Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.08.2013 12:46 - Императриците
Автор: dedenze Категория: Други   
Прочетен: 971 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 20.08.2013 15:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Това е фантастика, продължение на:
http://dedenze.blog.bg/drugi/2013/08/15/.1139813

 

             Въведоха ги в помешение с осветени стени, бързата мисловна връзка беше блокирана. В средата до малка маса стоеше Мачо, а срещу него имаше по-голяма, на висок пиедeстал, отрупана с храни и напитки.  Като ги видя той стана и ги обсипа с думи:
            - Знаят за записите, организацията и почти всичко, подценили сме ги повече от колкото си мислехме. Не знам какъв ще бъде изхода, но сигурно тук сме за преговори, щом сме живи все още !?
            - Не знаеш колко си прав, мое дизайнерско момче - императриците се бяха появили безшумно отнякъде и бавно се настаняваха на високата маса, демонстрираща йерархията, сигурно говореше Синтия, тя бързо слезе, завъртя се около новодокараните и продължи - това сигурно са бунтарите Моди и Флово, колко мило ! Трите прасенца от земната приказка !?
            - Привет, ваши величия, вие явно не сте страшни вълци, а само очарователни създания и то императрици ! - поде шеговития анонс М1Х5, никой не беше спазил протокола и позите, които се изискваха от йерархията.
            - Си, върни се, нямаме много време, току виж някой нахъсан идиот пусне записите в ефир и ще се удавим в ненужна кръв - говореше най-възрастната, гледайки отегчено и хладно- нали така флотски офицер Флово, защо забравихте клетвата за вярност към императора?
           - Фалшивите ритуали и глупости бързо се забравят ваше величие и вие отдавна го правите в интерес на истината, а хаоса и излъчването лесно могат да бъдат спрени и то лично от вас – с железна нота в гласа каза Флово.
           - Добре, тук сме разумни хора, присъедените се да поговорим и помислим без протокол и йерархия- пиедестала бавно се спусна надолу и масата стъпи на пода, което беше добър знак. Не чакаха втора покана и седнаха насреща, очите на всички бързо шареха и проучваха императриците- Не гледайте нахално, ние може да изглеждаме както си поискаме, затова днешния ни вид няма да ви е от полза. Сега ще имаме мисловна връзка и с нетърпение чакаме да ни кажете, какво искате и за какво се борите ?
          Обмяната на мисли продължи над един час, по въпросите ставаше ясно, че те действително знаят много неща с големи подробности, включително неутрализирането на целестина, крайцера на Флово, записите и пр.... На масата имаше земно вино и бира, различно от доставките на Толи. Стана ясно, че отдавна са очаквали тази среща и са се готвили за нея !? Една от тях, която през цялото време мълчеше, взе думата и бавно заговори.
          - Нашия анализ показва, че трябва да си сътрудничим, колкото и невероятно да ви се струва, ние също желаем за колосите по-добра съдба и промяна. На този етап трудно може да го разберете и определено трябва да го приемете на доверие. Отлично оценяваме, че ще загубим много власт и привилегии, но вие нищо не знаете за цената на тази „власт”. Първо нямате представа от майчини чувства, второ умът ви не е в състояние да разбере, какво означава да си принудително съпруга на контролиран и машинно увреден човек, който си дава сметка за това, но нищо не може да направи ! Колосите действително загиват, деградират и се самоунищожават, нашите деца са обречени на същите, даже и по- големи мъки. Впрочем, кой от вас се е докосвал до бебе или дете колос и кога, какво усещане имате, ако сте го направили ? – настъпи тягостно мълчание което първа наруши Синтия.
           - Ние далеч не сме светици и вие перверзници сте се нагледали на всичко, но кой си е задал въпроса, защо и кое ни кара да го правим, може ли да спрем събудения инстикт за продължение на рода? М1Х5 го прави от няколко месеца и вече е готов да скочи в огъня за То-о-оли, готов е да ни избие всички, ако застанем на пътя му? Мачо е готов да имаме дете, къде и как да го родя, какво е бъдещето му ? Флово е готов да стреля по Тетама с контролирания от него крайцер! Всъщност, аз не ви обвинявам, по- скоро приветствувам за смелостта и действията, познавам протокола, порядките и йерархията по- добре от вас. Казвайте какво и как да направим, преди дизайнерите да са ни избили всичките !- тримата „съзаклятници” гледаха учудено и с нескрито уважение , Флово първи излезе от вцепенението.
