Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2013 00:07 - Народа и партийните лъжи !
Автор: dedenze Категория: История   
Прочетен: 2189 Коментари: 2 Гласове:
9

Последна промяна: 24.02.2013 23:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

         По света партиите се създават с цел реализация на определен обществен ред, икономически правила, защита на собствеността, притежание на средствата и обектите на производство, медиите и услугите. При решаване на тези задачи и цели, често се прилагат непочтенни и неморални средства с цел да се печелят привърженици, избори и последващи управление и власт. Затова политиката си е спечелила слава на демагог и лицемер, на нещо аморално и мръсно. Само в страните, където живота се доближава до принципите на пряката демокрация, се избират личности, на първо място стои морала, човешките добродетели, личните способности и качества. Даже и в тях, хората се манипулират, играят корпоративни и олигархични интереси, парични потоци, но медиите и пълната прозрачност, ограничават тези процеси до санитарен минимум !
          Ясно трябва да кажем, че в България, нещата са сложени само по лошия, политически начин, поттвърден откровенно и единствено от Ахмед Доган в редица, публични изказвания. Това се обуславя от следните обстоятелства: Прехода на многомилиардна, държавната собственост в частни ръце; Унищожаване на старите икономически връзки и пазари; Ликвидацията на селското стопанство и печелившата промишленост, без да има изградени нови; Зависимостта от кредитори и управляващи съюзи; Валутен борд; Членство в НАТО и ЕС; Липса на обективни, критични, национални медии; Прозрачност на решения, сделки, поръчки, разпродажби .... Просто казано, заниманието с политика, стана възможната, най- печаливша работа в държавата! Ужасяващият, узаконен грабеж, мафиотски структури, местни феодали и чуждестранни експлоататори се виждат от всички. Демографският срив, безработицата, бедността се определят като една от най- големите, национални катастрофи от освобождението насам.Това роди естествените протести на хората, които за съжаление може да прерастнат в нещо много по- голямо и страшно, познато от близката история! Една от най- толерантните и търпеливи нации в света реагира, това означава, че ножа е опрял в кокала ! Хората не виждат път за излизане от социалната и икономическата криза, изгубили са напълно доверието в партийната система, държавността, правосъдието, изборите, бъдещето и то с пълно основание ! Омръзна им да ги подценяват и приемат за овцедушна и неграмотна тълпа, достойна само за подигравка, унижение и унищожение !
         Нашите партии се обявяват за демокрация (народовластие), с популизъм и цинизъм внушават, че тяхната главна и единствена цел е повишаване жизнения стандарт на народа и просперитета на държавата. Това е първата, най- голяма лъжа, затова всяка партия, след участие в управлението, напълно губи доверие и привърженици ! Партиите се облагодетелствуват, получавайки държавни пари и имущество за политическа дейност. Чрез областните управители разпределят имущество и производства, разпродават непрозрачно и на безценица земя, машини и производства, създават корупционни схеми, участвуват в контрабандата на стоки и наркотици, продават националните интереси и пр.... Втората голяма лъжа е, че съвременният живот е невъзможен без тях и то в този узаконен вид!? Има поне три други форми в които тяхното участие и съществуване има съвсем друг смисъл и реализация. Например:
          - Партиите издигат листа с кандидати избирани мажоритарно, с ДА и НЕ вот, на териториален принцип. Териториалният принцип е свързан с това, че всеки район по брой от населението, има право на определен брой депутати. Ако кандидата на партия Х има нужния авторитет, ще бъде избран независимо от неговата партийна принадлежност. Получава се партийно издигнат, но мажоритарен избор. При сегашните пропорционални листи, няма възможност за персонален избор, гласува се за цялата листа и то само с ДА, т.е. гласува се за партията ! Този вариант не изисква конституционни промени, достатъчно е изменение на избирателния закон от НС! Имаше скопено предложение в миналото НС, част от пропорционалната листа да стане „малко” мажоритарна !? Партиите не само, че не приеха, ами се ужасиха, ясно защо !?
          - Пряк избор на кандидати издигнати от определена по брой, група хора. Пълен мажоритарен избор на териториален принцип. Партиите са без значение и се състезават на общи начала с всички. Избора пак е с ДА и НЕ за всеки кандидат. Това е най- добрият вариант на пряката демокрация, но изисква промяна на Конституцията, обвързано със свикване на „Велико народно” събрание. Срещу подобна система, ще се води война от всички съществуващи партии ! Във войната, ще бъдат включени всички хора, зависещи заради работните си места от партиите, както и облагодетелствуваните от тях по всички начини – поръчки, приватизация, продажби, съдебна неприкосновеност....Тук най- голямата лъжа е, че от подобна система ще се възползуват местните феодали и олигарси!? Сякаш сега, не се възползуват по същия начин, чрез партиите и то не в местен, а в държавен мащаб!?
           - Президентска република- кратко казано е абсурден вариант, ние не сме в състояние да се обединим край една, конкретна личност, стъпката до диктатурата е много малка. Партиите също не биха го допуснали с всички сили и средства.
           Трета партийна лъжа е въвеждане на граждански контрол над парламента, властта и бизнеса !? Това прилича на говорилня и кръгла маса, около вървящият уж законно и безпрепятствено, партиен керван. Даже и да се измисли някаква, наивна и благодатна форма, се изисква ВНС и нова Конституция!
            Много са приспивните лъжи, започна се с тази, че държавните производства са лоши, нерентабилни и неконкурентни. Сега летиме с чужди авиокомпании, ядем вносни, нездравословни храни, внасяме сапун и перилни препарати, тоалетна хартия, метали, проводници, търговия, услуги, комуникации, медии, разпределение са на чуждестранни фирми .... и се чудим защо дългът ни достигна 40 милиарда (държавен 11 милиарда)!? Никой не си задава въпросът, защо по света държавните предприятия са печеливши, високотехнологични, а у нас не са ? За най- голямо, партийно постижение се отчита ликвидацията на печелившото, държавното производство, даже в козметиката, фармацевтиката, производството на електроенергия, добива на цветни метали и пр... Иван Костов е невинен за принудата, да плащаме скъп ток от частни ТЕЦ !? Сакскобургготски е невинен за затваряне на две реактора в АЕЦ Козлодуй, преди изтичане срока за редовна експлоатация и пускане на чуждите ЕРП та !? Станишев е невинен за ужаса с ВЕИ !? Борисов е невинен с продажба на държавния дял в ЕРП и пълна липса на енергийна политика !? Има ли някой нормален българин, на който още не му е ясна ролята на партиите !? Мисли ли някой, че ако на власт дойдат нови, настървени като Кунева, Сидеров, Янев , Бинев .... нещата ще се оправят !? За подобно партийно състояние народа има една дума:
http://dedenze.blog.bg/politika/2011/08/18/shto-e-gionsurat.804034

