Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2014 14:14 - Повтарящата се история
Автор: dedenze Категория: История   
Прочетен: 2520 Коментари: 3 Гласове:
6

Последна промяна: 19.01.2014 14:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
          Когато нерадостната история на един народ се повтаря без поуки, той за огромно съжаление е обречен на гибел !

  

        „Нещастието на българския народ произлиза от това негли, че ний започнахме своя свободен живот (който изисква от нас културно творчество) без организирана жизнена енергия. Затова обаче ония избрани синове на народа, които поемаха в ръцете си и върху съвестта си съдбините народни, имаха един върховен дълг: да организират жизнената енергия на народа, да я организират в творчество. Но: тук започва трагедията! Ръководителите на народа станаха „управници“ на народа! И не съдбините на народа бяха ръководно начало за тях, а тяхната лична амбиция, техният личен егоизъм. Защото тия избрани синове на народа – народните управници – не бяха избрани синове. Те бяха винаги най-недостойните синове на народа – пълна противоположност на ония самопожертвали се идеалисти – Раковски, Ботев, Левски, дядо Славейков и пр., – които родиха българския народ. И днес, и досега, винаги са били свободно отпуснати юздите на демагогията. Всички идват с блестящите си лозунги на тая или оная партия, но зад тия лозунги хитро се спотайват безчестното хищничество и лакомият егоизъм. Лъжата лъже, лъжата управлява, лъжата краде. И тия гении на злото, които са „управлявали“ до днес българския народ, насъскаха и тласнаха тоя народ в три безумни войни, които го разориха, които го превърнаха в прогнил труп – плячка за лакоми гарвани; и винаги в името на народа...

 

„В името на народа“ – да! – но у нас винаги е ставало въпрос само за едно: власт; не служба на народа, а „властвуване“ над народа. „Властта“ е занаятът – доходният занаят на българските тъй наречени „политически дейци“. Тяхната „политическа дейност“ впрочем е била винаги само „борба за власт“. И тази борба разпокъса жизнената енергия на народа; а дълг на тия „дейци“ беше да организират тази енергия в творчество! Уви, у нас дългът е бил винаги забравян и в най-новата история на българския народ за едно само не може да се говори: за дълг. И ето че тези „управници“ се изправят един по един пред съд; но тия, които ги съдят днес – утре и те се изправят пред съд и сядат на почивка – уморени от лъжа и кражба – в затвора. Това е постоянната развръзка на партизанската трагикомедия у нас. Но завесата никога не пада. Сцената стои винаги открита: открита за измама на народа, за разоряване на народа, за ограбване на народа, за разпокъсване на жизнената енергия на народа.”    

       „...    Всички до днес управлявали партии са вече окончателно дискредитирани в очите на народа. Тяхното безчестие ги обединява в една обща гнила купчина слама, която трябва да се изгори, защото те – всички досегашни „политически дейци“ – нямат нищо общо с народа. Настрана от тях стои народът, в недрата на когото дреме енергията на неговото бъдеще. Трябва да се разпечата скривалището на тази енергия. Един е изходът: обединяване на народните сили. А това обединяване ще се извърши само под знака на един лозунг: труд и честност. Този нов лозунг – чужд на всички досегашни партии – означава техния разгром и изникването на една нова „партия“, която ще донесе желаното обновление, като обедини народа под единствения възможен в България социално-културен принцип: трудовия принцип. И тази партия ще изникне из недрата на народа и трябва да бъде не партия, а целият български народ. Така народът ще изнесе начело своите истински, най-добри синове: честните свои синове, ония, които досега са били или потулени зад шума на безчестието, или доброволно отлъчващи се от оная обществена гнъсота у нас, която се нарича „политически живот"..."

image

           Това написа Гео Милев през 1921 г., тогава т.н. комунисти не бяха на власт, бяха гонени и избивани, а определенията са точни и напълно валидни днес!  Разликата е, че днешната политическа измет стана по -хитра и нагла, изпипа си такава Конституция и закони, че при никакви обстоятелства не се изправят пред съд и не стигат до затвора ! Искате ли да ви напиша списък на партиите и физическите лица извършили гореописаното, напълно „демократично”, в последните 24 години !? Нужно ли е описание на геноцида и ликвидацията на България, има ли някой който не вярва в това !?

http://dedenze.blog.bg/politika/2013/10/02/kratko-rykovodstvo-za-unishtojenie-na-dyrjava.1155115

           Утре пак ще ви юрнат към урните с бюлетинка „ДА” в ръце, говори се, че ще става под строй, задължително, за тези дето не могат да пишат ще има „електронно” бутонче. Задавате ли си въпроса, защо с такава сила и настойчивост ви молят, агитират, лъжат и подмамват ? Мислите ли, че това се върши, защото ви обичат и са загрижени за вас и вашите семейства, за Родината ? Не ви ли омръзна от гьонсурати, оправячи, властоненаситници, алчни еничари, еднакви, нахални мутри, техните властови игри и надпревари, вече четвърт век !?  Вие сте нужни за да бъдете съучастници, т.н. симпатизанти, да размиете и обезличите отговорността за ликвидацията, кражбите, мафиите и продажността. Да придадете законност на политическата класа, в която за 24 години няма нито една личност, заслужила вашето уважение и адмирации ! Замислете се, огледайте се, борете се, ето как го правят по- цивилизованите народи:

http://dedenze.blog.bg/politika/2013/02/18/shto-e-priaka-demokraciia-i-ima-li-bydeshte-u-nas.1055029

          Ето и прекия път към нея, толкова ли не останаха смели и инициативни българи, готови да реализират това, хора за които честта и достойнството изключват келепира и далаверата !?

http://dedenze.blog.bg/politika/2013/11/26/iskame-li-bydeshte-za-bylgariia-chast3.1211136

          България и българите имат бъдеще, но само без днешната политическа класа ! Партиите, политиканстването, сеещи днес омраза и разделение между хората, утре ще жънат кръв и гибел !

 

image





Гласувай:
7



1. aip55 - Напълно съм съгласен
19.01.2014 14:47
с тебе Деденце. Възхищавам се на далновидността и логиката ти! Жив и здрав бъди. Трябва още много да се учим от твоите мисли!
цитирай
2. dedenze - Благодаря aip55 !
19.01.2014 15:02
По добре е да се научим, как да се сплотим като народ, около това което преди стотина години е казал Гео Милев - труд и честност, без партии !!!
цитирай
3. dedenze - Виждаш ли минусите aip55
19.01.2014 21:42
Този предполагам е от т.н. германски тигър, битката ще бъде дълга, епична и много трудна ! Та този "тигър" е тръгнал да търси личен реванш и реабилитация на хитлерова Германия !?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3481563
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930