гаси, да не би да стане студено в лимузината ...!? Сега, скъпи, гласуващи сънародници, разбирате ли защо няма 82000 лева за целогодишна, гвардейска охрана на паметника на Апостола ! Ако наистина няма такава, дребна сума, защо не преместят ненужният никому пост пред Президенството, Росенчо ли е по ценен, той ли е застрашеният и от кого,  него може да го пазят и гербисти на доброволни начала !?

imageimageimageimage

 

          Срамните неща не свършват до тук, политиците на прехода, започнаха тихо и кротко, своето политическо и показно увековечаване. Започнаха да назовават, без никого да питат, улици на свои имена. Това са предимно светло сини лидери иначе трябваше да има улица и на лилавия Луканов. Подготвят се нови названия на селища Драгалевци – Ваньокостово, Дръндар – Аллахбардоган, Банкя – Бойкоборисово и пр.....Добре е, че се въздържат от названия на евроатлантически кумири като Барозо, Вивиан, Буш, Обама и пр.... Все пак утешително, трябва да си спомним че централните булеварди и улици в София с имена– Виктор Емануил ІІІ, Бенито Мусолини, Адолф Хитлер просъществуваха само 4 години !

image

Едва ли ще го познаете , това е паметника на Лучников !?

 

          Да оставим паметниците и названията, нека да видим как се отразяват събитията по света, коя родна медия показа тези снимки ? Това са „мирно” протестиращи срещу милицията и спец. частите Беркут, на които е заповядано да възстановят реда. Никой не коментира, че тези правителствени части, дадоха жертви, постъпиха достойно и не прибягнаха до унищожение на протестантите, което можеше да стане по позната схема много лесно !

 

imageimageimageimage

Мирно протестиращи !?

         Протестантската отплата не закъсня, ето две снимки от 1941 г. и 2014 г. от местността Бабин Яр, край Киев. На първата нацистите избиват евреи и цивилни граждани над 100000 души. На втората се готви екзекуцията на войник от Беркут !


image

 



        Е неуважаеми дами и господа от всички, продажни , политически партии питахте ли господарите си, какво трябва да е нашето отношение към другите народи и събития по света!? Защо карате честните и трудолюбиви българи да се срамуват от вас, да ви мразят и ненавиждат !? Питате ли Обама и САЩ, чии го търсят в Украйна, с ЕС положението не е по- различно !? Защо от личен опит, не разкажете на украинците, какво ни донесе членството в ЕС и НАТО или се надявате с приемането на Украйна, ние да им отстъпим омразното, последно място по всички социално-човешки показатели и така да станем предпоследни !? Възраждането на фашизма в 21 век е символ на деградация и пълна морална и политическа безизходица, защо го правите ! Нямате ли срам, чест и достойнство, вървете си, оттеглете се, българите не ви обичат и не ви искат !

 








Гласувай:
15



Следващ постинг
Предишен постинг

1. fascindoo - какъв фашизъм, какъв комунизъм, какви американски и европейски новогосподари!
04.03.2014 15:01
Забравяш световните евреи!

Хенри Форд още през 1919 г е написал:
"Не всички евреи са комунисти, НО ВСИЧКИ комунисти са евреи"!