           - Искрено се радвам, че няма да тръгнем по ужасния път на войната, но много колоси , облъчени от системата, ще тръгнат в защита на старите отношения и извратени ценности, затова трябва да действуваме внимателно и последователно. Накратко, отиваме до Земята с крайцера, който съм подготвил, съчетаваме приятната част с полезната, прехвърляне на оригиналите, които могат да пострадат тук заедно с гравимодите и хибернаторите. Копието на М1Х5 свиква съвета на старшите дизайнери, чрез Риго ІV, показва им техните филми и ги принуждава да извършат всички промени до нашето завръщане ! – императриците се спогледаха и го прекъснаха.
           - Вие и за тях ли имате филми, това не го знаехме, покажете ги, тук има гравимод и успокойте съмишлениците, да не извършат поредната глупост ! – съпроводени от андроид отидоха до гравимода, Флово даде всички нареждания до крайцера, а Моди успокои изплашената до смърт Толи и я накара да изпрати веднага копия от записите с дизайнерите, нямаше време за подробности. След четвърт час императриците преглеждаха набързо и делово записите, нямаше емоционални реакции с изключение на една реплика от най- възрастната, когато на екрана се появи Риго ІV със земното момче, тя тихо просъска и изключи екрана- Ах тази гадина! Трябва да призная, че сме се подценили взаимно ! Предлагам малка промяна, Риго ІV трудно ще свика целия съвет, няма такива пълномощия, това трябва да стане от името на императора и в негово и наше присъствие, макар и чрез нашите копия тук в имперските покои. При неподчинение имперските служби ще унищожат заплахата с личната команда на императора!
           - Предполагам, че е във вашите възможности да го осигурите – попита Моди – Това ще гарантира сигурен успех. Аз нямам достъп и никога не съм виждал императора наживо !
           - Сега ще го видиш, без фалшиви пози и обръщения, аз съм императора - каза плътен мъжки глас, една от стените се отвори и при тях влезе симпатичен колос, среден на ръст, до него бе включена подвижна медицинска система. Тримата паднаха в свръхпочтителна поза по стар навик, насаждан години наред. Флово, който единствен го беше виждал отблизо им кимна утвърдително. Императора се смееше доволно и добави-  Добре, добре остава да ми кажете, че много ме обичате и сте готови да умрете за мен протоколно! Сядайте, веднага задоволявам любопитството ви! Без тази система, мога да оцелея около 300 единици време, с нея сме неразделни след раждането на първото ми дете. Дизайнерските правила изискваха поне 4 жени, определени от тях, машинен подбор на оплождащи клетки и тогава увредиха половата ми система, после болестта се пренесе в бъбреците и сърцето. Подобно нещо се е случвало не само с мен, баща ми и дядо ми имаха сходни, даже и по- лоши увреждания. Всяка намеса в божествените работи се плаща скъпо, за съжаление не от виновните! Затова съм готов да заменя тялото и императорската корона за всяко от вашите тела и работа, ако беше възможно, особено за това на Мачо и неговите способности.
            - Почтително ви моля за прошка ваше сиятелство, не знаех за състоянието ви, никога няма да се повтори – Мачо се беше изчервил като рак и сипеше извинения едно след друго в почтителна поза. Това предизвика нова доза веселие и смях във всички. Императорът ги прикани да седнат и продължи:
            - Няма какво да се извиняваш Мачо, ти си мой приятел и помощник в „черната” работа, Синтия е възхитена от теб, така че вече си таен член на нашето семейство. Знам всичко и чух това за което говорите, подкрепям ви и към общите усилия ще дам на Флово списък с мои вярни хора в помощ на добрата работа и древнолобите. Организирайте екскурзията до Земята, няма да стрелям по слонове, лова е поредната заблуда, но имам една молба до М1Х5- Моди скочи и го увери, че ще направи всичко възможно- Там имат друга нетипична, странна медицина, основно в държавата Китай, при близки тела, искам да се опитат да ме лекуват или поне да махна тази гадост до мен! Давам ви по един имперски знак, притежанието му ви дава пълни права и всички служби са длъжни да ви сътрудничат, включително и дизайнерите. Има три малки космолета с висока скорост на предвижване, ваши са и може с тях да отидите където поискате, като копия или оригинали. Много колоси не са добре психически, затова се пазете и не оставяйте оригиналите си в палатата за транслации, повече не ходете там, освен като копия. Имитаторите ви работят добре, как разкрихме основната информация също ще ви кажа, за да не остават съмнения помежду ви. Толи, която съм наредил да се издигне в старши, императорски модификатор, заради невероятните способности и работоспособност, е пропуснала нещо дребно в земната история, нарича се разпит под хипноза, провежда се в състояние подобно на сън и от който спомени не остават и връзката не може да се регистрира. Така земните момчета разказаха без да искат почти всичко, даже и без да разбират функциите на видяното от тях, структурата на земната станция, работата на модификаторите ! Сега искам да ви покажа децата си, последвайте ме, мисля че е важно.
