Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2013 15:18 - Пак ни изиграха политически !
Автор: dedenze Категория: История   
Прочетен: 3563 Коментари: 7 Гласове:
11

Последна промяна: 06.03.2013 13:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

          Не съм историк, сигурно затова не знам, колко време трябва да мине от едно събитие за да може то да се оценява исторически. Обикновено това което се наблюдава, че най - близките събития, най много се манипулират и преиначават, унищожава се информацията за тях, после започват митовете и легендите. Ето пример: В тоталитарната държава всичко беше остойностено, сграден фонд, земя, машини, материали до последната стотинка . Знаеше се точният брой на членовете на БКП, ДКМС, БЗНС,ОФ, както и броя на кандидат членовете . Днес тази информация изчезна и се появиха стотици спекулации !? Та за да няма митове и легенди за политическата ситуация към днешна дата и в този раздел ще публикувам материал свързан с оставка - правителството на Бойко Борисов . Днес е 22.02.2013 г..image

        Започна политическата подготовка, чрез медиите за новия безгрижен и сладък мандат. Леко, внимателно и търпеливо, с огромно чувство на превъзходство, започнаха поясненията и въпросите към хората на улицата. В играта за "достоверност" са включени "велики политолози", юристи, специалисти, политикани, наблюдатели, ЕС величия  и клакьори !? Подвеждащи въпроси, уж наивни, загрижени, но внушаващи решения, изцяло в услуга на политическата класа ! Най- хитрите от всички са : „Кои са ви лидерите, точно за какво се борите!? Какви са вашите конкретни предложения за промени !? Как мислите да реализирате на практика исканията, по какъв път и с какви средства!? Защо сред вас има лумпени и провокатори, не е ли по-добре да се разотидете и да оставите политиците да си свършат работата !?”

           Знам, че вече ви е писнало от политиканстване, че не ви се чете и слуша, че нямате доверие в медии, институции и политици и аз имам подобно отношение, описал съм го в над 100 постинга. Но днес въпроса е на живот и смърт, спасението на България и нейният трудолюбив народ, или нейната ликвизация и разпродажба !
           С няколко думи каква е ситуацията : Престъпна Конституция, закони, политическа класа, съдебна система гарантираща разграбване, приватизация, разпродажба и геноцид ! Всичко е така хитро „законово” обвързано, че само за това изречение, може да ме осъдят и хвърлят в затвора по 3 - 4 параграфа на закона ! Същевременно, мога да ви убия на пешеходна пътека, да ви лиша от работа, да ви отнема жилището и спестяванията, да изнасиля децата ви и да остана ненаказан !? Достатъчно е да имам нужните пари! Стоя зад всяка написана дума и примери мога да давам, за последните 23 години, дни наред непрекъснато . Всичко това е обществена тайна, която всички виждат и знаят, затова са на улицата, ел. енергията може да се преживее! Но това, да ни правят на дебили и простаци, на неграмотна тълпа подлежаща на ограбване, унижение и унищожение, не се е случвало и по време на турското робство. Стигна се до там, че ако днес Тодор Живков беше жив и здрав, хората биха го молили да се върне на власт с целия антураж, защото независимо от всички проблеми преди 23 години се живееше по-добре, по-сигурно с ясни правила, имаше храна и работа за всички !? Разочарованието, наглоста и ужаса, донесе новосформираната, политическа класа, която 23 години  се ненакраде, намародерствува и напродава националните интереси. НЯМА невинна партия, НЯМА некомпроментирани политици, НЯМА за кого да гласуваме, НЯМАМЕ доверие на никого- НЯМАМЕ. Сега пак ни принуждават да избираме от куцо, кьораво, сакато и корумпирано, най- малкото зло!? Правителството и ГЕРБ сърцераздирателно  подадоха оставка, уж заради протестиращите хора !? По- простите, заблудените, вярващите в Месията, плачат и си скубят косите, обещават нова подкрепа. Истинската причина за оставката е друга, изключително хитра, от която е доволна цялата политическа класа без изключение – 100% консенсус !? Хората излезли на улицата за първи път заговориха за нова Конституция, нов обществен ред, мажоритарни избори, наказание на виновните за геноцида, показаха решимост, полицията и жандармерията подкрепя техните искания, ами сега, как да се запази старото безгрижно и крадливо статукво !? Не с дела, с ОСТАВКА разбира се, къде е ценното: Първо се разпуска Народното събрание и назначава скопено, служебно правителство- така се блокира всякаква възможност за промени -национализация на ЕРП, съд и преназначения в престъпната ДКЕВР.... Най - важния резултат от този ход е, че не могат да се правят никакви законови изменения, главно в избирателния закон. Дано и най- тъпите разберат, че така всичко си остава, напълно узаконено, по старому и ни чакат пак известните, омразни, гадни муцуни, виновни за днешното състояние,  ухилени и нагли пред урните, за нов престъпен вот, за по- малкото зло , за партийната пропорционална листа, само с единствен вот ДА !? Готина, политическа хватка при положение, че НЯМА НИТО ЕДНА ДОСТОЙНА ПАРТИЯ ! Много хора, още не са се усетили какво реално стана, старото, ненавиждано от всички положение се узакони за още 4 години !?
          Просто казано- пак ни го начукаха яко ! Две единствени неща, могат да се направят, защото има само два месеца и законовите възможности са крайно ограничени. Бойкот и неучастие в изборите, но не става, защото тогава ще приложи "избори до дупка", ще се спекат партийните централи, ще изнудят зависимите и облагодетелствани симпатизанти и ще съберат 20-30 % глупендери и хитреци !? Другото е-  независимо от липсата на време и слабата подготовка, дано по- млади хора чрез нета, да  успеят да се организират и регистрират партия с проста платформа – подготовка на държавата за нова Конституция и промени в законодателството, териториални мажоритарни избори, разследване и наказание на престъпленията и геноцида по време на прехода. Мисля, че хората, ще дадат масова подкрепа на такава партия, а после каквото сабя покаже и юнашката чест !