Анадъмо?
цитирай
2. dedenze - Ех да да беше толкова просто fascindoo !
04.03.2014 15:27
Евреи и комунисти на сапун !? По- страшни са тези, които нямат нищо общо с еврейския произход, а се правят на такива с действията си ! В Германия евреите и циганите са кът, но и те не са нещо особено значимо и при тях проблемите са много ! Що се отнася до еврейския вид комунизъм, за него е валиден принципа моето си е мое, чуждото е общо, затова трябва да се употребява друга дума ! Идейните комунисти,бяха отдавна унищожени, исторически са показали ненавист към материалното и парите, нещо несъвместимо с днешните световни евреи които визираш !
цитирай
3. minevv - da
04.03.2014 16:58
вярно си е
цитирай
4. dedenze - Повече ми се иска Минев да не е вярно !
04.03.2014 18:18
Да съм сгрешил в преценката на събитията или да има друга истина ! Уви !
Ето и германския "тигър" germantiger пак е тук мечтаещ за реванш, раздаващ минуси в безсилието си !
цитирай
5. kostas - Същноста за размисъл е във веруочението .
05.03.2014 12:10
При едните, водещо е - Талмуд – учението на омразата .а при другите Библията - учението за Любовта
* Неевреин, който удари евреин заслужава смърт, защото е писано: и като се огледа и видя, че няма никой, уби египтянина и го скри в пясъка. *

ЗАПОВЕД 6 - . НЕ УБИВАЙ !
цитирай
6. mileidi46 - Ех, деденце. . . Всички виждат и у...
05.03.2014 14:20
Ех,деденце...
Всички виждат и усещат,ама се правят на разсеяни,като че ли са от друг свят!!Като си помисля,какво наследство ще оставим на внуците ни..срам ме хваща!!
Сама гледай колко души ще вземат отношение,дори тук в блога..
Поздравления за точният анализ.
цитирай
7. djani - Да си кажем ние деденцата...
05.03.2014 15:04
Но, дано има кой да ни слуша. Обиколих Европа, но такава политическа простащина, като нашата, няма никъде. Всеки паметник отбелязва личност, или събитие от историята на дадена държава. Защо в центъра на Загреб е паметника на бан Йелачич, потопил в кръв въстанието на хърватите за независимост? Или до парламента в Лондон на Оливър Кромуел, републиканец, отрязал главата на Чарлз І. При това в една монархия. Само наши глупаци и близачи са способни на това. За да се докарат сегашните "демократи", утре ще съборят и паметниците на родителите и дедите си комунисти, за да заличат кръвната си връзка с тях...
цитирай
8. dedenze - Библията от евреи е писана Костас !
05.03.2014 18:20
Почти във всички религии 10- те божи заповеди са основа на добродетелта! След 17 век религиите силно се комерсиализираха и заработиха в услуга на богатите управляващи, така и изгубиха своята същност и място !
цитирай
9. dedenze - Според някои теории на окултните науки скъпа mileidi46,
05.03.2014 18:29
Казаното и особено написаното остава в във финните духовни материи, натрупва се и преминава в ново качество! Това правим ние блогърите, това правят за съжаление и отрицателните келепирджии, рецидивисти, фашисти и анархисти. Перото, анализа, критиката и сатирата са нашите съвременни оръжия, това е благороден, безвъзмезден труд, полезен за другите след нас! Няма нужда на тебе да го казвам, редовно те чета и се радвам на добрите ти постинги !
цитирай
10. dedenze - Благодаря djani за подкрепата и съмишлеността !
05.03.2014 18:39
Угодничеството, липсата на собствен път и мнение се ражда от необразованата посредственост и престъпна склонност за келепир, далавера, бързо забогатяване през труповете даже на близки и роднини. Даже си имаме и десетки народни поговорки, които реално на друг език и нация, са непреводими и непонятни без подробно обяснение, ето една от тях " Не на мен да е добре, а на вуте да му е зле !?"
цитирай
11. kostadin - Юдеизма е виновен Еврейте са наб...
08.03.2014 21:52
Юдеизма е виновен Еврейте са набедени
Еврей е имало по Европа ,Азия и Африка още преди бягството им от Израел.
Сложна работа ,но те са или банкери или революционери.
Вкрайна сметка кучето скача според кърпела ,а в нашият случай това са не парите ,а разрешението да се печатат от частници.
А за оцветяването на паметниците -дребна работа боята ще падне и сама ,бронза и камъка ще я надживее.
цитирай
12. dedenze - Едва ли само евреите са ни виновни Костадин !
08.03.2014 22:22
Много милиони от тях са избити невинни през ВСВ, повечето хора им завиждат за сплотеността и национализма, трудолюбието, както и стремежа към по- висока образованост, даваща им по- добър старт в живота. А апетита идва с яденето, в печатането на пари, експлоатацията активно участвуват и други народности. Еврейте далеч не всички са банкери и революциоери, сред тях има много достойни за уважение и подражание хора като Алберт Айнщаин например ! Не оцветяването на паметниците е проблема, а тяхното поругаване от хора лумпени, незаслужаващи да живеят и мърсят света! Това е акт срещу хората на една държава и човечеството като цяло. Българите имаме особен афинитет към подобни дейности - българи разкопаха гроба на Чарли Чаплин, оскверниха и латвийски паметници....Въпроса е какво дадохме на света освен посредственост и ниска интелигентност !?
цитирай
13. get - - Не сте коректен в това си твърдение ?
09.03.2014 21:03
dedenze написа:

Библията от евреи е писана Костас !

Почти във всички религии 10- те божи заповеди са ...


- С добавката ! - ако приемем, че "елинистите" са "евреи" - тогава мога да приема донякъде, съждението за правилно ?!
цитирай
14. dedenze - Не сам силен в теологията get!
09.03.2014 22:47
Аз съм атеист и вярвам в научните доказателства. Елинистите едва ли са еврей и тяхното участие в създаването на Библията е чисто събираческо в нея влизат много древни документи с еврейски, религиозен произход. Само да припомня един от важните библейски персонажи е Мойсей - юдейски пророк ! Първите пет книги на Библията се смята ,че са написани от него !!! Юдаизма се заражда 13-14 века преди Христа !
цитирай
15. get - - Но ? - тогава подходете към проблема, като атеист и човек с диалектико-материалистично мислене ... ?
09.03.2014 23:25
dedenze написа:
Аз съм атеист и вярвам в научните доказателства. Елинистите едва ли са еврей и тяхното участие в създаването на Библията е чисто събираческо в нея влизат много древни документи с еврейски, религиозен произход. Само да припомня един от важните библейски персонажи е Мойсей - юдейски пророк ! Първите пет книги на Библията се смята ,че са написани от него !!! Юдаизма се заражда 13-14 века преди Христа !

... тъй като ми препредавате - казано от други ... без сам да си дадете труд, да проверите правилността му ?

- Тора е Петокнижие(до тук вярно !) ... но едва ли то е писано от юдея-пророк Мойсей - Стар завет е писан на границата м/у 3-ти, 2-ри векове преди н.е. ... именно от александрийските "елинисти" !
- Преди време и аз бях с подобни на вашите становища - но след проверка ... уви, Не ?!

- По повод същностното в разговора ни, ще ви цитирам една любима ми мисъл:
"Познанието е изкуство и не може да се улови с голи ръце. Зрителят, слушателят, читателите трябва да бъдат "въоръжени" - въоръжени със знания, информация." инак ще се получи нещо като в каламбура: "Джебчийството в науката"- това е да цитираш източници от втора ръка."
- Поради горните две максими, не обичам да се доверявам (преди проверка) на чужди мнения - обикновено се убеждавам в основателността от една такава ?!
цитирай
16. dedenze - Сложен спор се заформя get , това е много хубаво.
10.03.2014 00:09
Но да си призная не съм подготвен за него. Ако приемем че елинистите са автори на Библията то те са ползували задължително юдейски, хиндуиски и други древни източници. Четейки оновните притчи и нравоучения на които ни учи, юдеизма блика отвсякъде. Оставам с усещането, че Библията е устав на подчинението, примирението и кротостта което обслужва до днес интересите на владетелите ! 40 години Мойсеи ги е водил през пустинята докъто умре последния роб, а после пак станали роби но на други, свои господари !?
Все пак в постинга става дума за съвременна история.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3467712
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031