           Децата бяха девет от 3 до 12 земни години и играеха в малка ботаническа градина с растения от целия, известен свят. Появата на императора и свитата ги докара до луд възторг, нямаше и следа от протоколи и условности, веднага ги наобиколиха и всяко искаше да покаже игрите и заниманията си. Най- малкото момче си хареса Флово и обгърна краката му с ръчички. Флово го взе на ръце и вдигна високо във въздуха, при което малчугана доволно се засмя с глас. Моди се захласна по красиво момиченце, което му показваше нещо като кукла, той приклекна, а тя обви врата му с топла, мъничка ръка. Синтия показваше на Мачо своите деца и той беше толкова притеснен, че не смееше да ги докосне. След половин, земен час, имератора даде знак и всички се върнаха обратно. По суровото лице на Флово издайнически се стичаха две сълзи, които му придаваха още по- решителен вид. Моди се обърна към децата и ги покани на Земята, на което те отвърнаха с радостни възгласи !
          - Нищо повече не искам да ви кажа, от днес и вие отговаряте за тях! Мачо налей вино като кавалер! Дано успеем да реализираме мечтите си ! – кратко каза императора и всички отпиха доволни, изпълнени с неистово желание за успех.
          На имперския космодрум действително ги чакаха три сребристи космолета с имперски знаци, екипажите отдаваха чест и питаха за дестинацията. Флово отлетя към борда на крайцера,  Моди на Алфа 12, Мачо и Синтия сигурно на астероида. Беше ясно, че скоро ще се видят и чуят, сега имаха право на малко почивка. Моди се обади на Толи още от космолета да го чака на Алфа 12, полета му траеше поне 200 единици, а гравимода отнемаше само 2-3. Дано този път закона на Мърфи ги пропусне. Колосаната го чакаше нетърпеливо, разглеждаше го с голям интерес и любов, която бликаше от душа и тяло. Бързо констатира, че оригинала му действително е по- млад и сигурно ще удържи на земното притегляне. След като разбра какво се е случило и се успокои за сигурността им, сама го привлече и съблече върху земните чаршафи, не бързаха за никъде. Тя съжали че е копие, а той и каза, че това след седмици напълно ще се промени. тогава още в полета към Земята в Космоса, ще си направят най- хубавото космическо бебе на света. После дълго вечеряха заедно и обменяха мисли. Ден преди отлитането на крайцера, трябваше да дойде при него, да полетят с космолета до Тетама,  да подменят оригинала с нейното копие и да се качат на крайцера. Не пропусна да и каже, че императора я прави старши, императорски модификатор и да се готви за официалната церемония. Този сан беше по- висок от неговия и реално тя му ставаше началник. Моди направи свръхпочтителна, сериозна поза, колосаната изгледа надменно и пренебрежително, после двамата се скъсаха от смях. Имаше достатъчно време, но беше свързано с много работа, Толи на първо място трябваше да осигури сигурността на императорското семейство и то на три фронта, лечение в Китай, зоопарк за децата и забавления, среща с оригиналните земни жигула. Обвиняваше се, че не се е досетила за разпитите под хипноза, но точно този пропуск реши нещата в тяхна полза по неочаквано, добър начин, подобно на божествена намеса. Спокойствието наруши Риго ІV, което ги върна в действителността и точно напомни, че опасността не е отминала.
          - Порасна ли ти работата гадино, защо не се обаждаш, заради тебе блокираха залата за транслации за цял ден, докладвай преди да съм те затрил! – Моди искаше да му натрие носа, да му покаже имперския си знак и да го накара да запълзи в свъхпочтителна поза, но момента не беше дошъл.
          - Извинете ваше величие, мислех, че императриците са ви уведомили ! Нищо важно, освен че адмирират последните доставки и ме извикаха да дадат лично някои предпочитания, за които съм се заклел да мълча. Просто по- пикантен вкус, иначе доставките и заплащането ще бъдат направени чрез вас, това ще са десетина мъже и жени с определени параметри, кодове от А1 до А10. Когато получа потвърждение, че доставката е подготвена, ще ви изпратя подробно описание. Искате ли нещо за вас допълнително с радост бих ви изпратил!
          - Не космически боклук, за мене не, за трима колеги Олет 3, Рони 7 и Вора 5, изпращам параметрите, действай максимално бързо ленивецо !- Риго прекъсна връзката и Моди въздъхна с облекчение. Толи го успокои, че още утре ги изпрати на драго сърце, така щяха да имат запис от всички с изключение на Куло 1. С него можеше да се оправи Мачо по накъкъв начин.
           - Трябва да тръгвам скъпи, нужна ми е почивка, защото не трябва да допускам никакви грешки в близките дни и месеци. Ще се чуем допълнително и мога пак да дойда някога в близко време – Тя помаха с ръка и бързо си тръгна, така беше по добре и раздялата болеше по- малко.