image



Гласувай:
11



1. blogerka - политиците
22.02.2013 15:58
у нас нещата стават бавно. Ако политиците не се осъзнаят и не повишат стандарта на българите ще има нови протести.
цитирай
2. dedenze - Протестите са важни !
22.02.2013 16:12
Много по- важни са промените и конкретните резултати, преди да са закрили държавата и унищожили нас българите !
цитирай
3. tota - Като в тази приказка...
22.02.2013 23:04
http://kalin8.blog.bg/izkustvo/2013/02/22/ot-stariia-sandyk-prikazka-za-samara.1056689
цитирай
4. dedenze - Благодаря tota !
22.02.2013 23:16
Приказката е повече от поучителна, прилича на библейска притча !
цитирай
5. tota - Приказката е повече от поучителна, ...
23.02.2013 10:01
dedenze написа:
Приказката е повече от поучителна, прилича на библейска притча !


Вероятно, Борис е имал възможността да я чуе от мъдър човек.
Хубав ден!
цитирай
6. pvdaskalov - Деденце, Деденце!
01.03.2013 14:22
Дали съзнаваш, миличък, каква достойна творба си написал? Приветствам те най-чистосърдечно! Направи всичко възможно тази сбита, но пълнокръвна реч да получи най-широка популярност. Нямаме ли между блогърите някой по-влиятелен журналист или телевизионер? С дребни бележчици, одобрявам целия текст. И тъй като мразя общите приказки, ще се конкретизирам. Нека направя едно предложение към следния твой текст: „Кои са ви лидерите, точно за какво се борите!? Какви са вашите конкретни предложения за промени !? Как мислите да реализирате на практика исканията, по какъв път и с какви средства!? Защо сред вас има лумпени и провокатори, не е ли по-добре да се разотидете и да оставите политиците да си свършат работата !?” На всяка цена трябва да се борим срещу възможността хората да се разотидат и да оставим политиците да си свършат работата. То е все едно фамилия лисици да оставим да пазят кокошарника! Не всички от изброените "велики политолози", юристи, специалисти, политикани, наблюдатели, ЕС величия" са продажници. Трябва да се намери веднага някакъв начин брашното да се пресее и мишите серки да отидат на боклука. Нека останат 20 процента от политическия елит с опит и чисто сърце. Именно те да привлекат най-начетените от протестиращите и да изковат онези нови закони и правила, за които бленуваме. И най-храбрите войници не могат да спечелят битката, без мъдростта на некорумпираните военачалници. Длъжни сме да ги пресеем или издирим, иначе нищо няма да се промени. Тъй мисля аз и съжалявам, че нямам почти никакъв опит, за да го споделя в полза на делото. Разсъждавам теоретично. Да намерим механизъм да се освободим от корумпираните и от провокаторите, ако ще това да стане с детектор на лъжата или с помощта на психоекспертна комисия. Извинявай, Деденце, за спонтанната реакция, но повтарям: нуждаем се не само от най-компетентните протестиращи, но и от некорумпираните, били на власт досега. Защото бидейки малцинство, не са успели да поведат държавата в правилна посока. Дерзайте!
цитирай
7. dedenze - Няма за какво да те извинявам pvdaskalov , напротив благодаря ти за коментара !
02.03.2013 00:28
Попадайки във властта явно е най - трудно да останеш с чисти ръце и съвест ! Още тръгвайки с користна цел към властта, изпълнявайки нечия поръчка си тръгнал по стълбата на Смирненски. Трябва да научим хората да реагират, да мислят, да се борят и да не разрешават с тях да се подиграват и малтретират. После идва и се полагат основите на истинската демокрация, мажоритарния избор и пр....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3474333
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930