Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.12.2013 15:32 - Глобализация на глупостта
Автор: dedenze Категория: История   
Прочетен: 2292 Коментари: 4 Гласове:
5

Последна промяна: 19.12.2013 15:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


           Приблизителното определение на този исторически процес се съдържа в израза- лозунг: „Глобализацията е процесът на нарастване на икономическите, социални, технически, политически и културни взаимовръзки и отношения между отделните страни, организации и хора. Той е свързан с глобално разпространение и взаимопроникване на идеи, капитали, технологии и елементи на културата.” Много хора опростено си го представят като живот без граници, ограничения, етноси, общи правила и пр.... На практика това е невъзможно и доста прилича на част от религията и утопията на комунизма. Зад добрите, хуманитарни пожелания са скрити чисто икономически интереси, свързани с глобализация на пазара, неговото разпределение и монополизизация. Т.н. пазарна икономика при която, търсенето и предлагането, определят цената, отдавна не е тази, както в 18- 19 век. Отричаното, планово стопанство на социализма, днес се прилага с драстични условия и неустойки, от всички водещи, капиталистически фирми по света. За да стане по- ясно, в 19 век, героят на Алеко – Бай Ганьо прави успешен, глобализиран, бизнес с мускалчета розово масло, директно от дисагите. Днес е невъзможно, даже при липса на граници и митници, защото същите мускалчета, на безценица, вече се произвеждат в Китай и заливат света!? Причината за това, основно е свързана с обема на производство и пазарната обезпеченост. При скъпа, високоавтоматизирана, прозводствена линия с голяма производителност, себестойността на продукцията е най- ниска. Малките и бедни държави нямат никакъв шанс, освен ако не създадат конкурентно производство с големи държавни инвестиции и научно, последващо развитие. Това е основната причина за нерентабилността, ниската конкурентност и фалита на хиляди, български производства. Огромно престъпление в това отношение е политическото ликвидиране на пазарите и кооперирането с фирми от бившите соц. страни и по специално с Русия. Днес не произвеждаме почти нищо, внасяме всичко, малкото кокошки и прасета са щастливи, по нормите на ЕС, за сметка на нещастието на хората !? Глобализирахме се в ЕС и НАТО и какво от това, предимства реално няма, има геноцид, почти нямаме армия и оръжие, но ходим по света, участваме във войни, „умиротворяваме” !? Няма интеграция в европроизводството, директно се изнасят и експлоатират на безценица скромните ни суровинни богатства, завладяха малкия, роден пазар със стоки и услуги, унищожиха и малкото, български производства ! Реално така се унищожава държавата и българите се разпръскват по света, до тяхното претопяване и окончателна, глобална, ликвидация !
          В световен мащаб, глобализацията е процес за завладяване на пазари от финансовия капитал с тежки и необратими последици за глобализираните, за обезмисляне на тяхната държавност и суверенитет. Глобализацията може да има хуманен смисъл, роля и място, само тогава, когато е насочена към световен, равен здравен и образователен старт ! Когато реално решава въпроси на екологията, заетоста, морала и етиката между хората, общите правни норми и защита ! За огромно съжаление, точно това не се прави, по старото правило, че богат на беден не помага ! Големите, богати държави с развито производство, търсят нови пазари, искат глобализация, но когато при тях дойдат само няколко стотин, нискоквалифицирани емигранти, ги депортират обратно и са готови да се откажат от ЕС!? Днес глобализацията е икономическо преразпределение на света с една, единствена цел нови и неограничени печалби за стария, утвърден, финансов капитал. Цената, която плащат глобализираните българи е ликвидация на България за сметка на 1000 – 2000 незаконно, продажно, далаверно забогатяли , доволни от днешната ситуация ! Тази цена е престъпна, убийствена и незаслужена, време е да се преосмисли, да се види кой, защо и срещу какво, ни вкара в глобализационния капан, чуждите интереси и да бъдат подобаващо наказани !?

 



Ето ви "глобализирани" мартеници и Смилянски боб, произведени в Китай !?

imageimage



Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. germantiger - ...
19.12.2013 20:14
А тези,които глобализират България са комунисти (бивши мисля няма) и техните наследници или просто москалски слуги (повечето)!
цитирай
2. dedenze - Не познаваш комунистическата идеология създадена в Германия germantiger!
19.12.2013 20:36
Комунизма подобно на християнската религия отрича и не лансира материалното !
Единствената утеха при това положение е, че не си съм в незнанието !
цитирай
3. germantiger - ...
20.12.2013 15:12
СТРАХ ИЛИ НЕВЪЗМОЖНОСТ ЗА ОТГОВОР ПРИ ТЕБ Е ФАКТА, ЧЕ НЕ ДОПУСНА КОМЕНТАРА МИ ОТ ВЧЕРА?!

Отново:

1. По-важно и решаващо е не къде (не само в Германия както мислиш, а и в Швейцария и Франция е създавана идеологията комунизъмот Маркс и сие, по-важно е къде ТЯ СЕ РЕАЛИЗИРА БЕЗУСПЕШНО И КЪДЕ УБИВА МИСЛИОНИ - В РУСИЯ НАЙ-ВЕЧЕ - просто факт!

2. Важно повече от това къде се създава е и друго - кой я създава - Маркс не е етнически германец, а по убеждение е ГЛОБАЛИСТ.

Какъв ти е проблема да не допуснеш подобен мой коментар?!
Вероятно неможенето да му отговориш.
цитирай
4. dedenze - Ех, тигре, тигре...
20.12.2013 15:44
Ето пускам ти коментара, предишния го изтрих, защото с подобни коментари се излагаш и не искам да замърсяваш постингите ми, но ти си настойчив в това да те видят и прочетат! Даже ще ти отговоря, въпреки че това е чиста загуба на време !
По т. 1 пропускаш кой финансира и защо ВОСР през 1916- 1917, какво спечели Германия от това в парично изражение от ПСВ !? Колко милиони хора бяха унищожени и избити от националсоциалистическите партии и фашистки идеи?
Маркс е велик германец, но сигурно не е чист ариец, по убеждения е комунист и неговите виждания за глобализация не са в материалната сфера !
Моля, не ми губи времето с коментарите си, имаш си блог, пиши си там !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3467458
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031