           Нужен е нов обществен строй, близък максимално до пряката демокрация! Нова Конституция! Съд без давност за извършеният грабеж и геноцид ! Парламента не трябва да е място за незаконно забогатяване и печалбарство, а на експертна грижа и оптимални за хората и БЪЛГАРИЯ решения ! Край на привилегиите, имунитета, възможност за предсрочно отзоваване! Значително намаляване състава на НС, чиновниците и заетите в бюджетната сфера. Това уважаеми сънародници, може да стане с твърди и общи усилия и воля. Партиите и зависимите от тях хора, ще пречат с всички сили и средства, няма да е лесно! Недоволството не трябва да спира, никакъв комфорт за престъпниците, разобличаване на всякакъв опит за лъжа и приспивни песни ! На най- върлите и облъчени „демократи”и сащофили , въпреки, че не споделям американските, имперски ценности бих казал: Борете се, ако щете, да въведем 1:1  Конституцията и законите на САЩ, те са много пъти по- добри, от престъпните наши ! Даже и това е някакво по- добро решение, от съществуващото положение, ако не виждаме и нямаме собствен, по- добър път !
          Ако избираме собствен път, днес трябва да се обединим край активни, млади хора, да им помогнем да направят и регистрират партия, както се изисква от закона ! Платформата и заявката да бъде -създаване на нова Конституция и закони за пълни, териториални, мажоритарни избори ! Да гласуваме за тях масово, да ги вкараме с болшинство в парламента, после да променим законодателството в желаната от всички посока. Само и единствено без диктатури, особено без диктатура на пролетарията ! Да не пропускаме шанса за следващите 4 години !
          Не оставяйте Родината в тарикатски, еничарски, продажни, предателски, омърсени и недостойни ръце ! България е за всички, тя не може да се приватизира, унизява и мърси !

 

image



Падение и наглост, наследника на крадеца вика :" Дръжте крадеца !" Да оставим това, че едва ли знаят какво е комунизъм, мислят, че това са последните 23 години !? За тези ли ще гласувате !?





Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. demograph - Не ви разбирам наборе...
26.02.2013 02:38
Хубав анализ, но в мерките отивате в утопии и лозунги. Нима мислите, че призивите ви за нов строй и нататък могат да се реализират с призиви? Тази мафиотска камарила така е стиснала всички сфери на живота, че само като помислите да създадете партия с такава програма ще ви изкарат склеротичен и т.н. и свършвате.
В конкретната ситуация имаме от една сблъсък на народа с крадците на "прехода"и искания за смяна на системата с по-справедлива. В друг план имаме за пръв път непримирим вътрешен конфликт вътре в системата. Бойко /нека кажем, че е бандит/ срещу другите бандити.Не е ли по-мъдро да подкрепим Бойко срещу старите муцуни и да ги разгромим. Тогава ни остава да опитомим или заставим Бойко да свърши това за което мечтаем. После и той ще си отиде. Е?...Сега с кого и срещу кого? Безизходица. Трябва да сме не само мъдри, но и прагматици.
И..не забравяйте, че ДС и КГБ и червените функционери умеят ловко да създават настроения срещу враговете си. Защо очернят Борисов сега? Нали го харесваха. Защото започна да се вслушва в народа и да свива сърмите на енергийната мафия.
Тя го свали тарикатски предизвиквайки гнева на хората. Както свали и Жан Виденов и Костов едно време.
цитирай
2. dedenze - Нищо ненормално и утопично няма в мажоритарния избор !
26.02.2013 03:24
Няма по добра система от пряката демокрация избрана от САЩ, Англия, Австралия, Щвейцария и пр....Да допуснем, че още сме тъпи, недорасли, необразовани за това !
Не разбирам обаче, какво пречи да се гласува мажоритарно, предложената партийна листа с Да и Не за всеки кандидат!? Защо ни налагат гласуване на листата анблок и то само с Да !? Там е "заровено кучето"!
Последният пример даде Бойко Борисов с изказването си при Президента ! Той раздава депутати сякаш са негова лична, предметна и безмозъчна собственост! Това е грандомания и ниска степен на интелигентност за която ни се смее целия свят !? ..........
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3479088
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930