            Сутринта го събуди настойчивия опит на Флово да се свърже с него.
          - Цяла нощ не съм спал и искам да те попитам това всичко, което вчера се случи с нас, не е ли сън и нещо съмнително, поредния капан ? Списъка на лоялните изглежда прекалено голям и истински, проверих няколко произволно избрани, готови са на всичко. Не знам какво да мисля?
          - Спокойно Флово, и аз много разсъждавах и стигам до извода, че независимо от мястото в йерархията, нормалния, ерудиран,  разумен и отговорен колос стига неизбежно до тези мисли и ценности. Всичко останало е глупаво, безмислено и не води до никъде. Като те гледам в тази униформа с имперския знак на ревера, на твоя крайцер в оригинал и главнокомандуващ, си мисля, че твоята цел и място в живота е постигнато. Даже и да сме подведени, даже да грешим, няма да се дадем лесно и и ще си отидем с чест и достойнство, какво повече ?
          - Благодаря ти, имах нужда да го чуя от теб, когото истински съм приел като превъзходителство и приятел. Готвя разходката до Земята, императорът е определил дата след един земен месец, искам да те успокоя, успях да организирам охрана в транслационната палата и по специално за оригинала на Толи – Флово изключи преди Моди да каже нещо. После излезе навън и взе първия гравилет до космодрума, екипажа на космолета го посрещна в пълна готовност и подчинение, нареди им да направят три пълни обиколки на Алфа 12, под ъгъл 60 радиана и да сканират повърхността до 20 метра дълбочина. Това отне 60 единици време, кацнаха и той взе записите със себе си. Когато се прибра пусна подробно сравнение със същите направени преди година от същите координати. Нямаше съществени климатични промени, нови строителства и техники, не би трябвало да има и неканени гости. После извика модификатора отговорен за климата и го попита, кога дъждовете ще намалеят и слънцето ще се появи.
          - Най - рано след два епона ваше превъзходителство – след което Моди го запита не може ли по- бързо, а той добави, само при двойна и тройна  растителност, но са нужни доста средства с които не разполагаме за допълнителна осветеност. Сега всичко расте много бавно, защото лъчите не пробиват плътната облачна маса, растенията не намаляват влагата и така в кръговрат. Ако водната маса се намали поне с една трета, включена в състава на растителния свят, тогава всичко ще се оправи.
         - Не искам децата ви, които скоро ще създадете по естествен път, да живеят в тази потискаща кал, вода и мъгла. Свържи се с колегата ти от земната станция, дай му пълно описание на местните условия, възможно е да има по подходящи и приспособими растения, там видовете са стотици хиляди- Модификатора обеща веднага да го направи и благодари за идеята. Ето това е част от работата на модификаторите, там беше тяхната сила и призвание, сега бяха принудени да се занимават и с обществени въпроси приоритет на дизайнерите. Лакомията и властта съчетани заедно раждат регреса. Замисли се, че времето и развитието изисква други смесени и интегрирани професии с по- широка специализация. Добрите постижения винаги идват на границата между една, две и повече науки. Природата свързва нещата със сложна взаимна връзка страмяща се към оцеляване и съвършенство. В нея всичко е жизненоважно, колосите бяха нарушили това изискване и сега следваше катастрофа и израждане. Машинния подбор на най- добрите гени, водеше определено до дисбаланс, трябваше да има добро и зло, черно и бяло, положително и отрицателно за да няма израждане и да се осигури стремеж за развитие. Моди беше настроен философски и се отправи към близкото училище пансион за най- малките, колосаните възпитателки се уплашиха от неговото присъствие, а децата му се радваха спонтанно и без никакви, условни ограничения, подобно на императорските деца, без разлика. Заливаха го с хиляди въпроси, някои от тях го потиснаха и накараха да се замисли още повече: Ти бил ли си малък; Кой, защо и как ни е създал?; Кое определя че сме порастнали? С кого и къде ще живеем, когато вече няма да сме заедно? Защо ни делят и по какво се различават момчетата от момичетата ? На кого е нужна тази разлика, за какво служи ? Защо ни карат да учим? и пр... Голяма част от тях не говореха и стояха напълно апатични , неподвижни и зомбирани, другите ги гледаха тъжно, учудено и ги избягваха. Толи му беше показала един земен филм с ферма за бройлери – птици отглеждани машинно на конвейер, служещи за храна. Тук имаше нещо садистично и много подобно...

 следва продължение ...

 



imageimage



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3480058
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930